Θεόδωρος Γκατζούνης, ο διδάσκων καθηγητής των σεμιναρίων Ανατομίας Φυσιολογίας Παθολογίας με Ολιστική ΠροσέγγισηΑγαπημένοι φίλες και φίλοι, έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώνουμε την ύλη και τη δομή για τα νέα μας διαδικτυακά σεμινάρια Ανατομίας, Φυσιολογίας, Παθολογίας με ολιστική Προσέγγιση.

Πριν δύο δεκαετίες, το 2000 με την αυγή αυτού του αιώνα, ήταν η πρώτη φορά που είχα την τιμή να διδάξω τα μαθήματα αυτά. Από τότε διδάσκω Ανατομία, Φυσιολογία, Παθολογία, Πρώτες Βοήθειες, καθώς και ειδική θεματολογία όπως την Ωτική Νευροαντανακλαστική Θεραπεία – Ωτοθεραπεία-Ωτοβελονισμό και το Acupressure.  Τόσο σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια ιδρύματα καθώς και σε Σεμινάρια που απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες, όσο και στο ευρύ κοινό.

Η διδασκαλία για μένα είναι μια πορεία ζωής. Είναι μια διαρκής πρόκληση και ταυτόχρονα ικανοποίηση να βρίσκω τρόπους να μεταδίδω τις τόσο βασικές αυτές γνώσεις με απλότητα, αμεσότητα και ταυτόχρονα με επιστημονική εγκυρότητα. Έτσι ώστε να γίνονται κατανοητές από τους διδασκόμενους αλλά και να έχουν πρακτική εφαρμογή τόσο στην θεραπευτική τους πρακτική – για τους επαγγελματίες θεραπευτές όσο και στην καθημερινές δραστηριότητες- για το ευρύ κοινό.

Είναι μια πορεία που μου δίνει την δυνατότητα να είμαι σε επαφή με τις νεότερες εξελίξεις σε όλους τους τομείς της Ιατρικής. Κάτι που είναι χρήσιμο και αναγκαίο και για την ειδικότητα μου την Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση. Ως Φυσίατροι, ασκώντας Τριτοβάθμια ειδικότητα, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πολλές και διαφορετικές παθολογίες στους ασθενείς μας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα μοιραστώ μαζί σας την νέα πρόκληση, αλλά και ευκαιρία, που καλούμαστε όλοι να αξιοποιήσουμε. Την Διαδικτυακή διδασκαλία, όπου θα έχουμε την δυνατότητα μέσα από τις νέες τεχνολογίες, να είμαστε κοντά παρόλη την φυσική απόσταση που θα έχουμε. Σίγουρα είναι διαφορετικό από το να είμαστε δια ζώσης. Μπορεί στην αρχή να μας δυσκολέψει, αλλά σε αυτούς τους καιρούς της «κοινωνικής αποστασιοποίησης» που διανύουμε μας δίνει τη δυνατότητα να βρεθούμε τελικά κοντά!

Εκπαιδευτικά σεμινάρια ειδικής θεματολογίας τα οποία θα απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες Θεραπευτές, όσο και σε άτομα από το ευρύ κοινό που θα θελήσουν να αποκτήσουν γνώσεις στην:

Ανατομία,

Φυσιολογία,

Παθολογία,

με ολιστική προσέγγιση.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι να αναλύσουμε την ύλη των θεματικών ενοτήτων, με  επιστημονική εγκυρότητα, απλότητα και ολιστική προσέγγιση. Θα αναλύσουμε επίσης τη σύνδεση που έχει η επιστημονική γνώση του σώματος με πρακτικά ζητήματα στην καθημερινότητα και την υγεία. Τόσο για εμάς, όσο και για τους θεραπευόμενούς μας.

Για παράδειγμα, γνωρίζοντας την φυσιολογία των κυττάρων, θα κατανοήσουμε ποιο είναι το σημαντικότερο συστατικό που χρειάζεται να λαμβάνουμε καθημερινά για να έχουμε καλή σωματική και ψυχο-συναισθηματική υγεία.

Γνωρίζοντας την ανατομία του αυχένα θα κατανοήσουμε καλύτερα το πώς χρειάζεται να εργαζόμαστε σε υπολογιστή για να αποφύγουμε έναν πόνο στην πλάτη. Με αυτές τις γνώσεις μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα, την υγεία και τη ζωή σε όλα τα επίπεδα.

 

Τα μαθήματα στα διαδικτυακά σεμινάρια Ανατομίας, Φυσιολογίας, Παθολογίας με ολιστική Προσέγγιση, θα γίνονται με την εξής δομή:

θα έχουν διάρκεια  60 (εξήντα) διδακτικές ώρες.

Θα χωρίζονται σε εβδομαδιαίες ενότητες, που θα περιλαμβάνουν: 

βίντεο διάρκειας 2 διδακτικών ωρών, κάθε εβδομάδα (8ώρες κάθε μήνα) και

θα διεξάγετε επίσης την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα για 2 επιπρόσθετες ώρες, ζωντανή διαδικτυακή συνάντηση (θα υπάρχει και μαγνητοσκοπημένη μετά τη διεξαγωγή της).

 

 Επίσης θα υπάρχουν αναλυτικές ηλεκτρονικές σημειώσεις, ώστε να μελετήσετε και να κατανοήσετε πλήρως όλες τις γνώσεις του σεμιναρίου.

 

Η συνολική διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι 63 (εξήντα τρεις) διδακτικές ώρες, στο διάστημα 7 (επτά) μηνών, ώστε να αφομοιωθεί καλύτερα η ύλη και να απαντώνται οι ερωτήσεις και απορίες σας.

Κάθε συμμετέχοντας μπορεί να λάβει Πιστοποιητικό παρακολούθησης: Με την ολοκλήρωση του Ακαδημαϊκού έτους, θα γίνονται εξετάσεις, όπου μετά από την επιτυχή συμμετοχή, θα μπορεί να λάβει την βεβαίωση του.

Η έναρξη του σεμιναρίου θα γίνετε τον Οκτώβριο κάθε νέου Ακαδημαϊκού έτους.

Κόστος Σεμιναρίου:

Η τιμή του σεμιναρίου με προεγγραφή είναι 499 ευρώ και μετά από αυτή την ημερομηνία θα είναι 600 ευρώ. Η πληρωμή θα γίνεται καταβάλλοντας το μισό ποσό με την έναρξη του σεμιναρίου – Οκτώβριος και το υπόλοιπο αρχές Φεβρουαρίου .

Προσφορές:

Ειδική προσφορά για τους Παλαιούς Μαθητές μας όλων των Κύκλων! Καθώς είναι ένα σεμινάριο που μας ζητούσατε εδώ και αρκετό καιρό και είναι ένας από τους λόγους που μας ώθησε να το πραγματοποιήσουμε, θα υπάρχει για όλους τους παλιούς μαθητές μας, που παρακολούθησαν σεμινάρια Acupressure – Μάλαξης και Αρωματοθεραπείας, Ωτοθεραπείας, Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας, έκπτωση επί της τελικής τιμής του σεμιναρίου.

Επίσης στα σεμινάρια θα υπάρχει έκπτωση και στους μαθητές, της συνεργάτιδας μας Κατερίνας Παπακωνσταντίνου,  που έχουν μαθητεύσει στο Creative Healing και όλων των σεμιναρίων της, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν αυτό το σεμινάριο.

Υπάρχει και ειδική προσφορά για ανέργους και φοιτητές!

Για λεπτομέρειες για τις προεγγραφές του σεμιναρίου και κάθε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 211-1832-736, ή/ και στο μαιλ μας: tgseminars@gmail.com αφήνοντας ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για να έρθουμε σε επαφή μαζί σας.

 

Για την έγκαιρη εγγραφή σας ώστε να επωφεληθείτε από τις προσφορές και την έκπτωση των προεγγραφών μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ!

 

Αναλυτική Ύλη Μαθημάτων στα Σεμινάρια Ανατομίας – Φυσιολογίας – Παθολογίας με Ολιστική Προσέγγιση  

 

Εισαγωγή στην Ανατομία – Φυσιολογία – Παθολογία,

Φυσιολογία: 

Εισαγωγή στη Φυσιολογία και η Δομή του ΚυττάρουΕικόνα του ανθρώπινου σώματος η λειτουργία του οποίου θα αναλυθεί στα πλαίσια των σεμιναρίων Ανατομίας Φυσιολογίας Παθολογίας με Ολιστική Προσέγγιση

Φυσιολογία του Γαστρεντερικού Συστήματος

Φυσιολογία του Μυοσκελετικού Συστήματος

Φυσιολογία του Αναπνευστικού Συστήματος

Φυσιολογία του Κυκλοφορικού Συστήματος

Φυσιολογία του αίματος

Φυσιολογία του Ουροποιητικού Συστήματος

Φυσιολογία του Νευρικού Συστήματος

Φυσιολογία του Ενδοκρινικού και Αναπαραγωγικού Συστήματος

Φυσιολογία του Νευρικού Συστήματος

Φυσιολογία των Αισθήσεων – Αισθητήρια Όργανα

 

Ανατομία: 

Εισαγωγή στην Ανατομία και τη Δομή του Κυττάρου

Ανατομία του Γαστρεντερικού Συστήματος

Ανατομία των οστών και του Μυοσκελετικού Συστήματος

Ανατομία του Αναπνευστικού Συστήματος

Ανατομία του Κυκλοφορικού Συστήματος

Ανατομία του αίματος- Δομή κυττάρων του αίματος – Μυελός των οστών

Ανατομία του Ουροποιητικού Συστήματος

Ανατομία του Νευρικού Συστήματος

Ανατομία του Ενδοκρινικού και Αναπαραγωγικού Συστήματος

Ανατομία του Κεντρικού και Περιφερικού Νευρικού Συστήματος

Ανατομία των Αισθητηρίων Οργάνων

 

Ύλη Παθολογίας κατά συστήματα:

Στα κεφάλαια της Ανατομίας και Φυσιολογία η ύλη σε κάθε σύστημα θα ολοκληρώνεται με την ανάλυση που θα γίνεται στις τις πιο συχνές παθολογικές καταστάσεις που το επηρεάζουν. Αναλυτικότερα:

 

Κύτταρο:

Λοιμώξεις από ιούς και βακτηρίδια σε κυτταρικό επίπεδο.

Ανοσοποιητικό: Παράγοντες που το επηρεάζουν και το ενισχύουν ή μειώνουν τη λειτουργία του

Γαστρεντερικό

Διάρροια

Δυσκοιλιότητα

Έλκος

Αιμορροΐδες

Χοληστερίνη – Μεταβολισμός, ιδιότητες, χρήση

Ηπατίτιδα

Μυοσκελετικές Παθήσεις

Μυϊκή Θλάση

Διαστρέμματα

Οστεοαρθρίτιδα – Ρευματισμοί

Αυχενικό σύνδρομο

Οσφυαλγία – Δισκοκήλη

Αναπνευστικό Σύστημα:

Φαρυγγίτιδα

Αμυγδαλίτιδες

Λαρυγγίτιδα

Χρόνια Ιγμορίτιδα

Βρογχίτιδα

Άσθμα

Πνευμονία

Εμφύσημα

Καρδιαγγειακό Σύστημα:

Αρρυθμίες

Αθηροσκλήρωση

Υπερχοληστερολαιμία

Υπέρταση

 

Αίμα:

Παθήσεις του αίματος – Αναιμία

Λεμφικό σύστημα:

Λεμφικό σύστημα – παθολογία.

Σπλήνα – Λειτουργίες – Παθολογία

Λευχαιμίες

Ουροποιητικό:

Νεφρολιθίαση

Ουρολοίμωξη

Παθήσεις Οφθαλμών – Ωτός:

Γλαύκωμα

Εμβοές

Ίλιγγος.

 

Γενετικό

Δυσμηνόρροια

Πολυκυστικές Ωοθήκες

Ινομυώματα

Στειρότητα

Μεταβολικές παθήσεις – Ενδοκρινείς Αδένες

Σακχαρώδης Διαβήτης

Υπό – Υπέρ Θυρεοειδισμός

Δέρμα:

Ψωρίαση

Αλωπεκία και απώλεια μαλλιών

Έκζεμα.

Νευρικό σύστημα – Εγκέφαλος

Νόσος του Πάρκινσον

Νοητική καθυστέρηση

Σκλήρυνση κατά πλάκας

Εγκεφαλικά Αγγειακά Επεισόδια

 

Καρκίνος

Καλοήθεις – κακοήθεις όγκοι

Γενική αναφορά στην Παθολογία και Παθοφυσιολογία των καρκινικών καταστάσεων

Για την έγκαιρη εγγραφή σας ώστε να επωφεληθείτε από τις προσφορές και την έκπτωση των προεγγραφών μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ!

Συνεχίζουμε παράλληλα κάθε Ακαδημαϊκό έτος  τα αυτοτελή σεμινάρια της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής θεραπείας. Διεξάγονται δια ζώσης – με φυσική παρουσία και δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης. Μπορείτε να δείτε την ύλη και τις ημερομηνίες πατώντας στον σύνδεσμο.

Υπάρχει επίσης δυνατότητα και για ιδιαίτερα μαθήματα για κάθε αυτοτελή ενότητα (τόσο και για εκείνες που έχουν ήδη διδαχθεί), με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.  Αυτό ισχύει τόσο για τα μαθήματα της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας – Ωτικού Acupressure, όσο και για τα μαθήματα Acupressure, θεραπευτικής μάλαξης και Gua Sha.

Υπάρχει και η Νέα Υπηρεσία για Διαδικτυακή Παρακολούθηση στα Σεμινάριά μας.

Επίσης να σας υπενθυμίσουμε και την λειτουργία της Νέας μας Ιστοσελίδας όπου μπορείτε να βρείτε όλα τα Διαδικτυακά μας σεμινάρια: https://tgseminars.thinkific.com/ . Στη σελίδα μας θα βρείτε το Διαδικτυακό μας σεμινάριο για τις Κρίσεις Πανικού.

Επίσης θα βρείτε δύο Δωρεάν Οδηγούς για την Ημικρανία – και τους Πονοκεφάλους καθώς και για την Αϋπνία, με πλούσιο υλικό τόσο σε  βίντεο, όσο και σε γραπτό με μορφή PDF το οποίο μπορείτε και να κατεβάσατε.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια  καλύπτουν μια ποικίλη θεματολογία και συγκεκριμένα:

 

Μονοθεματικά διαδικτυακά Σεμινάρια.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι να καλύπτουν με σαφήνεια και ολιστικά για παθήσεις που παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα στο γενικό πληθυσμό. Αφορούν θέματα τόσο σωματικά – μυοσκελετικά, όσο και ψυχοσωματικά.

Θα υπάρχουν κατά βάση δύο επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο θα παρουσιάζονται με τρόπο κατανοητό για το ευρύ κοινό, ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα από τους συμμετέχοντες. Φυσικά θα περιέχουν χρήσιμες και βασικές γνώσεις και για θεραπευτές – επαγγελματίες υγείας.

Σε δεύτερο επίπεδο, θα ακολουθεί και ένα περισσότερο εξειδικευμένο σεμινάριο. Σε αυτό θα υπάρχουν και εκείνα τα επιστημονικά στοιχεία που είναι απαραίτητα και για επαγγελματίες θεραπευτές. Για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με την εφαρμογή νέων θεραπευτικών μεθόδων.

Τα σεμινάρια αυτά θα διεξάγονται μέσω ειδικών μαγνητοσκοπημένων διδασκαλιών. Θα μπορείτε να παρακολουθήσετε στο χώρο σας τις μέρες και ώρες επιλογής σας. Ενδεικτικά οι πρώτες ενότητες θα αναλύσουν την αντιμετώπιση για:

Αυτοβοήθεια σε Κρίσεις Πανικού διατίθεται στην σελίδα των σεμιναρίων μας: https://tgseminars.thinkific.com/

Πρώτες βοήθειες με Ολιστική προσέγγιση

Μέθοδοι για να αντιμετωπίσετε την Αϋπνία και να απολαύσετε έναν γαλήνιο ύπνο.

Πώς θα φαίνεστε χρόνια νεότεροι με τις μεθόδους του GuaSha και Acupressure με πέντε λεπτά την ημέρα!

Αυχενικό σύνδρομο – Πώς θα ανακουφιστείτε άμεσα με ολιστικές μεθόδους και πώς μπορεί να γίνει η Πρόληψη του με οδηγό ειδικών ασκήσεων.

Μέθοδοι για την τόνωση του Ανοσοποιητικού

Ψυχο-συναισθηματική Απελευθέρωση

Η ύλη και οι ημερομηνίες των διαδικτυακών σεμιναρίων θα ανακοινώνονται από την ιστοσελίδα.

Για την ύλη, τις μεθόδους αντιμετώπισης και την παρακολούθηση του σεμιναρίου για τις Κρίσεις πανικού, μπορείτε να πατήσετε στον σύνδεσμο.

 

Θεόδωρος Γκατζούνης, ο διδάσκων καθηγητής των σεμιναρίων Ανατομίας Φυσιολογίας Παθολογίας με Ολιστική Προσέγγιση

Ειδικά σεμινάρια:

Σεμινάρια  Acupressure και της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής θεραπείας, θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται και διαδικτυακά.

Η ύλη των επόμενων ενοτήτων θα είναι:

1η Αυτοτελή Ενότητα, για το σεμινάριο  Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας – ωτοβελονισμού στο Ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 με θέμα: Παθήσεις αυχένα – Άνω άκρου – Λαιμού,

Θα διεξαχθεί στις 25-26/09/2021

 

Για την έγκαιρη εγγραφή σας ώστε να επωφεληθείτε από τις προσφορές των προεγγραφών μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ!

Ο σκοπός μας είναι η καλύτερη πρόσβαση και η δυνατότητα παρακολούθησης τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Η δομή θα είναι ανάλογη με την προαναφερθείσα, με τις εξής προσθήκες:

Θα υπάρχει ειδική ζωντανή μετάδοση για την παρουσίαση της πρακτικής στις μεθόδους της κάθε ενότητας στα διαδικτυακά σεμινάρια.

Για τα σεμινάρια Ανατομίας Φυσιολογίας Παθολογίας με Ολιστική ολιστική προσέγγιση θα ισχύουν και τα εξής: Θα γίνονται συναντήσεις δια ζώσης σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα σε πραγματικό χρόνο και την εμπέδωση της διδασκαλίας. Το ίδιο θα γίνεται και σε άλλα διαδικτυακά σεμινάρια.

Για την απόκτηση εκτός της βεβαίωσης συμμετοχής και Πιστοποιητικού παρακολούθησης. Οι τελικές εξετάσεις για την λήψη του πιστοποιητικού παρακολούθησης θα περιλαμβάνουν προφορικές και γραπτές εξετάσεις στο τέλος του κάθε κύκλου.

 

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την στήριξη,την συμμετοχή και το ενδιαφέρον σας.

 

Σας περιμένουμε με χαρά σε αυτόν το δρόμο διδασκαλίας των σεμιναρίων, που θα εμπλουτίσουν ουσιαστικά την καριέρα και τη ζωή σας!

 Για περισσότερες πληροφορίες και για κάθε απορία σας είμαστε στη διάθεσή σας: Στα τηλέφωνα 2111832736, στην σελίδα μας στο facebook, στο tgseminars@gmail.com και στο https://tgseminars.thinkific.com/

logo tgseminars