Αγαπημένοι μας φίλες και φίλοι, στις 19-20/10/2019 θα διεξαχθεί η 1η αυτοτελής ενότητα του σεμιναρίου Ωτικού Acupressure.  Θα ασχοληθούμε με την αντιμετώπιση παθήσεων της περιοχής του αυχένα και του άνω άκρου, μέσω της ενεργοποίησης ειδικών σημείων στην περιοχή του αυτιού.

Πρόκειται για μια Νευροαντανακλαστική μέθοδο θεραπείας η οποία έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα.

Μόλις τις τελευταίες δεκαετίες με την πρόοδο της νευροεπιστήμης βρέθηκε ότι νευρικά στελέχη από το ωτικό πτερύγιο, μπορούν να ενεργοποιήσουν ειδικές περιοχές στο εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.

Επιδρά στο αυτόνομο νευρικό σύστημα και μπορούμε να έχουμε παυσίπονη αντιφλεγμονώδη, μυοχαλαρωτική δράση. Επίσης παρουσιάζεται  ηρεμιστική, αντικαταθλιπτική και επουλωτική επίδραση στον οργανισμό μέσω των σημείων αυτών. Οδηγεί στην ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού συστήματος, χωρίς καμία παρενέργεια.

Είναι εξαιρετικά ωφέλιμη μέθοδος, καθώς μέσω των νευροαντανακλαστικών επιδράσεων βοηθούμε τον οργανισμό να παράγει δικές του ουσίες και ένζυμα που συντελούν στη θεραπεία του.

Τρόποι εφαρμογής:

Η μέθοδος χαρακτηρίζεται από ακρίβεια, αποτελεσματικότητα και απλότητα. Ενεργοποιούμε τα σημεία του ωτικού πτερυγίου με ειδικά μέσα και εργαλεία, που μας δίνουν άμεσα αποτελέσματα. Τα σημεία αυτά είναι τα ίδια που χρησιμοποιούμε στον ωτοβελονισμό.

Τα μέσα αυτά είναι ειδικά φυτικά σπορίδια, μαγνήτες, ηλεκτροθεραπεία με συγκεκριμένες συχνότητες και laser.

Χρησιμοποιούνται φυσικά μέσα για την ενεργοποίηση των σημείων βελονισμού στο αυτί. Έτσι η μέθοδος μπορεί να χαρακτηριστεί σαν Ωτοβελονισμός χωρίς βελόνες.

Δράσεις της μεθόδου Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας – Ωτικού Acupressure– Ύλη 1ης Αυτοτελούς ενότητας:

Αντιμετωπίζει με εξαιρετική επιτυχία καταστάσεις και σωματικά σύνδρομα οξέως και χρόνιου πόνου μυοσκελετικά και νευρολογικά σύνδρομα και νευρογενή – νευροπαθητιικό πόνο.

Στην 1η Αυτοτελή ενότητα του σεμιναρίου, θα αναλύσουμε την αντιμετώπιση:

Ακτινογραφία Αυχενικής μοίρας Σπονδυλικής στήλης

Αυχενικού συνδρόμου,

των παθήσεων στην περιοχή του ώμου και ωμοπλάτης.

Επίσης την αντιμετώπιση της επικονδυλίτιδας του αγκώνα,

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.

Ακόμη παθήσεις στην περιοχή του καρπού και των δακτύλων.

Τέλος θα αναφερθούμε σε καταστάσεις της περιοχής του λαιμού, για την αμυγδαλίτιδα και επίμονο βήχα.

 

 

 

 

 

 

Διδασκαλία σεμιναρίου Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας Ωτικού Acupressure:

Θα γίνει λεπτομερής πρακτική από όλους τους συμμετέχοντες. Τόσο για την εντόπιση και ανίχνευση των σημείων, με τα μηχανήματα ηλεκτροδιάγνωσης, όσο και με τους ειδικούς πιεσοανιχνευτές. Επίσης θα γίνουν πολλές πρακτικές εφαρμογής όλων των θεραπευτικών μέσων.

Σκοπός μας είναι να μπορέσει ο κάθε διδασκόμενος μα εξασκήσει  όλα όσα θα μάθει στο σεμινάριο από την πρώτη κιόλας ημέρα!

Όσο αναφορά στη χρήση βελόνας και επιθεμάτων με νανοβλόνες, θα ήθελα να καταθέσω τα εξής.

Από την νομική υπηρεσία του ιατρικού συλλόγου, και των εγκυκλίων του Υπουργείου Υγείας, γνωρίζουμε ότι η νόμιμη χρήση βελόνας (βελονισμός), στην Ελλάδα, γίνεται μόνο από Ιατρούς.

Προσωπικά στον εαυτό μου και στην πλειονότητα των θεραπευόμενών μου, προτιμώ να χρησιμοποιώ σπορίδια. Παρότι σαν Ιατρός – Φυσίατρος μπορώ να χρησιμοποιήσω και βελόνες, τα προτιμώ καθώς είναι αποτελεσματικά και ιδιαίτερα ασφαλή!

Οπότε στο σεμινάριο, αυτό που θα διδαχθούμε είναι εκείνο που είναι αποτελεσματικό, χωρίς να μπούμε σε πρακτικές και νομικές δυσχέρειες, δηλαδή το Ωτικό Acupressure.

Ας σημειώσουμε ότι οι βελόνες μπορεί να προκαλέσουν σε κάποιους ασθενείς ερεθισμό στο ωτικό πτερύγιο και επίσης ότι αντενδείκνυται σε ορισμένες περιπτώσεις.

Πλεονεκτήματα της μεθόδου Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας:

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της μεθόδου του Acupressure που διδάσκεται στο σεμινάριο (χωρίς βελόνες) είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις που αντενδείκνυται η χρήση βελόνας. Όπως σε βαλβιδοπάθειες, αντικατάσταση καρδιακής βαλβίδας, λήψη αντιπηκτικών φαρμάκων, εγκύους (σε ειδικά σημεία), ακόμα και σε ιδιαίτερα εξασθενημένους και ανοσοκατασταλμένους ασθενείς.

Έτσι με τη διδασκαλία Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας – Ωτικού Acupressure θα έχουμε όλα τα οφέλη του Ωτοβελονισμού, χωρίς καμιά θεραπευτική ή άλλη παρενέργεια.

 

 

Σε ποιους απευθύνεται:

Σε όλους τους επαγγελματίες υγείας: Ιατρούς, Φυσικοθεραπευτές, Ψυχολόγους, Ρεφλεξολόγους, ειδικούς στη Μάλαξη, Γυμναστές. Και επίσης σε κάθε άτομο που θα θελήσει να αποκτήσει τη γνώση της μεθόδου για επαγγελματικά ή προσωπικά οφέλη.

Ημερομηνία και χώρος διεξαγωγής:

Σάββατο και Κυριακή 19-20 Οκτωβρίου 2019 και ώρες: 12:30-20:30, Αμπελόκηποι Αθήνα.

Κόστος σεμιναρίου Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας:

Είναι κάτι που απασχολεί τους περισσότερους που θέλουν να συμμετέχουν, λόγο και της ειδικής συγκυρίας στην οποία ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Αυτό που μπορώ να σας πω από καρδιάς, είναι ότι τις γνώσεις που θα διδαχθείτε στο σεμινάριο τις χρησιμοποιώ καθημερινά στο ιατρείο. Μπορώ έτσι να έχω τη λύση για όλους εκείνους τους ασθενείς που έχουν πραγματικά  «δοκιμάσει τα πάντα».  Προσφέρει ανακούφιση και θεραπεία σε χρόνιες και δυσίατες καταστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση το κόστος θα καλυφθεί άμεσα, καθώς είναι λιγότερο από την θεραπεία ενός ασθενούς σας.

Οπότε σίγουρα θα έχετε απόσβεση και στην πραγματικότητα μια θεραπευτική μέθοδο που θα σας βοηθήσει σε πραγματικά δύσκολες καταστάσεις για όλη την επαγγελματική σας πορεία.

Σας περιμένουμε με χαρά σε αυτόν το δρόμο διδασκαλίας της θεραπευτικής μεθόδου του Ωτικού Acupressure, που θα εμπλουτίσει ουσιαστικά την καριέρα και τη ζωή σας!

 Για περισσότερες πληροφορίες και για κάθε απορία σας είμαστε στη διάθεσή σας: Στα τηλέφωνα 2111832736 και 6972388252 και στο tgseminars@gmail.com

Αναλυτικές πληροφορίες για όλο τον κύκλο των σεμιναρίων και την ύλη των ενοτήτων μπορείτε να βρείτε πατώντας ΕΔΩ!

Για την αίτηση εγγραφής σας ώστε να γίνει κράτηση θέσης για να έχετε τα οφέλη των προεγγραφών μπορείτε να μεταβείτε ΕΔΩ!

Διδάσκει ο Γκατζούνης Θεόδωρος MSc, Φυσίατρος με μετεκπαίδευση στον Βελονισμό, Ωτοβελονισμό, Acupressure, Μεσοθεραπεία, Θεραπευτική άσκηση – διατροφή.

Διοργάνωση από tgseminars

logo tgseminars