Γίνεται συνδυασμός σωματικού βελονισμού τοπικά με ειδικές πολύ λεπτές (και συνεπώς ανώδυνες), αποστειρωμένες, μιας χρήσεως βελόνες, καθώς και ωτοβελονισμός σε ειδικά σημεία στο αυτί για την βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Με τη μέθοδο του ωτοβελονισμού ο θεραπευόμενος είναι καλυμμένος στα μεσοδιαστήματα των 

συνεδριών καθώς έχει τη θεραπεία μαζί του εικοσιτέσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Επίσης δίνονται ειδικές οδηγίες για την ενεργοποίηση των σημείων στο αυτί για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας.

Ο συνδυασμός είναι ιδανικός σε περιπτώσεις χρόνιων καταστάσεων (πάνω από τρεις μήνες), που παρουσιάζουν έντονο πόνο, όπως το αυχενικό σύνδρομο και η οσφυαλγία – ισχιαλγία, χρόνια ιγμορίτιδα με κεφαλαλγίες κ.α., και γίνεται ανάλογα με τις τις εξατομικευμένες ανάγκες του ασθενούς.

Αν και τα αποτελέσματα και στις δύο μεθόδους (βελονισμός 0 Ωτοβελονισμός) είναι εξαιρετικά, υπάρχει μια υπεροχή του συνδυασμού βελονισμού – ωτοθεραπείας, καθώς σε χρόνιες παθήσεις είναι σημαντικό να δίνεται ο χρόνος στον οργανισμό να αποκατασταθεί.

Η χρήση των συνδυασμένων μεθόδων βελονισμού ωτοβελονισμού στο ιατρείο  εξασφαλίζει το χρόνο που απαιτείται για την τακτική ιατρική παρακολούθηση και επικοινωνία με τον θεραπευόμενο, για να επιτευχθούν τα βέλτιστα θεραπευτικά αποτελέσματα.

Κύκλος θεραπειών Ωτοβελονισμού: 5-7 για οξείες παθήσεις/ κάθε επτά ημέρες (σπάνια), Χρόνιες παθήσεις και σύνδρομα (πάνω από 3 μήνες – πιο συνήθη): 12-14/ κάθε Δέκα – Δεκαπέντε ημέρες (δύο με τρεις φορές το μήνα).

Διάρκεια: 90-120 λεπτά η πρώτη επίσκεψη, 45-60 οι επόμενες.