Αυχένας - Άνω άκρο, Σεμινάριο

Γκατζούνης Θεόδωρος στο ιατρεό του Φυσικής Ιατρικής και ΑποκατάστασηςΑγαπημένοι φίλες και φίλοι, με χαρά σας πληροφορούμε για τις ημερομηνίες και την ύλη της πρώτης ενότητας του σεμιναρίου Ωτικού Acupressure. Συγκεκριμένα θα διεξαχθεί στις 19 & 20 Οκτωβρίου 2019, στην Αθήνα, περιοχή Αμπελοκήπων. Θα έχει διήμερη διάρκεια (Σάββατο – Κυριακή) και συνολικά 16 διδακτικές ώρες. Στην πρώτη Αυτοτελή ενότητα θα αναλύσουμε την αντιμετώπιση με Ωτικό Acupressure των παθήσεων του αυχένα, ώμου – άνω άκρου.

Συγκεκριμένα η ύλη της πρώτης Αυτοτελούς ενότητας θα περιλαμβάνει την αντιμετώπιση του:

  1. Αυχενικού Συνδρόμου,
  2. Παθήσεις του ώμου Τενοντίτιδες, δυσκαμψία του ώμου – Περιαρθρίτιδα,
  3. Παθήσεις – Αγκώνα Επικονδυλίτιδες – Tennis Elbow,
  4. Παθήσεις Καρπού – άκρας χειρός- Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, πόνοι και παθήσεις δακτύλων,
  5. Παθήσεις αντίχειρα – τενοντίτιδα De Quervain,
  6. Παθήσεις περιοχής λαιμού- αντιμετώπιση επίμονου βήχα,
  7. Πόνος στην περιοχή του λαιμού – Αμυγδαλίτιδα (Αντιμετώπιση πόνου – πυρετού – φλεγμονής).

Στο σεμινάριο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην Πρακτική εξάσκηση και εφαρμογή της τεχνικής από όλους τους συμμετέχοντες.

Στόχος μας θα είναι να μπορεί ο κάθε διδασκόμενος να εφαρμόσει την διδακτέα ύλη, στους ασθενείς του, από την πρώτη κιόλας ημέρα!

Περισσότερες λεπτομέρειες για το σεμινάριο, τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αυτοτελών ενοτήτων, τις τιμές και τους τρόπους εγγραφής, μπορείτε να βρείτε πατώντας ΕΔΩ!

Η μέθοδος του Ωτικού Acupressure (Auricular Acupressure) ανιχνεύει και αντιμετωπίζει παθήσεις όλου του οργανισμού μέσω της ενεργοποίησης ειδικών σημείων που βρίσκονται στην περιοχή του αυτιού.

Αν και συγχέεται με την μέθοδο του σωματικού βελονισμού, είναι στην πραγματικότητα μια καθαρά Ευρωπαϊκή και μάλιστα Μεσογειακή μέθοδο θεραπείας.

Οι πρώτες αναφορές για τη θεραπευτική χρήση του ωτικού πτερυγίου προέρχονται από την Αρχαία Αίγυπτο και από τον Ιπποκράτη.

Είναι μια μέθοδος που πορεύεται προς το μέλλον, στηριζόμενη στέρεα στις γνώσεις και την εμπειρία χιλιετιών.

Καθώς χρησιμοποιεί διάφορα φυσικά μέσα για την ενεργοποίηση σημείων βελονισμού στο αυτί, μπορεί να χαρακτηριστεί σαν Ωτοβελονισμός χωρίς βελόνες.

Στην πρώτη αυτοτελή ενότητα του σεμιναρίου θα αναφερθούμε στην αντιμετώπιση πολύ συχνών παθήσεων του αυχένα και του άνω άκρου. Και το πλέον συχνότερο είναι το αυχενικό σύνδρομο.

Το αυχενικό σύνδρομο τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα της σύγχρονης τεχνολογικής μας κοινωνίας. Αποτελεί έναν περιγραφικό όρο για μια σειρά από συμπτώματα στον αυχένα και στην γύρω περιοχή, με κυριότερα τον πόνο και την δυσκαμψία.

Είναι πολύ συχνό πρόβλημα και σύμφωνα με μελέτες εμφανίζεται στο 10% του συνολικού πληθυσμού όλων των ηλικιών. Το ποσοστό των γυναικών που εμφανίζουν αυχεναλγία είναι 2-4 φορές μεγαλύτερο από των ανδρών.

Τα αίτια που μπορούν να προκαλέσουν αυχενικό σύνδρομο παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλομορφία. Ακόμα και το καλοκαίρι με τα ρεύματα, τα κλιματιστικά και τα μελτέμια, η συχνότητά του παραμένει υψηλή.

Μια από τις πλέον συχνότερες αιτίες εμφάνισης του αυχενικού συνδρόμου και ίσως η πλέον παραγνωρισμένη, είναι η κακή χρήση των κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών.

Η στάση που λαμβάνεται, πολύ συχνά για ώρες, ειδικά από τα νέα άτομα, προκαλεί έντονη τάση στους μύες του αυχένα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την κακή αιματική ροή, την δημιουργία μυϊκών σπασμών και τελικά τον πόνο.

Συχνά αυτό συνδυάζεται με λανθασμένη θέση στην χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στη δουλειά και με καθιστική ζωή χωρίς ιδιαίτερη άσκηση. Μπορεί έτσι να δημιουργήσει χρόνια και έντονα προβλήματα. Αυτό εξηγεί την εμφάνιση περιστατικών πόνου στον αυχένα σε όλο και νεαρότερες ηλικίες.

Η αντιμετώπιση του αυχενικού συνδρόμου για να είναι αποτελεσματική χρειάζεται να στηρίζεται κατ’ αρχήν στην ιατρική διάγνωση της αιτίας που προκαλεί τα συμπτώματα του συνδρόμου. Επίσης να είναι ολιστική και να αντιμετωπίζει όλες τις παραμέτρους που μπορεί να προκαλέσουν και να επιδεινώσουν την πάθηση.

Περισσότερες πληροφορίες για την αντιμετώπιση του αυχενικού συνδρόμου με Ωτικό Acupressure, ωτοβελονισμό, θεραπευτική άσκηση, διατροφή και Ελληνικά βότανα, μπορείτε να βρείτε πατώντας ΕΔΩ!

Το Ωτικό Acupressure είναι μια ασφαλής, αποτελεσματική και ανώδυνη μέθοδος. Αντιμετωπίζει παθήσεις όλου του οργανισμού μέσω της ενεργοποίησης κατάλληλων σημείων στην περιοχή του αυτιού, με φυσικά μέσα. Μπορεί να εφαρμοστεί και χωρίς τη χρήση βελόνας. Έτσι η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί και σε άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά, έχουν κάνει μεταμόσχευση καρδιακής βαλβίδας όπως και για εγκύους.

Ειδικά στην αντιμετώπιση του αυχενικού συνδρόμου παρουσιάζει εξαιρετικά υψηλά ποσοστά φτάνοντας σε 82 – 87% επιτυχούς αντιμετώπισης του πόνου και των άλλων συμπτωμάτων.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του συνδρόμου έχει η σωστή στάση σώματος, η θεραπευτική άσκηση, η διατροφή σε συνδυασμό με Ελληνικά βότανα.

Το σεμινάριο του Ωτικού Acupressure απευθύνεται σε:

Ιατρούς,

Οδοντιάτρους,

Φυσικοθεραπευτές,

Ψυχολόγους

Ειδικούς στη Μάλαξη,

Ρεφλεξολόγους,

Γυμναστές,

Επαγγελματίες Υγείας,

Είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη μέθοδος για κάθε επαγγελματία υγείας. Μπορεί να έχει άμεση θεραπευτική χρήση στους ασθενείς τους, καθώς μπορεί να δώσει ασφαλή και αποτελεσματική λύση σε μια πληθώρα παθολογικών καταστάσεων.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το σεμινάριο, τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αυτοτελών ενοτήτων, τις τιμές και τους τρόπους εγγραφής, μπορείτε να βρείτε πατώντας ΕΔΩ!

Μπορείτε να μας ρωτήσετε αναλυτικά για το κόστος, τους τρόπους πληρωμής και προεγγραφών και για οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλέφωνα 2111832736 και 6972388252.

Επίσης μπορείτε να κάνετε απευθείας την Εγγραφή σας στο σεμινάριο Πατώντας ΕΔΩ!

Σας ευχόμαστε καλό Αποκαλόκαιρο και ελπίζουμε να σας δούμε από κοντά στα σεμινάρια!

#Αυχενικό #Σύνδρομο #Πόνος #Ωτικό #Acupressure #Ωτοβελονισμός #Θεραπευτική #Διατροφή #Βότανα

logo σεμιναρίων