Αγαπημένοι φίλες και φίλοι, με χαρά σας παρουσιάζουμε τον δωρεάν διαδικτυακό μας οδηγό «11+1 τρόποι για να ανακουφιστείτε από χρόνιους πονοκεφάλους και ημικρανία». Οι χρόνιες κεφαλαλγίες και η ημικρανία είναι πολύ συχνά και σοβαρά προβλήματα υγείας και από τα συχνότερα σύνδρομα χρόνιου πόνου. Ο οδηγός θα είναι διαθέσιμος για όλους τους αναγνώστες μας εντελώς Δωρεάν. Για να παρακολουθήσετε ολόκληρο τον Δωρεάν οδηγό, σε μορφή PDF και βίντεο: «11 + 1 τρόποι να αντιμετωπίσετε τους πονοκεφάλους και την ημικρανία» χρειάζεται να κάνετε κάποια απλά βήματα.

Οι πλατφόρμες της διαδικτυακής διδασκαλίας, στο εξωτερικό είναι πολύ γνωστές και ιδιαίτερα δημοφιλείς την τελευταία πενταετία.  Στην Ελλάδα είναι κάτι νέο, στο οποίο κατά κάποιο τρόπο «αναγκαζόμαστε» να προσαρμοστούμε, λόγω των εξελίξεων, αλλά πραγματικά ανοίγει νέους ορίζοντες με απεριόριστες δυνατότητες. Για αυτό και για όλους εσάς που τώρα εξοικειώνεστε με την τεχνολογία της διαδικτυακής εκπαίδευσης θα δώσουμε στη συνέχεια αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα έχετε πρόσβαση στο Δωρεάν οδηγό.

Αναλυτικά λοιπόν τα απλά βήματα που χρειάζεται να κάνετε για να έχετε πρόσβαση στον Δωρεάν Οδηγό για τους Πονοκεφάλους και την Ημικρανία, είναι τα εξής:

1. Μπαίνετε στην σελίδα των Διαδικτυακών μας Σεμιναρίων, όπου είναι αναρτημένο το σεμινάριο πατώντας στον σύνδεσμο:

https://tgseminars.thinkific.com/

 

2. Θα σας ζητηθεί αρχικά να κάνετε εγγραφή, βάζοντας το μαιλ, όνομα και ένα password της επιλογής σας για την σελίδα.

 

3. Στο κάτω μέρος της σελίδας θα βρείτε την παρακάτω εικόνα με τα διαδικτυακά σεμινάρια:

Εικόνες Δωρεάν οδηγών: Γιαγια Πονοκεφάλους - Ημικρανία, για Αυπνία και εικόνα του σεμιναρίου για κρίσεις πανικού

4. Πατάτε εκείνο που λέει Πονοκέφαλοι – Ημικρανίες – Δωρεάν Οδηγός:

Εικόνες Δωρεάν οδηγού για Πονοκεφάλους - Ημικρανία

5. Μέσα στην περιγραφή της σελίδας έχει την παρακάτω εικόνα με το κουμπί παρακολουθείστε Δωρεάν:

Εικόνα του Θεόδωρο Γκατζούνη, εισηγητή στον Δωρεάν οδηγό για Πονοκεφάλους - Ημικρανία

 

Πατώντας το θα έχετε πρόσβαση σε όλο το υλικό. 

Στην συνέχεια θα αναφερθούμε στον οδηγό περιληπτικά στην Ύλη και Δομή του Δωρεάν  οδηγού για την ανακούφιση από τους Πονοκεφάλους και την ημικρανία.

 

Στον οδηγό αρχικά θα αναφερθούμε στις Πρωτοπαθείς – Ιδιοπαθείς Κεφαλαλγίες, συνοψίζοντας τα χαρακτηριστικά των κυριότερων κατηγοριών.

 

Έτσι θα προσδιορίσουμε την μορφή και θα αναλύσουμε τα αίτια, την επιδημιολογία και τα συμπτώματα των συχνότερων μορφών πονοκεφάλων:

  • Την κεφαλαλγία τάσεως,
  • Αθροιστική κεφαλαλγία
  • Κεφαλαλγίες σχετιζόμενες με νευραλγίες

 

Στην συνέχεια του Οδηγού θα αναφέρουμε αναλυτικά στοιχεία για τις ημικρανίες, καθώς είναι από τα πιο συχνά, επώδυνα και δυσεπίλυτα – με την κλασική θεραπευτική – σύνδρομα χρόνιου πόνου.

 

Στα επόμενα κεφάλαια θα αναλύσουμε στον οδηγό  τις 11+1 μεθόδους, που με απλό, εύχρηστο και πρακτικό τρόπο θα σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από τους Πονοκεφάλους και Ημικρανίες.

 

Στα κεφάλαια αυτά στον Δωρεάν οδηγό για την ανακούφιση από τους Πονοκεφάλους και Ημικρανίες θα αναλύσουμε τα εξής:

  1. Διατροφή. Είναι γνωστό ότι η διατροφή είναι η βάση πάνω στην οποία θα οικοδομήσουμε τα θεραπευτικά μας αποτελέσματα. Το ρητό «η τροφή σου είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου είναι η τροφή σου», στις χρόνιες κεφαλαλγίες και τις ημικρανίες βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του. Είναι σημαντικό λοιπόν το άτομο που πάσχει από αυτές να γνωρίζει:

Ποιες τροφές μπορούν να πυροδοτήσουν μια ημικρανική κρίση,εικόνα με φρούτα και λαχανικά που βοηθούν στην ανακούφιση από πονοκεφάλους και ημικρανία που αναφέρονται στον Δωρεάν οδηγό

Ποιες τροφές μπορούν να τον βοηθήσουν τι να προτιμάει και

Ποιες τροφές συνιστούν οι επιστημονικές μελέτες ότι χρειάζεται να αποφεύγει.

Θα δοθεί επίσης μια πολύ σημαντική διατροφική συμβουλή.

 

 

  1. Βιταμίνες – Ιχνοστοιχεία: Παίζουν σημαντικό και απαραίτητο ρόλο στην αντιμετώπιση σε χρόνιο πονοκέφαλο και ημικρανία. Οι ελλείψεις τους μπορούν να συμβάλουν στην πυροδότησή των κρίσεων.
  2. Ύπνος: Θα αναλυθούν στοιχεία για τον ποιοτικό ύπνο και τη σημασία του στην ανακούφιση από σε χρόνιο πονοκέφαλο και ημικρανία. Θα δοθούν επίσης στοιχεία για το κατάλληλο στρώμα και μαξιλάρι.
  3. Βότανα – και μια Ελληνική – Μεσογειακή Υπερτροφή. Από την αρχαιότητα έως και σήμερα παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην αντιμετώπιση σε άτομα με χρόνιο πονοκέφαλο και ημικρανία. Θα αναλυθούν εκείνα που έχουν βρεθεί να προσφέρουν την μεγαλύτερη ανακούφιση καθώς και μια ιδιαίτερα σημαντική Ελληνική – Μεσογειακή Υπερτροφή.εικόνα με χαμομίλι που βοηθά στην ανακούφιση από πονοκεφάλους και ημικρανία που αναφέρονται στον Δωρεάν οδηγό
  4. Άσκηση. Ο ρόλος της στην ανακούφιση των συμπτωμάτων αντιμετώπιση σε άτομα με χρόνιο πονοκέφαλο και ημικρανία, έχει βρεθεί σε πολλές επιστημονικές έρευνες. Θα αναλυθούν τα είδη και η συχνότητα της άσκησης που μπορούν να βοηθήσουν.εικόνα με άτομα που ασκούνται καθώς η άσκηση βοηθά στην ανακούφιση από πονοκεφάλους και ημικρανία που αναφέρονται στον Δωρεάν οδηγό
  5. Σκέψεις και συνήθειες. Εκτός από τον τρόπο ζωής, έχει βρεθεί ότι και ο τρόπος με τον οποίο σκέπτονται τα άτομα μπορεί να πυροδοτήσει ή να ανακουφίσει μια χρόνιο πονοκέφαλο και ημικρανία. Είναι γνωστό ότι το στρες και το άγχος, επιδεινώνουν την κατάσταση. Αυτά και άλλα στοιχεία θα αναλυθούν σε αυτό το κεφάλαιο.
  6. Ωτική Νευροαντανακλαστική θεραπεία – Ωτικό Acupressure. Σύμφωνα με πληθώρα επιστημονικών ερευνών έχουν σημαντικά θετική επίδραση στην μείωση του όνου και των κρίσεων σε άτομα με χρόνιο πονοκέφαλο και ημικρανία. Σε αυτό το κεφάλαιο θα αναλύσουμε μια ειδική τεχνική της μεθόδου που μπορεί να εφαρμόσει ο ασθενή την στιγμή της κρίσης για να ανακουφιστεί.

  7. Στάση σώματος. Μια σωστή και εργονομική στάση σώματος, μειώνει την καταπόνηση των μυών, ειδικά του αυχένα που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την την πορεία των ατόμων με χρόνιο πονοκέφαλο και ημικρανία.
  8. Ειδική Αναπνοή. Η αναπνοή επιδρά σε όλα τα επίπεδα στο ανθρώπινο σώμα. Από την καλή οξυγόνωση των μυών, έως το αυτόνομο νευρικό σύστημα και την ηρεμία όλου του οργανισμού. Θα δοθεί η αναπνοή εκείνη που μπορεί να βοηθήσει στο να ανακουφιστούν άτομα με χρόνιο πονοκέφαλο και ημικρανία.
  9. Μάλαξη – Θεραπευτικό Gua Sha. Η θεραπευτική μάλαξη αποτελούσε αναπόσπαστο στοιχείο της Ιπποκρατικής θεραπείας, όπως και το Gua Sha στην Ανατολική θεραπευτική. Τα στοιχεία αυτά θα αναλυθούν και θα δοθούν τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν για την ανακούφιση σε άτομα με χρόνιο πονοκέφαλο και ημικρανία.
  10. Επαρκής Ενυδάτωση. Είναι ένα ακόμα απαραίτητο, αλλά πολλές φορές υποτιμημένο στοιχεί στην αντιμετώπιση σε άτομα με χρόνιο πονοκέφαλο και ημικρανία.Εικόνα με νερό που είναι σημαντικό για την ανακούφιση από πονοκεφάλους και ημικρανία που αναφέρονται στον Δωρεάν οδηγό

+1 Θα αναφερθούμε σε δύο πολύ σημαντικά σημεία από τη μέθοδο του Acupressure . Ολοκληρώνοντας τον οδηγό, θα παρουσιάσουμε μια τεχνική από την μέθοδο του  Acupressure. Η μέθοδος βασίζεται στην δακτυλοπίεση στα σημεία βελονισμού. Στο κεφάλαιο αυτό θα δείξουμε τα δύο πλέον αποτελεσματικά σημεία για την αντιμετώπιση του πόνου σε άτομα με χρόνιο πονοκέφαλο και ημικρανία.

Συμπεράσματικά για τον Δωρεάν Διαδικτυακό Οδηγό για την ανακούφιση ατόμων που εμφανίζουν Πονοκεφάλους και ημικρανία

Οι χρόνιες κεφαλαλγίες και η ημικρανία είναι πολύ συχνά και σοβαρά προβλήματα υγείας και από τα συχνότερα σύνδρομα χρόνιου πόνου.

Στον Δωρεάν Διαδικτυακό Οδηγό αναλύουμε τις 11+1 μεθόδους που με απλό, εύχρηστο και πρακτικό τρόπο, μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από τους Πονοκεφάλους και Ημικρανία.

Η αποτελεσματικότητα των μεθόδων που αναφέρουμε στον οδηγό, έχει πολύ υψηλά ποσοστά στην ανακούφιση των Πονοκεφάλων και της ημικρανίας για ποσοστά πάνω από το 87% των ατόμων, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες.  Τα αποτελέσματα οποία παραμένουν θετικά για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την ολοκλήρωση της.

Καθώς οι μέθοδοι είναι φυσικές, χρειάζονται να  μεγάλα χρονικά διαστήματα για να δώσουν αποτελέσματα. Σίγουρα για πάνω από τρεις μήνες σε χρόνιες καταστάσεις. Όταν εφαρμοστούν με συνέπεια οι επιστημονικές έρευνες αναφέρουν ότι μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην ανακούφιση από τον πόνο.

Σημαντική Δήλωση:

Οι μέθοδοι που αναφέρονται στον Δωρεάν Διαδικτυακό Οδηγό για την ανακούφιση ατόμων που εμφανίζουν Πονοκεφάλους και ημικρανία, είναι χωρίς να αντικαθιστούν την φαρμακευτική ή άλλη ιατρική αγωγή που τυχών λαμβάνετε.

Σε περιπτώσεις που ένα άτομο πάσχει από μια πρωτοεμφανιζόμενη σοβαρή κρίση Πονοκεφάλων ή Ημικρανίας ή όταν κάποια ήδη γνωστά συμπτώματα επιδεινώνονται  και επιμένουν, είναι απαραίτητο να αναζητήσει άμεση Νευρολογική εκτίμηση – αξιολόγηση και βοήθεια από ειδικό Ιατρό.

Το ίδιο ισχύει και εάν αλλάξει ο τύπος του πονοκεφάλου που βιώνει ο ασθενής, ή/και μαζί με τον πονοκέφαλο εμφανίζει νευρολογική συμπτωματολογία που παραμένει όπως αδυναμία άκρων, μούδιασμα, διαταραχές όρασης.

 

Για κάθε πληροφορία ή απορία σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα μας www.tgatzounis.com όπου θα βρείτε τη φόρμα και το email επικοινωνίας.

Επίσης εκεί μπορείτε να βρείτε και τα σεμινάρια που κάνουμε πάνω στις μεθόδους που προαναφέραμε τόσο σε Διαδικτυακή μορφή, Δια ζώσης και σε μορφή Ιδιαίτερων μαθημάτων. Μπορείτε να επικοινωνήσετε επίσης  και στο τηλέφωνο 211-18932-736.

 

Σας ευχαριστούμε για την συμμέτοχή σας στις ιστοσελίδες μας και ευχόμαστε ολόψυχα ο Παρόν οδηγός να σας έχει δώσει τις πληροφορίες εκείνες που θα σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από αυτά τα τόσο δύσκολα προβλήματα.

Για να μεταβείτε στην Ιστοσελίδα των σεμιναρίων μας και να παρακολουθήσετε τον Δωρεάν Διαδικτυακό Οδηγό για τους Πονοκεφάλους και την Ημικρανία, μπορείτε να πατήσετε στην παρακάτω εικόνα:

Βιβλιογραφία:

  1. Stewart W, Roy J, Lipton R. Migraine prevalence, socioeconomic status, and social causation. Neurology. 2013;81:948–955.
  2. Finocchi C, Sivori G. Food as trigger and aggravating factor of migraine. Neurol Sci. 2012;33:77–80.
  3. Ramsden CE, Faurot KR, Zamora D, et al.Targeted alteration of dietary n-3 and n-6 fatty acids for the treatment of chronic headaches:A randomized trial. Pain. 2013;154:2441–2451
  4. Camboim Rockett F, Castro K, et al Perceived migraine triggers: do dietary factors play a role?. Nutr Hosp. 2012;27:483–9.
  5. Headache Classification Committee of the International Headache Society . International classification of headache disorders. 3rd edition. Vol. 33. Cephalalgia; 2013. pp. 629–808.
  6. Sun-Edelstein C, Mauskop A. Foods and supplements in the management of migraine headaches. Clin J Pain. 2009;25:446–452. doi: 10.1097/AJP.0b013e31819a6f65. doi:10.1097/AJP.0b013e31819a6f65.
  7. Lodi R, et al. Deficient energy metabolism is associated with low free magnesium in the brains of patients with migraine and cluster headache. Brain Res Bull. 2001;54:437–441. doi: 10.1016/S0361-9230(01)00440-3.
  8. Panconesi A.Alcohol and migraine: trigger factor, consumption, mechanisms. A review. J Headache Pain. 2008;9:19–27. doi: 10.1007/s10194-008-0006-1.
  9. Οι εικόνες προέρχονται από το https://pixabay.com/el/ , την Ελληνική Wikipedia https://el.wikipedia.org και την προσωπική συλλογή του Θεόδωρου Γκατζούνη

  10. Jacob S., Stechschulte S. Formaldehyde, aspartame, and migraines: a possible connection. Dermatitis. 2008 May-Jun;19(3):E10-1.
  11. Köseoglu E1, Talaslioglu A, Gönül AS, Kula M.The effects of magnesium prophylaxis in migraine without aura. Magnes Res. 2008 Jun;21(2):101-8.
  12. Abolghasem Rahimdel, et al. Effectiveness of Vitamin B2 versus Sodium Valproate in Migraine Prophylaxis: a randomized clinical trial. Electron Physician. 2015 Oct; 7(6): 1344–1348.Published online 2015 Oct 19. doi: 14661/1344 PMCID: PMC4623793
  13. Varkey E, Cider A, Carlsson J, et al. Exercise as migraine prophylaxis: a randomized study using relaxation and topiramate as controls. Cephalalgia. 2011;31:1428–38.
  14. Andrew H. Ahn, M.D., Ph.D. and Peter J. Goadsby, M.D., Ph.D. Migraine and Sleep: New Connections. Cerebrum. 2013 Nov-Dec; 2013: 15. Published online 2013 Dec 1.
  15. Lawler SP1, Cameron LD. A randomized, controlled trial of massage therapy as a treatment for migraine. Ann Behav Med. 2006 Aug;32(1):50-9.
  16. Anne E Bunner, Ulka Agarwal, Joseph F Gonzales, Francesca Valente, and Neal D Barnard. Nutrition intervention for migraine: a randomized crossover trial. J Headache Pain. 2014; 15(1): 69. Published online 2014 Oct 23. doi: 1186/1129-2377-15-69
  17. Finocchi C, Sivori G. Food as trigger and aggravating factor of migraine. Neurol Sci. 2012;33(Suppl 1):S77–80. [PubMed]

  18. Pamela M. Rist, ScD, Julie E. Buring, ScD, and Tobias Kurth, MD, ScD Dietary patterns according to headache and migraine status: A cross-sectional study. Cephalalgia. Author manuscript; available in PMC 2016 Aug 1. doi: 1177/0333102414560634 PMCID: PMC4442763
  19. Shipton E.A., Shipton E.E. Vitamin D and Pain: Vitamin D and Its Role in the Aetiology and Maintenance of Chronic Pain States and Associated Comorbidities. Pain Res. Treat. 2015;2015:904967. doi: 10.1155/2015/904967. [PMC free article] [PubMed] [Cross Ref]
  20. Εισαγωγή στον Ωτοβελονισμό: Dr. Giancarlo Bazzoni , ΙΤΜΕ Publications, Athens 2014
  21. Ear acupuncture in unilateral migraine pain. Allais G1, Romoli M, Rolando S, Castagnoli Gabellari I, Benedetto C. Neurol Sci. 2010 Jun;31 Suppl 1:S185-7. doi: 10.1007/s10072-010-0323-4.
  22. Auricular Acupuncture for the Treatment of Pediatric Migraines in the Emergency Department. Graff DM1, McDonald MJ. Pediatr Emerg Care. 2016 May 2.

  23. Ear acupuncture in the control of migraine pain: selecting the right acupoints by the “needle-contact test”. Romoli M1, Allais G, Airola G, Benedetto C. Neurol Sci. 2005 May;26 Suppl 2:s158-61.
  24. Ear acupuncture in the treatment of migraine attacks: a randomized trial on the efficacy of appropriate versus inappropriate acupoints. Allais G1, Romoli M, Rolando S, Airola G, Castagnoli Gabellari I, Allais R, Benedetto C. Neurol Sci. 2011 May;32 Suppl 1:S173-5. doi: 10.1007/s10072-011-0525-4.
  25. Asher G. N., Jonas D. E., Coeytaux R. R., Reilly A. C., Loh Y. L., Motsinger-Reif A. A., Winham S. J. Auriculotherapy for pain management: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Journal of Alternative and Complementary Medicine. 2010;16(10):1097–1108. doi: 10.1089/acm.2009.0451. [PMC free article] [PubMed] [Cross Ref]
  26. Μανιάς Π., Μπάντερ Α. “Η συμβολή των trigger Points στην παθογένεια της κεφαλαλγίας και ο ρόλος του Βελονισμού” “ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ”, 1993, τεύχος 3ο,
  27. Oleson T. Auricolotherapy stimulation for neuro-rehabilitation. Neuro Rehabilitation. 2002;17:49–62. [PubMed]
  28. Haker E, Egekvist H, Bjerring P. Effect of sensory stimulation (acupuncture) on sympathetic and parasympathetic activities in healthy subjects. J Auton Nerv Syst. 2000;79:52–9. [PubMed]