Αγαπημένοι φίλες και φίλοι, με χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας στιγμιότυπα από την διδασκαλία της 5ης Αυτοτελούς ενότητας της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας – Ωτικού Acupressure. Στην Αυτοτελή ενότητα αναλύσαμε την εξής

Ύλη 5ης Αυτοτελούς Ενότητας Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας – Ωτικού Acupressure

 1. Την αντιμετώπιση της Ινομυαλγίας. Η ινομυαλγία είναι ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από μυοσκελετικό πόνο, ευαισθησία και δυσκαμψία που είναι διάχυτα σε όλο το σώμα. Εμφανίζονται επίσης και άλλα γενικά συμπτώματα όπως χρόνια κόπωση, ευαισθησία στα μαλακά μόρια, διαταραχές του ύπνου και του συναισθήματος (μελαγχολία, κατάθλιψη).

Η συχνότητά της κυμαίνεται μεταξύ 2% και 5% του πληθυσμού σε μελέτες από διάφορες χώρες, με αυξητικές τάσεις. Εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες σε αναλογία 7:1 Γυναίκες ηλικίας 30-50 ετών αποτελούν το 90% των ασθενών. Χαρακτηριστικό του συνδρόμου είναι ότι απουσιάζει μια συγκεκριμένη και αναγνωρίσιμη παθολογική αιτία για τον χρόνιο πόνο και τα συμπτώματα του πάσχοντα.

Η αιτιολογία της ινομυαλγίας είναι άγνωστη. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες. Για την εμφάνισή της μπορεί να ευθύνονται  περιβαλλοντικοί, γενετικοί ή/και ψυχολογικοί παράγοντες.

Έχει παρατηρηθεί ότι έντονο στρες του οργανισμού όπως μια σοβαρή λοίμωξη, ένας σοβαρός τραυματισμός, έντονα ψυχικά προβλήματα, ψυχική η/και σωματική κακοποίηση ή κάποια άλλη σοβαρή νόσος μπορεί να προκαλέσουν τον εκλυτικό παράγοντα.

Πιστεύεται ακόμη ότι υπάρχει κληρονομική προδιάθεση.

Στους ασθενείς που πάσχουν από Ινομυαλγία ο ρόλος του κεντρικού νευρικού συστήματος είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Μερικές ανθυγιεινές συνήθειες της ζωής (κάπνισμα, παχυσαρκία, καθιστική ζωή) συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο ινομυαλγίας.

Ανωμαλία του κιρκάδιου ρυθμού ή χαμηλή πρωινή έκκριση κορτιζόλης και επιπέδωση της έκκρισης της κατά την διάρκεια της ημέρας έχει παρατηρηθεί στην ινομυαλγία.

Εκτός από τα επώδυνα ευαίσθητα σημεία η κλινική εξέταση αδυνατεί να δείξει κάτι το παθολογικό. Οι εργαστηριακές εξετάσεις είναι κατά βάση φυσιολογικές και στην κλασική ιατρική απουσιάζουν οι ειδικές εξετάσεις για την ινομυαλγία. Η διάγνωση γίνεται από το ιστορικό, τα συμπτώματα και την κλινική εξέταση.

Γίνεται κυρίως «εξ αποκλεισμού» κάποιου άλλου νοσήματος που μπορεί να προκαλεί τα συμπτώματα που αναφέρει ο ασθενής.

Η διάγνωση καθυστερεί να γίνει, κατά μέσο όρο γίνεται μετά από πέντε χρόνια από την πρώτη επίσκεψη σε γιατρό, λόγω των μη ειδικών συμπτωμάτων.

Η ινομυαλγία θεωρείται και είναι δυσίατο νόσημα. Για τη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου χρειάζεται ομαδική εργασία διαφόρων επαγγελματιών της υγείας. Στην αμάδα χρειάζονται εκτός από το θεράποντα ή οικογενειακό γιατρό, γιατρός εξειδικευμένος για τον πόνο, φυσίατρος, φυσιοθεραπευτής και ρευματολόγος.

Η Ωτική Νευροαντανακλαστική Θεραπεία – Ωτικού Acupressure, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση της ινομυαλγίας. Μπορεί να ανακουφίσει τον πάσχοντα από τον πόνο, να μειώσει το στρες και το άγχος, να βελτιώσει τη διάθεση και να συμβάλει αποφασιστικά στην αποκατάσταση. Σε αυτή την ενότητα παρουσιάσαμε τα ειδικά σημεία και πρωτόκολλα θεραπείας που συμβάλουν αποφασιστικά στην ανακούφιση των ασθενών από ινομυαλγία.

 1. Στην Ύλη 5ης Αυτοτελούς Ενότητας Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας – Ωτικού Acupressure περιλαμβάνεται επίσης και το Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια διαταραχή που παρουσιάζει ένα σύνολο συμπτωμάτων με βασικότερα την σωματική και ψυχική εξάντληση. Τα συμπτώματά του είναι ποικίλα και χωρίς σαφή υποκείμενη παθολογία, γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται ως σύνδρομο.

Στατιστικά η συχνότητά του φαίνεται να αυξάνεται παγκοσμίως, ειδικά στις Δυτικές κοινωνίες. Είναι πολύ συχνό σε εφήβους και ενήλικες, ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίζεται ακόμα και σε παιδιά πέντε ετών. Παρουσιάζεται σε μεγαλύτερη συχνότητα στις γυναίκες.

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης σχετίζεται με:

 • χρόνια κούραση,
 • ατονία,
 • μυϊκούς πόνους,
 • πονοκεφάλους,
 • έλλειψη διάθεσης,
 • διαταραχές του ύπνου,
 • Πονοκέφαλοι,
 • αδυναμία στη συγκέντρωση και φτωχή μνήμη.
 • Ναυτία και συμπτώματα σπαστικής κολίτιδας.
 • Ευαισθησία σε τρόφιμα, φάρμακα, απορρυπαντικά, αλκοόλ.

Παρουσιάζεται επίσης εξάντληση, πτώση του ανοσοποιητικού συστήματος με συνεχή κρυολογήματα.

Τα συμπτώματα έχουν διάρκεια μεγαλύτερη των έξι μηνών.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης ήταν μη αποδεκτό από την ιατρική κοινότητα. Μετά από πολλές μελέτες και παρατηρήσεις θεωρείται πλέον, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μία υπαρκτή πάθηση (ΣΧΚ), που χρήσει κατάλληλης αντιμετώπισης.

Οι αιτίες του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης είναι άγνωστες. Εκτιμάται ότι οφείλεται τόσο σε σωματικούς όσο και ψυχολογικούς παράγοντες.

Σε πάσχοντες από το σύνδρομο παρατηρείται δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού, η οποία μπορεί να κάνει τον οργανισμό πιο επιρρεπή σε χρόνιες ιογενείς ή βακτηριακές λοιμώξεις. Οι  ορμονικές ανισορροπίες μπορεί επίσης να συμβάλλουν στο σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

Η Ωτική Νευροαντανακλαστική Θεραπεία – Ωτικού Acupressure, βοηθά στην αντιμετώπιση του συνδρόμου. Σε αυτή την ενότητα παρουσιάσαμε τα ειδικά σημεία και πρωτόκολλα θεραπείας που συμβάλουν αποφασιστικά στην ανακούφιση όλων των συμπτωμάτων του συνδρόμου της χρόνιας κόπωσης. Σύμφωνα με μελέτες η μέθοδος ανακουφίζει από τους πόνους και τις μυαλγίες. Επίσης βελτιώνει την ψυχολογική κατάσταση μειώνοντας το στρες και το άγχος, βελτιώνει τη διάθεση μέσω της παραγωγής σεροτονίνης και συμβάλει αποφασιστικά στην αποκατάσταση.

 

 1. Η Αντιμετώπιση αυτοάνοσων μυοσκελετικών παθήσεων – Ρευματοειδής αρθρίτιδα περιλαμβάνεται επίσης στην Ύλη 5ης Αυτοτελούς  Ενότητας Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας – Ωτικού Acupressure

Το ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύει τον οργανισμό από τις επιθέσεις εισβολέων, τους οποίους αναγνωρίζει ως «ξένους προς τους ιστούς του οργανισμούς» είτε είναι μικροοργανισμοί (π.χ. μικρόβια, ιοί, μύκητες) είτε είναι ιστοί (π.χ. μετάγγιση διαφορετικής ομάδας αίματος ή μη ιστοσυμβατότητα σε μεταμοσχεύσεις) είτε τροφές, όπως γύρη, ασύμβατες τροφές, συντηρητικά, κατάλοιπα φυτοφαρμάκων σε μη βιολογικά ή μεταλλαγμένα τρόφιμα, φάρμακα ή άλλα χημικά κ.α.

 

Το ανοσοποιητικό σύστημα διαθέτει ένα εξαιρετικά πολύπλοκο σύστημα κυττάρων επιφορτισμένο να αναγνωρίζει αρχικά και ακολούθως να αντιδρά, παράγοντας αντισώματα με σκοπό την καταστροφή ουσιών που αναγνωρίζει ως «ξένες» . Την καταστροφή την επιτυγχάνει παράγοντας το κατάλληλο αντίσωμα κάθε φορά για το κάθε νέο αντιγόνο.

 

Η όλη αυτή η αμυντική διαδικασία του ανοσοποιητικού συστήματος στις περιπτώσεις αυτοάνοσων μοιάζει να απορυθμίζεται και αντί να επιτίθεται μόνο στους ξένους εισβολείς, καθώς θα χρειάζονταν, κάνει λάθος αναγνωρίζοντας τους δικούς του ιστούς σαν «ξένους», παράγει αυτοαντισώματα και αρχίζει επίθεση στον ίδιο του «τον εαυτό».

 

Είναι σήμερα η κύρια αιτία χρόνιων ασθενειών και επηρεάζει την υγεία περισσότερων ανθρώπων απ’ ότι τα καρδιακά νοσήματα ή ο καρκίνος. Η συχνότητα των αυτοάνοσων νοσημάτων σύμφωνα με νεότερες απόψεις μπορεί να είναι μεγαλύτερη και κυμαίνεται περίπου στο 3% του πληθυσμού. Αυτό συμβαίνει καθώς ένα μεγάλο μέρος από τα αυτοάνοσα νοσήματα παραμένει αδιάγνωστο.

 

Η παθογένεση των αυτοάνοσων νοσημάτων είναι περίπλοκη και σε αυτήν εμπλέκονται τόσο γενετικοί όσο και περιβαλλοντικοί παράγοντες (το γενετικό υπόστρωμα δηλαδή ευθύνεται μόνο κατά ένα μέρος για την εμφάνιση της ασθένειας). Η αλληλεπίδραση των παραγόντων αυτών καθορίζει το αν ένα άτομο θα νοσήσει ή όχι.

Μια αυτοάνοση αντίδραση, όπως αναλύθηκε στα πλαίσια της 5ης Αυτοτελούς  Ενότητας Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας – Ωτικού Acupressure, μπορεί να πυροδοτηθεί με διάφορους τρόπους.

Έχει παρατηρηθεί ότι η έναρξη συμπίπτει με περιόδους που ο οργανισμός βρίσκεται σε κατάσταση καταπόνησης  – στρες οποιασδήποτε μορφής. Έναρξη εκδηλώνεται όταν φυσιολογικοί ιστοί του σώματος αλλάξουν κάτω από την επίδραση ιογενών λοιμώξεων, (π.χ. με εντεροιούς), φαρμάκων, υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο ή σε ακτινοβολίες (π.χ. υπεριώδη) με αποτέλεσμα να αναγνωρισθούν πλέον ως «ξένες» από το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Η μέχρι τώρα αντιμετώπισή τους έχει να κάνει με την ανοσοκαταστολή, ώστε το ανοσοποιητικό να μην επιτίθεται στον ίδιο του τον οργανισμό. Για την ολιστική τους αντιμετώπιση, αυτό που χρειάζεται  είναι να βοηθήσουμε το ανοσοποιητικό μας να ευθυγραμμιστεί με την αρχική του λειτουργία και άρα να εξυπηρετεί σωστά τον σκοπό του. Για να θεραπευτεί το ανοσοποιητικό σύστημα, χρειάζεται να θεραπευτεί ολόκληρο το σώμα.

Συμπερασματικά για την Διδασκαλία  5ης Αυτοτελούς Ενότητας Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας – Ωτικού Acupressure

Η Ωτική Νευροαντανακλαστική Θεραπεία – Ωτικού Acupressure, βοηθά στην αντιμετώπιση πολλών αυτοάνοσων καταστάσεων. Σε αυτή την ενότητα παρουσιάσαμε τα ειδικά σημεία και πρωτόκολλα που συμβάλουν αποφασιστικά στην ανακούφιση των αυτοάνοσων μέσω της εξισορόπισης του αυτόνομου νευρικού συστήματος και της αντιμετώπισης των φλεγμονών και της υπεραντίδρασης του ανοσοποιητικού. Σύμφωνα με μελέτες η μέθοδος λειτουργεί τόσο στην ανακούφιση από τα συμπτώματα όπως οι πόνοι, όσο και στην μείωση του στρες και του άγχους, βελτιώνει τη διάθεση μέσω της παραγωγής σεροτονίνης και συμβάλει αποφασιστικά στην αποκατάσταση.

 

Κατά την διδασκαλία της 5ης Αυτοτελούς  Ενότητας Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας – Ωτικού Acupressure:

Αναλύσαμε επίσης τα ειδικά σημεία και πρωτόκολλα που συμβάλουν αποφασιστικά στην ανακούφιση από:ωτικά σημεία σε πρόπλασμα αυτιού όπως τοποθετήθηκαν κατά την πρακτική της 5ης Αυτοτελούς Ενότητας του σεμιναρίου της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας

 1. Δερματικά προβλήματα που συσχετίζονται με αυτοάνοσα νοσήματα- Ψωρίαση, έκζεμα,
 2. Κνησμό
 3. Πάρκινσον 
 4. Ζάλη – Ίλιγγος
 5. Μάλαξη αυτιού για την αντιμετώπιση επώδυνων καταστάσεων

Συμπερασματικά:

Η μέθοδος της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας ανιχνεύει και αντιμετωπίζει παθήσεις όλου του οργανισμού μέσω της ενεργοποίησης ειδικών σημείων που βρίσκονται στην περιοχή του αυτιού. Τα σημεία αυτά χρησιμοποιούνται και στον Ωτικό βελονισμό.

Ο όρος Ωτική Νευροαντανακλαστική Θεραπεία, Auricular Neuroreflex Therapy, περιγράφει ένα ολοκληρωμένο συνδυαστικό σύστημα μεθόδων και τεχνικών για τη διάγνωση – αξιολόγηση και τη θεραπεία του οργανισμού, μέσω του ωτικού πτερυγίου.

Στα σεμινάρια συνδυάζονται αρμονικά και αποτελεσματικά, στοιχεία από τις διάφορες τεχνικές ενεργοποίησης του ωτικού πτερυγίου, όπως:

το Ωτικό Acupressure (Auricular Acupressure),

τον Ωτοβελονισμό καθώς τα σημεία που χρησιμοποιούνται είναι κοινά,

την Ωτοθεραπεία με τη χρήση φυσικών μέσων,

την θεραπεία με ειδικά μηχανήματα (με μηχανήματα ηλεκτροδιέγερσης– ωτικά ΤΕΝS, Laser κ.α.).ανίχνευση ωτικών σημείων με ειδικό μηχανημα κατά την πρακτική της 5ης Αυτοτελούς Ενότητας του σεμιναρίου της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας

Χρησιμοποιούνται εκείνα τα σημεία, τα θεραπευτικά σχήματα και οι τεχνικές, που είναι οι πλέον:

αποτελεσματικές,

ασφαλείς και

επιστημονικά τεκμηριωμένες.

Η Ωτική Νευροαντανακλαστική Θεραπεία, είναι μια μέθοδος που πορεύεται προς το μέλλον, στηριζόμενη στέρεα στις γνώσεις και την εμπειρία χιλιετιών.

 

 Η μέθοδος συνδυάζεται με κάθε άλλη θεραπευτική σας προσέγγιση και μπορεί να πολλαπλασιάσει τα θεραπευτικά σας αποτελέσματα.

Και κάτι πολύ σημαντικό. Δίνει τη δυνατότητα να κάνετε θεραπεία ακόμα κι αν «κοπεί το ρεύμα». Κυριολεκτικά Πάντα και Παντού.

Στην διάρκεια της 5ης Αυτοτελούς  Ενότητας Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας – Ωτικού Acupressure, όπως και σε όλα τα σεμινάρια, δίνεται έμφαση στην θεωρητική κατάρτιση αλλά ιδιαίτερα στην πρακτική εξάσκηση όλων των διδασκόμενων.

Θεόδωρος Γκατζούνης, εισηγητής της 5ης Αυτοτελούς Ενότητας του σεμιναρίου της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής ΘεραπείαςΟ κάθε συμμετέχοντας έχει τη δυνατότητα να εφαρμόζει την ύλη της κάθε αυτοτελούς ενότητας από την πρώτη κιόλας ημέρα. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες για τα ιδιαίτερα θετικά σχόλια σε αυτό το θέμα.

Μια άλλη σημαντική πρωτοπορία είναι η αυτοτέλεια των ενοτήτων. Η διδασκαλία χωρίζεται σε θεματικές ενότητες που αναλύουν το αυτί κατά περιοχές και κατά παθολογίες – παθήσεις, όσον αφορά το σώμα.

Αυτό δίνει μια ιδιαίτερη ευελιξία στην παρακολούθηση των σεμιναρίων. Μπορεί κάποια/ος να παρακολουθήσει την/τις ενότητες του ειδικού του ενδιαφέροντος και να λάβει βεβαίωση συμμετοχής 16 ωρών.

 

 

Στην επόμενη  Αυτοτελή ενότητα του σεμιναρίου, την 6η, που θα γίνει στις 12 – 13 Δεκεμβρίου 2020, θα διδαχθεί η αντιμετώπιση των:

 1. Διαταραχές διατροφής: Παχυσαρκία
 2. Διαταραχές διατροφής: Βελτίωση Μεταβολισμού
 3. Διαταραχές διατροφής: Βουλιμία – Βουλιμία για γλυκάεικόνα με φρούτα και λαχανικά που βοηθούν στην ανακούφιση από πονοκεφάλους και ημικρανία που αναφέρονται στον Δωρεάν οδηγό
 4. Στομαχικές και γαστρεντερικές διαταραχές (γαστρίτιδα, οισοφαγική παλινδρόμηση, δυσκοιλιότητα) που σχετίζονται με διαταραχές διατροφής – αντιμετώπιση.
 5. Διακοπή αλκοόλ
 6. Διακοπή καπνίσματος
 7. Εθισμός σε ουσίες – Αντιμετώπιση
 8. Αντιμετώπιση Συνδρόμου Μετατραυματικού στρες από ψυχικά και σωματικά αίτια
 9. Θεραπεία σε οφθαλμολογικές παθήσεις, αλλεργική επιπεφυκίτιδα, γλαύκωμα.

Σε κάθε αυτοτελή ενότητα δίδεται στους συμμετέχοντες Βεβαίωση συμμετοχής 16 (δεκαέξι) διδακτικών ωρών. Σημειώνουμε ότι για την λήψη Πιστοποιητικού παρακολούθησης 140 ωρών, θα χρειαστεί να έχει παρακολουθήσει το σύνολο και των επτά (7) διδακτικών ενοτήτων και τις απαραίτητες πρακτικές και θεωρητικές εξετάσεις.

Σημαντικό στοιχείο των σεμιναρίων είναι και η δωρεάν παροχή λεπτομερών επεξηγηματικών σημειώσεων σε ηλεκτρονική μορφή. Καθιστούν την μελέτη όπως και την ανεύρεση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων κάθε αυτοτελούς ενότητας ιδιαίτερα ευχερή και εύχρηστη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες για την διεξαγωγή της 6ης αυτοτελούς ενότητας του σεμιναρίου στις 12-13 Δεκεμβρίου 2020, όπου θα διδαχθεί η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας – βουλιμίας – αδυνάτισμα, εθισμών – κάπνισμα- αλκοόλ, αντιμετώπιση μετατραυματικού στρες, τις προσφορές προεγγραφών και για την συμμετοχή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 211-1832-736!

 

 Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία υγείας. Ειδικότερα:

Ιατρούς,ανίχνευση ωτικών σημείων για αυτοάνοσα με ειδικό μηχανημα κατά την πρακτική της 5ης Αυτοτελούς Ενότητας του σεμιναρίου της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας

Οδοντιάτρους,

Φυσικοθεραπευτές,

Ψυχολόγους,

Ειδικούς στη Μάλαξη,

Ρεφλεξολόγους,

Γυμναστές,

Είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη μέθοδος για κάθε επαγγελματία υγείας. H εφαρμογή της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας στους ασθενείς τους,  μπορεί να δώσει ασφαλή και αποτελεσματική λύση σε μια πληθώρα παθολογικών καταστάσεων. 

 

Η μέθοδος που διδάχθηκε κατά τη διάρκεια της 5ης Αυτοτελούς  Ενότητας Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας – Ωτικού Acupressure καθώς γίνεται με φυσικά μέσα, χωρίς την παρέμβαση βελόνας, είναι:

Ανώδυνη,

Ασφαλής καθώς αποφεύγονται οι επιμολύνσεις που μπορούν να συμβούν από την τρώση του ωτικού πτερυγίου με τις βελόνες,

Αποτελεσματική και επιστημονικά τεκμηριωμένη, χρησιμοποιεί τα ίδια σημεία με τον ωτοβελονισμό με άλλα μέσα,

Καλά ανεκτή από τους ασθενείς,

Δίνει τη δυνατότητα θεραπείας σε περιπτώσεις που αντενδείκνυται ο ωτοβελονισμός.

Μπορεί να έχει άμεση θεραπευτική χρήση στους ασθενείς τους, σε μια πληθώρα παθολογικών καταστάσεων.

Μπορεί να συνδυαστεί με κάθε θεραπευτική τεχνική, πολλαπλασιάζοντας την αποτελεσματικότητα και την απόδοσή τους.

Θα είναι χαρά μας να σας δούμε στα σεμινάρια!

Μπορείτε να μας ρωτήσετε αναλυτικά για το κόστος, τους τρόπους πληρωμής για τις προσφορές προεγγραφών για τη 6η ενότητα του σεμιναρίου όπου θα διδαχθεί η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας – βουλιμίας – αδυνάτισμα, εθισμών – κάπνισμα- αλκοόλ, αντιμετώπιση μετατραυματικού στρες και για οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλέφωνα 2111832736 και 6972388252.

Υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής ιδιαίτερων μαθημάτων της μεθόδου με γκρουπ 2-3 ατόμων.

 

Η 6η Αυτοτελής Ενότητα του Σεμιναρίου για την Διακοπή Καπνίσματος, Αδυνάτισμα, Βουλιμία, Διαταραχές Μετατραυματικού στρες θα διεξαχθεί στις 12-13 Δεκεμβρίου 2020

 

Διοργάνωση από: tgseminarslogo tgseminars

#παχυσαρκία #βουλιμία #κάπνισμα #αλκοόλ #διακοπή #μετατραυματικό #στρες #Ωτικό #Acupressure #Ωτοβελονισμός #Θεραπεία #Νευροαντανακλαστική

Βιβλιογραφία:

 1. Heather C. King, NC USN, Anita H. Hickey, MC USN, Cynthia Connelly, RN, PhD, FAAN. Auricular Acupuncture: A Brief Introduction for Military Providers. Military Medicine, Volume 178, Issue 8, August 2013, Pages 867–874, https://doi.org/10.7205/MILMED-D-13-00075
 2. Murakami, DO, L. Fox, MD, Marcel P. Dijkers, PhD.Ear Acupuncture for Immediate Pain Relief—A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials. Pain Medicine, Volume 18, Issue 3, March 2017, Pages 551–564, https://doi.org/10.1093/pm/pnw215
 3. Jimin Park, Seokyung Hahn, Ji-Yeun Park, Hi-Joon Park, and Hyangsook Lee, Acupuncture for ankle sprain: systematic review and meta-analysis, BMC Complement Altern Med. 2013; 13: 55.
 4. Andrew L. Jan, et all, Does Ear Acupuncture Have a Role for Pain Relief in the Emergency Setting? A Systematic Review and Meta-Analysis. Med Acupunct. 2017 Oct 1; 29(5): 276–289.
 5. Zhao, Mingxing & Gao, Wei & Zhang, Long & Huang, Wei & Zheng, Sihua & Wang, Guanliang & Hong, Brian & Tang, Baoyong. (2017). Acupressure Therapy for Acute Ankle Sprains: A Randomized Clinical Trial. PM&R. 10. 10.1016/j.pmrj.2017.06.009. Acupressure Therapy for Acute Ankle Sprains: A Randomized Clinical Trial
 6. van den Bekerom MP, van der Windt DA, Ter Riet G, van der Heijden GJ, Bouter LM. Therapeutic ultrasound for acute ankle sprains. Cochrane Database Syst Rev. 2011;6:CD001250. [PubMed] [Google Scholar]
 7. Koll R, Buhr M, Dieter R, Pabst H, Predel HG, Petrowicz O, Giannetti B, Klingenburg S, Staiger C. Efficacy and tolerance of a comfrey root extract (Extr. Rad. Symphyti) in the treatment of ankle distorsions: results of a multicenter, randomized, placebo-controlled, double-blind study. Phytomedicine. 2004;11(6):470–477. doi: 10.1016/j.phymed.2004.02.001. [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
 8. Οι εικόνες προέρχονται από τα https://pixabay.com/, με δωρεάν άδεια CC0 Public Domain και από την προσωπική συλλογή του Ιατρού Γκατζούνη Θεόδωρου.

 9. Beynnon BD, Renstrom PA, Haugh L, Uh BS, Barker H. A prospective, randomized clinical investigation of the treatment of first-time ankle sprains. Am J Sports Med. 2006;34(9):1401–1412. doi: 10.1177/0363546506288676. [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
 10. Schug SA, Palmer GM, Scott DA, Halliwell R, Trinca J. Acute Pain Management: Scientific Evidence, 4th ed. Melbourne: ANZCA & FPM; 2015 [Google Scholar
 11. Yeh CH, Chiang YC, Hoffman SL, et al. Efficacy of auricular therapy for pain management: A systematic review and meta-analysis. Evid Based Complement Alternat Med. 2014;2014:934670. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 12. Barker R, Kober A, Hoerauf K, et al. Out-of-hospital auricular acupressure in elder patients with hip fracture: A randomized double-blinded trial. Acad Emerg Med. 2006;13(1):19–23 [PubMed] [Google Scholar]
 13. Jan AL, Aldridge ES, Rogers IR, Visser EJ, Bulsara MK, Niemtzow RC. Does acupuncture have a role in providing analgesia in the emergency setting? A systematic review and meta-analysis. Emerg Med Australas. 2017. [Epub ahead of print]; DOI: 10.1111/1742-6723.12832 [PubMed] [CrossRef]
 14. Luigi Gori and Fabio Firenzuoli Ear Acupuncture in European Traditional Medicine Center of Natural Medicine, S. Giuseppe Hospital, Empoli, Italy eCAM 2007;4(S1)13–16 doi:10.1093/ecam/nem106