Αγαπημένοι μου φίλες και φίλοι, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και την συμμετοχή σας στην παρουσίαση της μεθόδου του Ωτικού Acupressure στην ομιλία που έγινε στο Balanced, στις 22/06.

🔹Η μέθοδος του Ωτικού Acupressure (Auricular Acupressure) ανιχνεύει και αντιμετωπίζει παθήσεις όλου του οργανισμού μέσω ειδικών σημείων που βρίσκονται στην περιοχή του αυτιού.

✔️Είναι μια μέθοδος που πορεύεται προς το μέλλον, στηριζόμενη στέρεα στις γνώσεις και την εμπειρία χιλιετιών.

🔹Γίνεται με την εφαρμογή κατάλληλων θεραπευτικών μέσων και τεχνικών που επιλέγονται ανάλογα με την περίπτωση και τις ανάγκες του θεραπευόμενου. Χρησιμοποιούνται ειδικά σπορίδια, μικρομαγνήτες, ηλεκτροθεραπεία, laser, κρύσταλλοι, τεχνικές ωτικής μάλαξης.

✔️Η μέθοδος του Ωτικού Acupressure, μπορεί να χαρακτηριστεί σαν Ωτοβελονισμός χωρίς βελόνες.

🔹Τα σημεία που χρησιμοποιούνται είναι τα ίδια με τον ωτοβελονισμό. Χρησιμοποιούνται παράλληλα και άλλες μη επεμβατικές τεχνικές όπως η ωτική μάλαξη, που έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και χαλαρωτική.

Η μέθοδος του Ωτικού Acupressure, εξασφαλίζει την ίδια υψηλή αποτελεσματικότητα με το βελονισμό σε συνδυασμό με την ασφάλεια και την αποφυγή παρενεργειών.

✔️ Είναι ιδανική μέθοδος για όσους φοβούνται τις βελόνες ή για τα άτομα στα οποία αντενδείκνυται η χρήση τους. Χρησιμοποιείται σε άτομα που έχουν υποβληθεί σε χειρουργείο αντικατάστασης μιτροειδούς βαλβίδας στην καρδιά, που παίρνουν αντιπηκτικά κ.α.

✔️Το Ωτικό Acupressure χρησιμοποιεί το πτερύγιο του αυτιού με σκοπό την ανίχνευση και αντιμετώπιση – θεραπεία σωματικών παθήσεων και ψυχικών – ψυχοσωματικών καταστάσεων.

 

🔹Στην ομιλία αναλύσαμε τις εφαρμογές και τα πλεονεκτήματα της μεθόδου. Παράλληλα έγινε πρακτική παρουσίαση και εφαρμογή σε σημεία του αυτιού για:

🔸την αντιμετώπιση του άγχους,
🔸αλλεργίας,
🔸επίμονου βήχα και
🔸ειδική τεχνική μάλαξης του αυτιού για ηρεμία που είναι ιδανική τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω την εξαιρετική επιστήμονα και φίλη κ. Ματίνα Κουτρουμπή για την πρόσκληση να διεξάγω την ομιλία στο χώρο της!

✨Για περισσότερες πληροφορίες για τη μέθοδο του ωτικού Acupressure μπορείτε να πατήσετε εδώ:

🔹Σεμινάριο Ωτικού Acupressure – Ωτοβελονισμός χωρίς βελόνες ( έναρξη στις 19-20/10/2019):

 

#Σεμινάριο #Ωτικό #Acupressure #Ωτοβελονισμός #Γκατζούνης #Παρουσίαση #Balanced