Σεμινάριο Acupressure Θεραπευτικής Μάλαξης και Αρωματοθεραπείας

Εισαγωγή:

Η ολιστική θεραπευτική προσέγγιση βασίζεται στην αρχή ότι ο οργανισμός είναι ένα σύνολο και άρα χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε την αιτία μιας διαταραχής και όχι το σύμπτωμα.

Όπως έχει αναφέρει και ο Ιπποκράτης είναι σημαντικό «να θεραπεύουμε τον ασθενή και όχι την ασθένεια.»

Ολιστικές είναι οι μέθοδοι που μπορούν να έχουν επίδραση σε όλο τον οργανισμό (Σώμα και Πνεύμα) και να ακολουθούν τις Ιπποκρατικές αρχές, δηλαδή το:

«Να Ωφελούν ή/και να μη βλάπτουν.»

Τέτοιες μέθοδοι είναι το Acupressure (η δακτυλοπίεση σε σημεία βελονισμού), η Θεραπευτική Μάλαξη και η Αρωματοθεραπεία.

Στο παρόν σεμινάριο γίνεται μια πρωτοποριακή προσέγγιση και σύνθεση αυτών των μεθόδων,

με αποτέλεσμα την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση τόσο σωματικών όσο και ψυχικών – συναισθηματικών καταστάσεων ώστε να λαμβάνονται τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Η μέθοδος του Acupressure βασίζεται στην δακτυλοπίεση ειδικών σημείων του σώματος με συγκεκριμένη τεχνική.

Τα σημεία αυτά είναι γνωστά και σαν βελονιστικά σημεία καθώς χρησιμοποιούνται και στον βελονισμό.

Ο βελονισμός είναι ένα πανάρχαιο, τεκμηριωμένο και πλέον επιστημονικά αποδεκτό θεραπευτικό σύστημα το οποίο μέσω της ενεργοποίησης κατάλληλων νευρικών απολήξεων στο ανθρώπινο σώμα, έχει ένδειξη για την αντιμετώπιση πολλών συχνά απαντώμενων καταστάσεων.

Το Acupressure έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα καθώς υπάρχουν αναφορές σε γραπτά 5000 ετών, βασίζεται πάνω στις ίδιες αρχές και είναι προγενέστερο του βελονισμού, επιτυγχάνει εξίσου σημαντικά αποτελέσματα, χωρίς να χρειάζεται η εφαρμογή βελόνας.

Για την αποτελεσματική εφαρμογή της μεθόδου, είναι σημαντική

 1. η σαφής εντόπιση του σημείου
 2. ο ρυθμός πίεσης των σημείων
 3. η εφαρμογή της κατάλληλης δύναμης ανάλογα με την περιοχή και είναι πολύ βασική η σειρά, ο αριθμός και η φορά με την οποία γίνεται η ενεργοποίηση τους (εφαρμογή κατάλληλων πρωτοκόλλων).

Σε συνδυασμό με την θεραπευτική μάλαξη, και την αρωματοθεραπεία τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά χωρίς τη χρήση βελόνας.

Η θεραπευτική Μάλαξη είναι μια πανάρχαια τεχνική που αναφέρεται από τον πατέρα της Ιατρικής τον Ιπποκράτη και εφαρμόζονταν στα αρχαία Ασκληπιεία σαν αναπόσπαστο τμήμα κάθε θεραπείας.

Οι επιδράσεις της στην μυϊκή χαλάρωση, στην βελτίωση της κυκλοφορία του αίματος και  της λέμφου, στην ρύθμιση του αυτόνομου νευρικού συστήματος, στην ψυχική χαλάρωση και ευεξία και πλήθος άλλες, είναι καλά τεκμηριωμένη τόσο από την αρχαία, όσο και από την σύγχρονη επιστήμη.

Στο σεμινάριο διδάσκονται ειδικές τεχνικές θεραπευτικής μάλαξης, που εμπεριέχουν στοιχεία από τεχνικές

 • μάλαξης,
 • ρεφλεξολογίας,
 • λεμφικής αποσυμφόρησης,

κατάλληλα προσαρμοσμένες με σαφήνεια, απλότητα και αποτελεσματικότητα για τον βέλτιστο συνδυασμό με το Acupressure.

Η αρωματοθεραπεία είναι μία θεραπευτική μέθοδος στην οποία χρησιμοποιούνται τα αιθέρια έλαια ως κύρια θεραπευτικά εργαλεία, για την αντιμετώπιση σωματικών ενοχλημάτων και την εξισορρόπηση των συναισθημάτων.

Τα αιθέρια έλαια παράγονται από άνθη ή από άλλα τμήματα διαφόρων αρωματικών φυτών  μέσα από φυσικές διεργασίες (απόσταξη ή με υδρατμούς).

Στο σεμινάριο διδάσκονται τα κατάλληλα έλαια ανάλογα για την αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων σε συνδυασμό με την ειδική θεραπευτική μάλαξη.

Επίσης εφαρμόζεται ένας πρωτοποριακός ειδικός συνδυασμός της με τα βελονιστικά σημεία του Acupressure,

χρησιμοποιώντας το κατάλληλο ιδιαίτερο έλαιο σε κάθε σημείο για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων.

Ο συνδυασμός των τριών μεθόδων έχει ως αποτέλεσμα την εύχρηστη, ολοκληρωμένη, και ασφαλή αντιμετώπιση τόσο σωματικών όσο και ψυχικών – συναισθηματικών καταστάσεων όλου του οργανισμού, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Σκοπός:

Σκοπός του σεμιναρίου είναι:

Nα διδαχθούν με σαφήνεια οι μέθοδοι ολιστικής αντιμετώπισης παθήσεων και καταστάσεων που αφορούν όλο τον οργανισμό, με πρωτοποριακό συνδυασμό τεχνικών :

 1. Acupressure
 2. Θεραπευτικής Μάλαξης
 3. και Αρωματοθεραπείας .

Θα δοθεί έμφαση τόσο στην θεωρητική κατάρτιση όσο και κυρίως στην πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων.

Σκοπός επίσης είναι να διδαχθούν οι βασικές αρχές των πανάρχαιων μεθόδων και κυρίως του συνδυασμού τους με μια σύγχρονη και πρωτοποριακή για τα Ελληνικά και Διεθνή δεδομένα προσέγγιση.

Η δομή του σεμιναρίου αποτελείται από μια αναλυτική προσέγγιση των μελετώμενων διαταραχών τόσο από πλευράς φυσιολογίας – ανατομίας – συμπτωματολογίας,

όσο και με την πρακτική εξάσκηση στις τεχνικές συνδυασμού θεραπευτικής μάλαξης acupressure και αρωματοθεραπείας για την αντιμετώπισή τους.

Το σεμινάριο χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες, ακολουθώντας την ανατομική κατανομή παθήσεων και καταστάσεων του ανθρωπίνου σώματος και ψυχοσωματικών διαταραχών.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου κάθε συμμετέχοντας θα έχει αποκτήσει μια ολοκληρωμένη μέθοδο,

 • άμεσα εφαρμόσιμη
 • ασφαλή και εύχρηστη
 • έχοντας έτσι τη δυνατότητα να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των τεχνικών του.

Η συνδυαστική αυτή προσέγγιση είναι κατάλληλη τόσο για αυτοθεραπεία, όσο και στην περίπτωση πιστοποιημένων θεραπευτών διαφόρων κλάδων, για θεραπευτική χρήση σε ασθενείς τους.

Σημαντική Δήλωση:

Για να εφαρμοστεί

 • Acupressure
 • Θεραπευτική Μάλαξη
 • Αρωματοθεραπεία

σε ασθενείς αλλά και οποιαδήποτε θεραπευτική τεχνική, είναι απαραίτητο να υπάρχει :

 1. σαφής Ιατρική διάγνωση
 2. εντολή ή σύσταση και συγκατάθεση του θεράποντος Ιατρού για την εφαρμογή της συντηρητικής αντιμετώπισης.

Αυτό είναι απαραίτητο για να είναι ο θεραπευτής καλυμμένος και σύννομος με την Ελληνική νομοθεσία .

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να δοθεί  ένας συνδυασμός τεχνικών που να λειτουργούν συνεργικά με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα μεταξύ τους και σε αρμονία με την κύρια τεχνική που ο κάθε πιστοποιημένος θεραπευτής χρησιμοποιεί, για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων καταστάσεων.

Είναι ανέφικτο να γίνει εκμάθηση – ειδίκευση στις μεθόδους του Acupressure, της Μάλαξης, και της Αρωματοθεραπείας, σε τέσσερα διήμερα, καθώς απαιτεί χρόνια σπουδών και μελέτης.

(όπως άλλωστε όλοι γνωρίζουμε)

Με τη ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από τους καθηγητές εφόσον παρακολουθήσουν και τις τέσσερις ενότητες. 

Διοργάνωση από την GREEK CONCEPT

ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ / ΕΓΓΡΑΦΗΣ