Αγαπημένοι μας φίλες και φίλοι σας ενημερώνουμε για την διεξαγωγή της Αυτοτελούς ενότητας του σεμιναρίου Acupressure, Θεραπευτικής Μάλαξης και Gua Sha, με θέμα: Αντιμετώπιση Ημικρανιών, Ιγμορίτιδας, Εμβοών και ειδική GuaSha – μάλαξη προσώπου για ανάπλαση δέρματος, ηρεμία, πόνους προσώπου.Combination Acupressure - Guasha

Η αυτοτελής ενότητα θα διεξαχθεί σε ολιγομελή ομάδα στις 7-8/5/2022.

Νέα Υπηρεσία: Υπάρχει η δυνατότητα και για διαδικτυακή παρακολούθηση για τις Αυτοτελείς Ενότητες του σεμιναρίου.

Σε αυτή την Αυτοτελή Ενότητα θα αναλύσουμε το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε:

Παθήσεις Κεφαλής:

Χρόνιες Κεφαλαλγίες,

Ημικρανίες,

Βρουξισμό (σφιγμένη κάτω γνάθος και τρίξιμο δοντιών κατά τον ύπνο).

 

 

Επίσης θα παρουσιάσουμε μια πρωτοποριακή τεχνική, που αφορά έναν ειδικό συνδυασμό μεθόδων που έχουμε αναπτύξει με εξαιρετικά αποτελέσματα:

Εφαρμογή της μεθόδου Gua Sha σε συνδυασμό με Acupressure, Θεραπευτική Μάλαξη & Gua Sha για:

 

Πόνους στο κεφάλι και το πρόσωπο:

Ανάπλαση δέρματος προσώπου– αντιμετώπιση ρυτίδων,

Σύσφιξη δέρματος προσώπου και

Αντιμετώπιση του στρες και ηρεμία πνεύματος μέσω της ενεργοποίησης του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος.

Στο σεμινάριο θα έχετε την ευκαιρία να διδαχθείτε τις μεθόδους με τις οποίες οι τεχνικές συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους με ασφάλεια, μεγιστοποιώντας τα θετικά αποτελέσματα της κάθε μιας τεχνικής.

 

Είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός καθώς μπορεί να βοηθήσει τόσο στην αντιμετώπιση χρόνιων πόνων στην περιοχή του προσώπου, όσο και στην ανάπλαση του δέρματος, αντιμετώπιση ρυτίδων, με ιδιαίτερα θετικά και άμεσα ορατά αποτελέσματα.

Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να διδαχθείτε την αντιμετώπιση:

Ιγμορίτιδας,

Αλλεργικής ρινίτιδας,

Εμβοών,

Ίλιγγου.

Είναι καταστάσεις που απασχολούν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Η αντιμετώπισή τους με τις συνήθεις προσεγγίσεις είναι δυσχερής. Στο σεμινάριο θα έχετε την ευκαιρία να διδαχθείτε την αντιμετώπισή τους με φυσικές μεθόδους. Είναι ασφαλείς, αποτελεσματικές χωρίς να προκαλούν καμία επιβάρυνση στον οργανισμό.

Όλες οι παραπάνω καταστάσεις αποτελούν πολύ συχνές παθήσεις στην σύγχρονη εποχή, που έχουν πάρει την μορφή επιδημίας. Θα μάθετε τις τεχνικές αντιμετώπισής τους με απλές, ασφαλείς και πάνω απ’ όλα αποτελεσματικές μεθόδους.

και επίσης θα διδαχθούν τεχνικές για:

 

Βελτίωση Μνήμης,

Αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών

Για να δηλώσετε συμμετοχή και να έχετε τα οφέλη της έκπτωσης με προεγγραφή, μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ!

Τα Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σειράς των σεμιναρίων που εισηγούμαστε είναι:

Η Αυτοτέλεια των Ενοτήτων. Έχουμε πολλές ερωτήσεις από ενδιαφερόμενους, κατά πόσον μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο αν για κάποιο λόγο αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν κάποια από τις προηγούμενες Ενότητες;

Η απάντηση είναι θετική!

Ναι μπορούν, καθώς τα σεμινάρια είναι αυτοτελή και οι βασικές γνώσεις θα διδάσκονται σε κάθε σεμινάριο, με τρόπο ώστε να προωθούν την διδασκαλία της εκάστοτε θεματολογίας. 

Στην Πρώτη αυτοτελή ενότητα θα αναλύσουμε τους μεσημβρινούς και τα σημεία για την αντιμετώπιση Ημικρανιών, Χρόνιας Κεφαλαλγίας, μια ειδική μέθοδο εφαρμογής της μεθόδου Gua Sha σε συνδυασμό με Acupressure και τη Θεραπευτική Μάλαξη. Ο συνδυασμός είναι εξαιρετικός για την αντιμετώπιση σε πόνους στο κεφάλι -Ημικρανία, Χρόνια Κεφαλαλγία και στο πρόσωπο. Επίσης για ανάπλαση δέρματος προσώπου– αντιμετώπιση ρυτίδων, σύσφιξη δέρματος προσώπου, λαιμού – αντιγήρανση και αντιμετώπιση του στρες. Ακόμα θα αναλύσουμε την αντιμετώπιση των εμβοών, ιλίγγων, μαθησιακών λειτουργιών και βελτίωσης μνήμης.

Αυτό δίνει μια ιδιαίτερη ευελιξία στη διδασκαλία και στην παρακολούθηση καθώς κάποιος έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει από την ενότητα που τον διευκολύνει. Στη συνέχεια όταν θα ξαναγίνει στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος ο νέος κύκλος των σεμιναρίων, να παρακολουθήσει τις ενότητες που του λείπουν για να μπορέσει να αποκτήσει το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης των 63 Εκπαιδευτικών ωρών.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο του σεμιναρίου είναι η επιστημονική γνώση και κατάρτιση που δίνεται με σαφήνεια όσον αφορά το θεωρητικό υπόβαθρο και συνοδεύεται από πρακτική εξάσκηση των μεθόδων και τεχνικών από όλους τους διδασκόμενους.

Έτσι θα αναλυθούν θεωρητικά οι παθολογίες της ημικρανίας, των χρόνιων Κεφαλαλγιών, των ιλίγγων, εμβοών. Επίσης θα διδαχθούν και ειδικές τεχνικές λεμφικής παροχέτευσης και αποτοξίνωσης του δέρματος του προσώπου.

Ακόμα θα αναλυθεί τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά και η μέθοδος του Gua Sha, με έμφαση στην πρακτική από όλες/ους τους διδασκόμενους. Τέλος έμφαση θα δοθεί και στον συνδυασμό των μεθόδων όσο και στα σημεία και τεχνικές του Acupressure και Θεραπευτικής Μάλαξης, που χρησιμοποιούνται.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην Πρακτική εξάσκηση. Αποτελεί σημαντικό τμήμα της διδασκαλίας μια και που όσο καλά και να γνωρίζει κάποιος τη θεωρία, η εξάσκηση και μάλιστα παρουσία των δασκάλων, είναι που κάνει τη διαφορά στην καθ’ ημέρα πράξη!

Για περισσότερες Πληροφορίες για το συνδυασμό των τεχνικών που διδάσκονται στο σεμινάριο, μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ!

ο Θεόδωρος Γκατζούνης σε Παλαιότερη διδασκαλία για την 1η Αυτοτελή Ενότητα για το Σεμινάριο Acupressure,Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο του σεμιναρίου είναι οι Αναλυτικές και πλήρεις σημειώσεις που δίνονται σε ηλεκτρονική μορφή με την ολοκλήρωση κάθε ενότητας. Οι σημειώσεις καλύπτουν την ύλη της κάθε ενότητας για την Ημικρανία, τις χρόνιες Κεφαλαλγίες, ιλίγγους, εμβοές. Καθώς και τη λεμφική παροχέτευση και αποτοξίνωση του δέρματος του προσώπου, για τη μέθοδο του Gua Sha και όλα όσα αναλύονται στο σεμινάριο για την αντιμετώπιση τους.

Επιπλέον θα είναι ηλεκτρονικές ώστε να μπορείτε να τις έχετε μαζί σας ή και να τις εκτυπώσετε για να τις συμβουλευτείτε σε κάθε περίπτωση. Αυτό που όλοι μας οι μαθητές αναφέρουν είναι το πόσο τους είναι χρήσιμες και τους καλύπτουν οι σημειώσεις που πραγματικά σε ένα σεμινάριο κάνουν πολλές φορές τη διαφορά!

Ειδικά για αυτή την ενότητα του σεμιναρίου, θα δοθεί σε όλες/ους όσους τους διδασκόμενους ένα ειδικό αρχείο βίντεο. Θα περιλαμβάνει τους χειρισμούς του Gua Sha και τεχνικές θεραπευτικής μάλαξης, για να διευκολύνει στην προσωπική τους μελέτη.

Φυσικά οι σημειώσεις και το βίντεο είναι για αυστηρά προσωπική χρήση και καλύπτονται από τους νόμους και τις διατάξεις που αφορούν τα πνευματικά δικαιώματα.

Σε κάθε Ενότητα του σεμιναρίου εφαρμόζονται οι πλέον Σύγχρονες διδακτικές μέθοδοι και η τήρηση των χρόνων διδασκαλίας. Αυτό που πάντα ήθελα στα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει αλλά και σε πολλά συνέδρια Πανελλήνια και Διεθνή, είναι η τήρηση του χρόνου από τους ομιλητές. Σημαντική είναι η παράλληλη κάλυψη της θεματολογίας που αναφέρεται στο πρόγραμμα χωρίς κενά και υποσημειώσεις. Αυτό που με κούραζε πολλές φορές ήταν οι ατελείωτες θεωρητικές διδασκαλίες, που κρατούσαν για ώρες.

Εκείνο που έχουμε πετύχει σε αυτό το σεμινάριο είναι να εφαρμόζουμε τις πλέον σύγχρονες μεθόδους διδακτικής, ως προς τον βέλτιστο χρόνο διδασκαλίας σε σχέση με τη δυνατότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου να κατανοεί την παρεχόμενη γνώση.

Και αυτό γίνεται τηρώντας με ακρίβεια στους χρόνους διδασκαλίας και διαλειμμάτων και ταυτόχρονα με μεθόδους εισαγωγής της πρακτικής άσκησης και στην διάρκεια της θεωρίας. Έτσι πετυχαίνουμε να ενεργοποιούμε τις κιναισθητικές δυνατότητες, με απλά λόγια να αφυπνίζουμε τον εγκέφαλο για να κατανοεί καλύτερα την θεωρία που μόλις έχει ακούσει.

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή και να έχετε τα οφέλη της έκπτωσης με προεγγραφή, μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ!

Σε ποιους απευθύνετε:

Από τα πιο σημαντικά στοιχεία και πρωτότυπα στοιχεία στην 1η ενότητα για το σεμινάριο είναι ο συνδυασμός των μεθόδων του Acupressure, Gua Sha και Θεραπευτικής Μάλαξης. Αυτό είναι κάτι Πρωτοποριακό, τόσο σε Ελληνικό όσο και σε Διεθνές επίπεδο. Πράγματι η κάθε μέθοδος έχει αναλυθεί και διδαχθεί τμηματικά, αλλά ο συνδυασμός τους είναι εκείνος που μπορεί να κάνει τη διαφορά! Ειδικά όταν αντιμετωπίζονται χρόνιες και δύσκολες καταστάσεις.

Αυτό κάνει το σεμινάριο πραγματικά ξεχωριστό και απαραίτητο για:

 • Ιατρούς,
 • Φυσικοθεραπευτές,
 • Ειδικούς στη Μάλαξη,
 • Ρεφλεξολόγους,
 • Γυμναστές,
 • Επαγγελματίες Θεραπευτές,

Καθώς θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν έναν συνδυασμό μεθόδων που θα αναβαθμίσει τις γνώσεις, τις τεχνικές και τα θεραπευτικά τους αποτελέσματα.

 • Επίσης είναι ιδανικό και για άτομα που αναζητούν τρόπους για να ανακουφιστούν οι ίδιοι από μια χρόνια κατάσταση.

Για περισσότερες Πληροφορίες για το συνδυασμό των τεχνικών που διδάσκονται στην 1η Ενότητα στο σεμινάριο Acupressure, μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ!

 

ο Θεόδωρος Γκατζούνης σε Παλαιότερη διδασκαλία για την 1η Αυτοτελή Ενότητα για το Σεμινάριο Acupressure,

 

Κατά την πορεία της επαγγελματικής διαδρομής μου, μια και η θεραπευτική είναι ένα μονοπάτι συνεχούς και δια βίου μάθησης, αυτό που πάντα αναζητούσα καθώς ο χρόνος αλλά και να μην ξεγελιόμαστε και τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει κάποιος είναι συγκεκριμένα και χρειάζεται να πιάνουν τόπο, ήταν τα σεμινάρια που παρακολουθώ να έχουν να μου δώσουν τρία στοιχεία:

 

 

 

 1. Αποτελεσματικές Μεθόδους και Τεχνικές που να λειτουργούν άμεσα,
 2. Επιστημονική γνώση και πρακτική εξάσκηση, ώστε την επόμενη του σεμιναρίου να μπορώ να βάλω τις γνώσεις μου σε εφαρμογή.
 3. Ασφάλεια στις τεχνικές και για τον θεραπευτή και πολύ περισσότερο για τον θεραπευόμενο.

Αυτά ήταν τα στοιχεία που αναλύσαμε και εφαρμόσαμε ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του σεμιναρίου και της κάθε ενότητας. Έτσι:

 • Ο συνδυασμός των μεθόδων που δίνονται έχουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα που σε πολλές μελέτες φτάνει πάνω από 87-90%. Για την Ημικρανία, Χρόνια Κεφαλαλγία, τις Εμβοές, τους Ιλίγγους, τον Bρουξισμό και τις άλλες καταστάσεις που αναλύονται.
 • Όσον αφορά τον συνδυασμό με τη μέθοδο του Gua Sha, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Αυτό τόσο για την βελτίωση της υφής του δέρματος, όσο και στην σύσφιξη – ρυτίδες και φαίνονται από τις πρώτες συνεδρίες! Πολύ σημαντική είναι η ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος από τον συνδυασμό τεχνικών.  Έτσι δημιουργείται ένα αίσθημα ηρεμίας και ευεξίας, το οποίο είναι άμεσα ευεργετικό.
 • Η διδασκαλία δίνεται με σαφήνεια και μεθοδικότητα καθώς γίνεται με τρόπο που συνδυάζει την επιστημονική και θεωρητική γνώση με πρακτική εξάσκηση.
 • Έτσι πραγματικά οι συμμετέχοντες, από την ολοκλήρωση ακόμα και της πρώτης μέρας της κάθε Ενότητας του Σεμιναρίου, έχουν τη δυνατότητα να βάλουν άμεσα σε πράξη όσα έχουν διδαχθεί.
 • Και τέλος ότι ο συνδυασμός των μεθόδων εκτός της αποτελεσματικότητας εμπεριέχει και την ασφάλεια καθώς βασίζεται στο Ιπποκρατικό ρητό ««Να Ωφελούν ή να μη βλάπτουν.»

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην 1η Ενότητα για το σεμινάριο Acupressure,  μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ!

 

Όσον αφορά το κόστος των Σεμιναρίων και για τη δυνατότητα ιδιαίτερων μαθημάτων για κάθε ενότητα, μπορείτε να μας ρωτήσετε στο 211-1832-736 και να επωφεληθείτε από τις προσφορές μας!

 

*Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται οι αναλυτικές ηλεκτρονικές σημειώσεις και επίσης η δωρεάν συμμετοχή στην ημερίδα πρακτικής εξάσκησης και απάντησης ερωτήσεων με την ολοκλήρωση της συμμετοχής και στις τέσσερις ενότητες.

Για να δηλώσετε συμμετοχή και να έχετε τα οφέλη της έκπτωσης με προεγγραφή, μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ!

 

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι είναι πολύ σημαντικό να εγγραφείτε στην σελίδα των σεμιναρίων μας Πατώντας ΕΔΩ, και στη σελίδα μας στο Facebook, για να λαμβάνετε υλικό που αφορά αποκλειστικά τα μέλη μας και που αφορούν το Acupressure, την Θεραπευτική Μάλαξη και το Gua Sha, ενημέρωση για τα άλλα σεμινάρια και εκδηλώσεις που ετοιμάζουμε και για πλήθος άλλων σημαντικών πληροφοριών!

Για τη συμμετοχή σας στο Newsletter μας πατήστε ΕΔΩ!

 

Σημαντική Δήλωση:

Για να εφαρμοστεί

 • Acupressure
 • Θεραπευτική Μάλαξη
 • Gua Sha

σε ασθενείς αλλά και οποιαδήποτε θεραπευτική τεχνική, είναι απαραίτητο να υπάρχει:

 • σαφής Ιατρική διάγνωση
 • εντολή ή σύσταση και
 • συγκατάθεση του θεράποντος Ιατρού για την εφαρμογή της συντηρητικής αντιμετώπισης.

Τα ανωτέρω είναι απαραίτητα για να είναι ο θεραπευτής καλυμμένος και σύννομος με την Ελληνική νομοθεσία .

 

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να δοθεί  ένας συνδυασμός τεχνικών που να λειτουργούν συνεργικά με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα μεταξύ τους. Επίσης  σε αρμονία με την κύρια τεχνική που ο κάθε πιστοποιημένος θεραπευτής χρησιμοποιεί, για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων καταστάσεων.

Με τη ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από τους καθηγητές εφόσον παρακολουθήσουν και τις τέσσερις ενότητες. 

Για να δηλώσετε συμμετοχή, μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ!

Σύντομα θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης στην 1η Ενότητα για το σεμινάριο Acupressure και με Διαδικτυακό μάθημα.

Παλαιότερη διδασκαλία για την 1η Αυτοτελή Ενότητα για το Σεμινάριο Acupressure,Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να τονίσω και κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για το σεμινάριο που σας παρουσιάζουμε. Με το σύνολο των μεθόδων που θα διδαχθούν, θα έχετε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε περιπτώσεις Ημικρανίας, Χρόνιας Κεφαλαλγίας, Εμβοές, Ιλίγγους, Bρουξισμό και τις άλλες καταστάσεις που αναλύονται. Σε συνδυασμό με τη μέθοδο του Gua Sha, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, τόσο στην βελτίωση της υφής του δέρματος, όσο και στην σύσφιξη δέρματος προσώπου – ρυτίδες, με εξαιρετική αποτελεσματικότητα, ασφάλεια, αλλά το Κυριότερο:

 

Θα μπορείτε να εφαρμόζετε τις τεχνικές Άμεσα, από την πρώτη κιόλα ημέρα και θα έχετε την θεραπεία Κυριολεκτικά στα χέρια σας Πάντα και Παντού!

 

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και σας περιμένουμε με χαρά στην

1η Αυτοτελή Ενότητα για το σεμινάριο Acupressure, θεραπευτικής Μάλαξης και GuaSha, που θα είναι εποικοδομητική, ωφέλιμη και κυριολεκτικά συναρπαστική!

Με Εκτίμηση, Σεβασμό και Αγάπη,

ο Διδάσκων

Θεόδωρος Γκατζούνης

 

logo tgseminars

Διοργάνωση από tgseminars

 

Για την 1η Αυτοτελή Ενότητα για το Σεμινάριο Acupressure, Θεραπευτικής Μάλαξης και Gua Sha: Διεξάγονται ιδιαίτερα μαθήματα σε ολιγομελείς ομάδες, 

– Τόπος Διεξαγωγής Σεμιναρίου: Αμπελόκηποι, Αθήνα

Για να δηλώσετε συμμετοχή και να έχετε τα οφέλη της έκπτωσης με προεγγραφή, μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ!