Ο Θεόδωρος Γκατζούνης σε ημερίδα για την φυσική αντιμετώπιση του πόνου και αποκατάστασης της λειτουργικότητας με τη μέθοδο της Μεσοθεραπείας, μαζί με τους διακεκριμένους συναδέλφους κ. Γεώργιο Πέτρου Φυσίατρο, κ. Alberto Meroni Ορθοπαιδικό – τραυματιολόγο και τον κ. Σοφοκλη Χατζημωυσή Γενικό Ιατρό, με πολύχρονη εμπειρία στην εφαρμογή και διδασκαλία της μεθόδου.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου όπου ο Dr.Alberto Meroni μας μετέφερε την πολύχρονη εμπειρία του από το νοσοκομείο Ca Granda Niguarda του Μιλάνου που ασκεί την μεσοθεραπεία για την αντιμετώπιση του πόνου σε μυοσκελετικές και τραυματικές παθήσεις και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή εμπειριών.

Η μέθοδος της μεσοθεραπείας μπορεί να γίνει με σκευάσματα βιορυθμιστικής ιατρικής που περιέχουν φυσικές – φυτικές ουσίες, είναι ασφαλής χωρίς αλλεργικές αντιδράσεις, αποτελεσματική και μπορεί να γίνει και σε ασθενείς που αντενδείκνυται να κάνουν χειρουργείο ή θέλουν να το αποφύγουν.

Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του πόνου στα γόνατα, σε τενοντίτιδες υπερακανθίου, Αχιλλείου τένοντα, κακώσεις – διαστρέμματα ποδοκνημικής, πόνο και κακώσεις στα δάκτυλα, πελματιαία απονευροσίτιδα, αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγίες και άλλες μυοσκελετικές κακώσεις που συζητήθηκαν αναλυτικά στην ημερίδα.

Τα ποσοστά επιτυχίας στη μείωση του πόνου και αύξηση της λειτουργικότητας ξεπερνούν το 80%.

Διαβάστε για την Μεσοθεραπεία περισσότερα πατώντας εδώ