Αγαπημένοι φίλες και φίλοι, στο άρθρο θα αναφερθούμε στην δομή και την ύλη που περιέχει ο Διαδικτυακός Οδηγός για να αντιμετωπίσετε την αϋπνία. Με αφορμή και τα δύο Χρόνια της σελίδας μας στο Facebook, ο οδηγός θα είναι διαθέσιμος για όλους τους αναγνώστες μας εντελώς Δωρεάν. Για να παρακολουθήσετε ολόκληρο τον Δωρεάν οδηγό, σε μορφή βίντεο: «11 + 1 τρόποι να αντιμετωπίσετε την Αϋπνία» χρειάζεται να κάνετε τα εξής απλά βήματα:

 1. Μπαίνετε στην Νέα σελίδα των Διαδικτυακών μας Σεμιναρίων, όπου είναι αναρτημένο το σεμινάριο πατώντας στον σύνδεσμο: https://tgseminars.thinkific.com/
 2. Θα σας ζητηθεί αρχικά να κάνετε εγγραφή, βάζοντας μαιλ, όνομα και ένα password της επιλογής σας για την σελίδα και μετά θα έχετε πρόσβαση σε όλο το υλικό. 

11 + 1 τρόποι να αντιμετωπίσετε την Αϋπνία- Δωρεάν Οδηγός – Εισαγωγή

Στην συνέχεια θα αναφερθούμε περιληπτικά στην Ύλη και Δομή του οδηγού.

Θα ορίσουμε αρχικά το τι είναι η αϋπνία, ποιους επηρεάζει περισσότερο και γιατί.

Στην συνέχεια θα αναλύσουμε τα συμπτώματά της κυρίως το τι προκαλεί στον οργανισμό και επίσης στους 11+1 πρακτικούς τρόπους για να αντιμετωπιστεί η αϋπνία, ώστε να απολαύσετε ένα γαλήνιο και ήρεμο ύπνο.

11 + 1 τρόποι να αντιμετωπίσετε την Αϋπνία- Δωρεάν ΟδηγόςΟρισμός

άντρας που χασμουριέται από αϋπνία, την οποία θα μάθετε πώς να αντιμετωπίσετε με τους 11+1 Τρόπους που σας παρέχει ο Δωρεάν οδηγόςΗ αϋπνία είναι η συχνότερη διαταραχή ύπνου στον ανεπτυγμένο κόσμο. Επηρεάζει όλα τα στάδια της ενήλικης ζωής και για πολλούς το πρόβλημα είναι χρόνιο.

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι επαρκής ύπνος, ακόμη και για τους υπερήλικες, είναι αυτός που διαρκεί 7 έως 9 ώρες. Τα άτομα που πάσχουν από αϋπνία συνήθως κοιμούνται λιγότερες από έξι ώρες για τρείς ή και περισσότερες ημέρες την εβδομάδα για τουλάχιστον ένα μήνα. Επίσης, χρειάζονται τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι να κοιμηθούν. Αυτή η χρόνια έλλειψη ύπνου επηρεάζει τα άτομα σε σωματικό, συναισθηματικό και ψυχικό επίπεδο.

11 + 1 τρόποι να αντιμετωπίσετε την Αϋπνία- Δωρεάν Οδηγός Επιδημιολογία

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, από αϋπνία ταλαιπωρείται ένας στους τρεις ενήλικες. Από αυτούς, το 10- 15% πάσχει από χρόνια αϋπνία.

11 + 1 τρόποι να αντιμετωπίσετε την Αϋπνία- Δωρεάν Οδηγός Αίτια:

Τα αίτια είναι ποικίλα και διακρίνονται σε μη παθολογικά (περιβαλλοντικά, ψυχολογικά, κοινωνικά, διατροφικά, κατανάλωση ουσιών ή φαρμάκων κ.α.) και σε παθολογικά (από ασθένειες).

11 + 1 τρόποι να αντιμετωπίσετε την Αϋπνία- Δωρεάν ΟδηγόςΣυμπτώματα

Η αϋπνία οδηγεί σε αυξημένη υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε έντονη κόπωση, που μειώνει την εγρήγορση και την απόδοση του ατόμου. Σε φυσικό, αλλά και ψυχολογικό επίπεδο, η κόπωση μπορεί να εμφανιστεί με διάφορους τρόπους, όπως η έλλειψη υπομονής, εξάρσεις θυμού, δυσκολία συγκέντρωσης και απομνημόνευσης.

– Τα άτομα με αϋπνία πάσχουν συχνά από πονοκεφάλους. Είναι γνωστό ότι οι διαταραχές ύπνου και ειδικότερα η αϋπνία είναι από τα βασικά αίτια που επιδεινώνουν την ένταση ή/και την συχνότητα των ημικρανιών.

– Υπάρχει ακόμη μια τάση για παχυσαρκία, καθώς το άτομο προσπαθεί μέσα από τροφές που περιέχουν ζάχαρη και υψηλές θερμίδες να ανταπεξέλθει στα προβλήματα κόπωσης και συγκέντρωσης που προαναφέρθηκαν.

άντρας που κοιμάτε καθιστός από κόύραση που προκαλεί στην μέρα η αϋπνία, την οποία θα μάθετε πώς να αντιμετωπίσετε με τους Τρόπους που σας παρέχει ο Δωρεάν οδηγός-Επιπλέον, η αϋπνία αποδυναμώνει, σύμφωνα με έρευνες, τη δραστικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος και κάνει τον οργανισμό πιο επιρρεπή σε μολύνσεις, όπως το κοινό κρυολόγημα και άλλες ιώσεις.

Τέλος, η αϋπνία θεωρείται και μια από τις συχνότερες αιτίες για επαγγελματικά λάθη, ατυχήματα ή και αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.

Στη Φυσιατρική, η αντιμετώπιση του πόνου, του στρες και του άγχους, η καλή ποιότητα του ύπνου και γενικότερα η ψυχο-σωματική υποστήριξη, αποτελούν βασικά στοιχεία για την Αποκατάσταση των θεραπευομένων. Γι’ αυτό και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό το θέμα.

 

11 + 1 τρόποι να αντιμετωπίσετε την Αϋπνία- Δωρεάν ΟδηγόςΑντιμετώπιση:

Είναι σημαντικό λοιπόν, το άτομο που πάσχει από αϋπνία, ειδικά χρόνια (πάνω από τρεις μήνες), να γνωρίζει μεθόδους και τεχνικές που βοηθούν στην αντιμετώπισή της.

Σημαντική Δήλωση

Οι πληροφορίες που θα δοθούν έχουν ως σκοπό την πληροφόρηση των συμμετεχόντων.

Σε περιπτώσεις που ένα άτομο πάσχει από μια σοβαρή διαταραχή αϋπνίας με συμπτώματα που επιμένουν ή είναι πρωτοεμφανιζόμενα, είναι απαραίτητο να ζητήσει βοήθεια από ειδικό Ιατρό.

Οι μέθοδοι που αναφέρονται είναι χωρίς να υποκαθιστούν την φαρμακευτική ή άλλη ιατρική αγωγή.

Είναι απαραίτητο να συνεχίσετε την φαρμακευτική αγωγή που τυχόν λαμβάνετε καθώς και τις συνεδρίες που μπορεί να κάνετε με τον Ιατρό που σας παρακολουθεί.

 

Στη συνέχεια του οδηγού, τον οποίο μπορείτε να βρείτε Δωρεάν στην σελίδα των σεμιναρίων μας πατώντας στον σύνδεσμο: https://tgseminars.thinkific.com/,  θα αναλύσουμε τις μεθόδους και Τεχνικές για να την αντιμετώπιση της αϋπνίας:

Εδώ αναφέρουμε περιληπτικά τους τρόπου αντιμετώπισης που αναλύονται στην πλήρη Διαδικτυακή μορφή του Οδηγού, την οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας και σχετίζονται με:

 1. Το ωράριο ύπνου. γυναίκα που κοιμάται και ονειρεύεται σύννεφα και γλάρους, έχοντας αντιμετωπίσει την αϋπνία, όπως θα μάθετε κι εσείς με τους 11+1 Τρόπους που σας παρέχει ο Δωρεάν οδηγός
 2. Το πού χρειάζεται να κοιμηθείτε και τι να προσέξετε στο κρεβάτι σας.
 3. Τον μεσημεριανό ύπνο.
 4. Το υπνοδωμάτιο.
 5. Τι είναι απολύτως απαραίτητα να αφαιρέσετε άμεσα από το υπνοδωμάτιο για να ανακουφιστείτε από την αϋπνία. Εδώ θα αναφερθούμε επίσης και σε μια ειδική ορμόνη που παράγετε στην διάρκεια του ύπνου και επιδιορθώνει το κυτταρικό DNA.
 6. Πώς θα αντιμετωπίσουμε ένα από τα βασικά αίτια αϋπνίας.
 7. Ποιο είναι το καλύτερο φυσικό υπνωτικό.
 8. Τι χρειάζεται να προσέξουν ιδιαίτερα τα άτομα που πάσχουν από αϋπνία στην Διατροφή τους. Επίσης θα αναφέρουμε εκείνα τα βότανα και αιθέρια έλαια που παραδοσιακά αλλά και από πλήθος επιστημονικών μελετών βοηθούν στην ανακούφιση από την αϋπνία.
 9. Τι χρειάζεται απαραίτητα να κάνετε πριν να πάτε για ύπνο.
 10. Τι χρειάζεται να περιορίσετε, να αναζητήσετε και τι να αποφύγετε για να έχετε έναν ήρεμο ύπνο.
 11. Μια ειδική άσκηση που θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε αφιερώνοντας μόνο ένα λεπτό πριν κοιμηθείτε.

+ 1 Σημείο Acupressure στο σώμα που δρα Νευροαντανακλαστικά (μέσω δακτυλοπίεσης) και θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από την αϋπνία και το πώς θα το ενεργοποιήσετε.

 

11 + 1 τρόποι να αντιμετωπίσετε την Αϋπνία- Δωρεάν Οδηγός Συμπεράσματα

Η χρόνια αϋπνία έχει άμεσες και έμμεσες συνέπειες στην υγεία και ποιότητα ζωής των ατόμων που πάσχουν από αυτή. Οι συνέπειες της αϋπνίας κατά την ημέρα, περιλαμβάνουν μειωμένη συγκέντρωση, δυσκολίες μνήμης, υπνηλία, φτωχή απόδοση στην εργασία, αποτυχίες στον επαγγελματικό τομέα, αλλαγές της ψυχικής διάθεσης, κατάθλιψη και δυσκολίες στις οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις. Ασθενείς με χρόνια αϋπνία έχουν αυξημένο κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα, ψηλή πίεση και μυοσκελετικά προβλήματα και ατυχήματα.

Οι 11 + 1 τρόποι που αναφέρονται στον Δωρεάν Οδηγό για την αϋπνία, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και επίσης βοηθούν και στην βελτίωση της γενικότερης κατάστασης όλου του οργανισμού.

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι για να παρακολουθήσετε ολόκληρο τον Δωρεάν οδηγό, σε μορφή βίντεο: «11 + 1 τρόποι να αντιμετωπίσετε την Αϋπνία» χρειάζεται να κάνετε τα εξής απλά βήματα:

 1. Μπαίνετε στην Νέα σελίδα των Διαδικτυακών μας Σεμιναρίων, όπου είναι αναρτημένο το σεμινάριο πατώντας στον σύνδεσμο: https://tgseminars.thinkific.com/
 2. Θα σας ζητηθεί αρχικά να κάνετε εγγραφή, βάζοντας μαιλ, όνομα και ένα password της επιλογής σας για την σελίδα και μετά θα έχετε πρόσβαση σε όλο το υλικό. 

Θα χαρούμε να έχουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για τον οδηγό, τόσο εδώ (αφήνοντας το σχόλιό σας), όσο και στην ιστοσελίδα των σεμιναρίων. Επίσης είμαστε στη διάθεσή σας για να απαντήσουμε σε τυχών ερωτήσεις και απορίες σας.

11 + 1 τρόποι να αντιμετωπίσετε την Αϋπνία- Δωρεάν ΟδηγόςΒιβλιογραφία

 1. Levenson JC, Kay DB, Buysse DJ. The pathophysiology of insomnia. Chest. 2015 Apr;147(4):1179-1192. [PMC free article] [PubMed]
 2. Praharaj SK, Gupta R, Gaur N. Clinical Practice Guideline on Management of Sleep Disorders in the Elderly. Indian J Psychiatry. 2018 Feb;60(Suppl 3):S383-S396. [PMC free article] [PubMed]
 3. Drake CL, Pillai V, Roth T. Stress and sleep reactivity: a prospective investigation of the stress diathesis model of insomnia. Sleep 2014;37:1295‐ [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 4. Vgontzas AN, Liao D, Bixler EO et al. Insomnia with objective short sleep duration is associated with a high risk for hypertension. Sleep 2009;32:491‐ [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 5. Kessler RC, Berglund PA, Coulouvrat C et al. Insomnia, comorbidity, and risk of injury among insured Americans: results from the America Insomnia Survey. Sleep 2012;35:825‐ [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 6. Vgontzas AN, Liao D, Pejovic S et al. Insomnia with objective short sleep duration is associated with type 2 diabetes: a population‐based study. Diabetes Care 2009;32:1980‐ [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 7. Οι φωτογραφίες προέρχονται από το https://pixabay.com/el/ και το προσωπικό αρχείο του Θεόδωρου Γκατζούνη.

 8. Wing-Fai Yeung, Ka-Fai Chung, Maggie Man-Ki Poon, Fiona Yan-Yee Ho, Shi-Ping Zhang, Zhang-Jin Zhang, Eric Tat-Chi Ziea, Vivian Taam Wong: Acupressure reflexology and auricular acupressure for insomnia. a systematic review of randomized controlled trials. Sleep Med 2012 Sep;13(8):971-84, 1016/j.sleep.2012.06.003 . Epub 2012 Jul 25.
 9. Alexander Waits, You-Ren Tang, Hao-Min Cheng, Chen-Jei Tai, Li-Yin Chien: Acupressure effect on sleep quality: A systematic review and meta-analysis. Sleep Med Rev. 2018 Feb;37:24-34. DOI: 1016/j.smrv.2016.12.004
 10. Pearson NJ, Johnson LL, Nahin RL. Insomnia, trouble sleeping, and complementary and alternative medicine: Analysis of the 2002 national health interview survey data. Arch Intern Med 2006;166:1775-82.
 11. Cheuk DK, Yeung WF, Chung KF, Wong V. Acupuncture for insomnia. Cochrane Database Syst Rev 2007:CD005472.
 12. Huang W, Kutner N, Bliwise DL. A systematic review of the effects of acupuncture in treating insomnia. Sleep Med Rev 2009;13:73-104
 13. Sun JL, Sung MS, Huang MY, Cheng GC, Lin CC. Effectiveness of acupressure for residents of long-term care facilities with insomnia: a randomized controlled trial. Int J Nurs Stud 2010;47:798-805.
 14. Harleen Kaur; Benjamin C. Spurling; Pradeep C. Bollu. Chronic Insomnia. StatPearls [Internet]. Τέλος φόρμας
 • Last Update: July 17, 2020.

 

 

13 Thoughts to “11+1 τρόποι για να αντιμετωπίσετε την Αϋπνία Δωρεάν Οδηγός”

 1. Free links Thanks for the great article indeed…

 2. Ive been trying to Acquire entry to this website for a while. I used to be using IE then after I tried Firefox, it labored just effective? Simply needed to deliver this to your attention. That is actually good blog. Ive a bunch myself. I really admire your design. I do know that is off matter but,did you make this design yourself,or buy from somewhere? Anyway, in my language, there usually are not much good source like this.

 3. What i do not realize is actually how youre not really much more well-liked than you might be now. You are so intelligent. You realize thus considerably relating to this subject, made me personally consider it from so many varied angles. Its like men and women arent fascinated unless it’s one thing to do with Lady gaga! Your own stuffs outstanding. Always maintain it up!

 4. First of all ,you have picked a very unique theme . I think i might design something similar for a future project that i want to build . On top of that ,i in truth enjoy most of your content pieces and your different point of view. Thank you

 5. Your blog was interesting. You seem terribly knowledgeable in your field.

 6. Ive been meaning to read this and just never obtained a chance. Its an issue that Im really interested in, I just started reading and Im glad I did. Youre a excellent blogger, 1 of the very best that Ive seen. This weblog absolutely has some information and facts on topic that I just wasnt aware of. Thanks for bringing this things to light.

 7. This is such a fantastic resource that youre offering and also you give it absent free of charge. I adore seeing web websites that comprehend the value of providing a quality resource free of charge. It?s the outdated what goes about arrives around routine.

 8. Its unusual for me to discover something on the cyberspace thats as entertaining and intriguing as what you have got here. Your page is lovely, your graphics are outstanding, and whats more, you use reference that are relevant to what you are saying. Youre certainly one in a million, keep up the good work!

 9. As a Newbie, I am always searching online for articles that can help me. Thank you

 10. This weblog seems to get a great deal of guests. How do you promote it? It gives a nice individual twist on things. I guess acquiring something useful or substantial to post about is the most important factor.

 11. I was more than happy to seek out this site.I wanted to thank you for this nice read!! I definitely having fun with each little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you post. Anyway, in my language, there usually are not a lot good source like this.

 12. καταπληκτική, καθώς και το καταπληκτικό blog.
  Εγώ πραγματικά ήθελα να ευχαριστώ, για την
  προσφορά μας καλύτερη πληροφορίες.

 13. Finally, an issue that I am passionate about. I have looked for information of this caliber for the last several hours. Your site is greatly appreciated.