Ωτικό Acupressure – Ωτοβελονισμός χωρίς τη χρήση βελόνας.

Ωτικό Acupressure, διδάσκει ο Φυσίατρος Γκατζούνης Θεόδωρος

 

Σεμινάριο Ωτικού Acupressure: Διδάσκει ο Γκατζούνης Θεόδωρος MSc, Φυσίατρος με μετεκπαίδευση στον Βελονισμό, Ωτοβελονισμό, Acupressure, Μεσοθεραπεία, Θεραπευτική άσκηση – διατροφή.

Το Ωτικό Acupressure αποτελεί μία από τις μεθόδους που διδάσκονται στο σεμινάριο της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας.

 

 

Εισαγωγή – Πληροφορίες για το Ωτικό Acupressure

Το Ωτικό Acupressure αποτελεί μια μέθοδο που βασίζεται στην ανίχνευση και ενεργοποίηση σημείων του ωτικού πτερυγίου.

Έχει σαν σκοπό την διάγνωση και θεραπεία παθήσεων καταστάσεων που αφορούν όλο τον οργανισμό.

Ωτικό Acupressure Αρ αυτίΣαν Ωτικό Acupressure περιγράφετε η θεραπεία, με ειδικά φυσικά μέσα που ακούν πίεση σε βελονιστικά σημεία, στο πτερύγιο του αυτιού.

Τα σημεία που χρησιμοποιούνται είναι τα ίδια με του βελονισμού. Αποφεύγεται έτσι η χρήση βελόνας.

Με αυτό τον τρόπο η μέθοδος είναι

Ανώδυνη,

Στερείται παρενεργειών, όπως μια μόλυνση του χόνδρου του ωτικού πτερυγίου.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε στο ότι η μόλυνση του χόνδρου είναι μια πολύ σοβαρή δυνιτική παρενέργεια του ωτοβελονισμού. Μπορεί να προέλθει από την πλημμελή απολύμανση καθώς και την έλλειψη κατάλληλων γνώσεων και εμπειρίας για την χρήση και τοποθέτηση της βελόνας.

Ο χόνδρος του αυτιού έχει ελάχιστη αιμάτωση και τυχών επιμόλυνσή του μπορεί να δημιουργήσει τοπική φλεγμονή, έως και διόγκωση των τραχηλικών λεμφαδένων. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει ανάγκη λήψης ειδικού πολυήμερου διπλού πολλές φορές σχήματος αντιβίωσης για την αντιμετώπισή του.

Γι’ αυτό στην Ελλάδα και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, βελονισμό νομιμοποιούνται να εξασκούν μόνο οι Ιατροί.

Στην Ανατολή και στην Κίνα για να πάρει κάνεις άδεια εξάσκησης βελονισμού, απαιτείται πλήρης καθημερινή εκπαίδευση για πέντε έως έξι χρόνια, όσο και οι κλασσικές ιατρικές σχολές.

Η μέθοδος του ωτικού Acupressure μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις στις οποίες αντεκδικείται ο βελονισμός. Αυτές είναι:

η αντικατάσταση βαλβίδας στην καρδιά,

η λήψη αντιπηκτικών φαρμάκων,

η χρήση κάποιων σημείων σε εγκύους και

οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς.

Διάφορα μέσα που χρησιμοποιούνται αντί της βελόνας για την ενεργοποίηση των σημείων του ωτικού πτερυγίου είναι:

ειδικά φυτικά σπορίδια,

Μικρομαγνήτες,

επιθέματα με μικροκρυστάλλους.

 

 

Το Ωτικό Acupressure αποτελεί μία από τις μεθόδους που διδάσκονται στο σεμινάριο της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας.

Ο όρος Ωτική Νευροαντανακλαστική Θεραπεία, Auricular Neuroreflex Therapy, περιγράφει ένα ολοκληρωμένο συνδυαστικό σύστημα μεθόδων και τεχνικών για τη θεραπεία μέσω του ωτικού πτερυγίου.

Στα σεμινάρια συνδυάζονται αρμονικά και αποτελεσματικά, στοιχεία από τις διάφορες τεχνικές ενεργοποίησης του ωτικού πτερυγίου στις οποίες περιλαμβάνεται και το Ωτικό Acupressure.

Για Περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το σεμινάριο της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας, μπορείτε να πατήστε ΕΔΩ!