Σεμινάριο Acupressure, Θεραπευτικής Μάλαξης και Αρωματοθεραπείας - Εικόνα

Σεμινάριο Acupressure Θεραπευτικής Μάλαξης και Αρωματοθεραπείας – Ανάλυση Σκοπού – Δομής Αυτοτελών Ενοτήτων-

Ημερομηνίες Διεξαγωγής Δεύτερου Ακαδημαϊκού κύκλου

Εισαγωγή:

Στο παρόν σεμινάριο γίνεται μια πρωτοποριακή προσέγγιση και σύνθεση των μεθόδων, του Acupressure, Θεραπευτικής Μάλαξης και Αρωματοθεραπείας , με σκοπό την αποτελεσματική και ολιστική αντιμετώπιση τόσο σωματικών όσο και ψυχικών – συναισθηματικών καταστάσεων, για να λαμβάνονται τα βέλτιστα αποτελέσματα. Η ολιστική θεραπευτική προσέγγιση βασίζεται στην αρχή ότι ο οργανισμός είναι ένα σύνολο και άρα χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε την αιτία μιας διαταραχής και όχι το σύμπτωμα.

Όπως έχει αναφέρει και ο Ιπποκράτης είναι σημαντικό «να θεραπεύουμε τον ασθενή και όχι την ασθένεια.»

Ολιστικές είναι οι μέθοδοι που μπορούν να έχουν επίδραση σε όλο τον οργανισμό (Σώμα και Πνεύμα) και να ακολουθούν τις Ιπποκρατικές αρχές, δηλαδή το:

«Να Ωφελούν ή/και να μη βλάπτουν.»

Τέτοιες μέθοδοι είναι το Acupressure (η δακτυλοπίεση σε σημεία βελονισμού), η Θεραπευτική Μάλαξη και η Αρωματοθεραπεία.

Στο παρόν σεμινάριο γίνεται μια πρωτοποριακή προσέγγιση και σύνθεση αυτών των μεθόδων, με αποτέλεσμα την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση τόσο σωματικών όσο και ψυχικών – συναισθηματικών καταστάσεων ώστε να λαμβάνονται τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Acupressure

Η μέθοδος του Acupressure βασίζεται στην δακτυλοπίεση ειδικών σημείων του σώματος με συγκεκριμένη τεχνική. Τα σημεία αυτά είναι γνωστά και σαν βελονιστικά σημεία καθώς χρησιμοποιούνται και στον βελονισμό.

Επίδειξη Acupressure, σημεία τραπεζοειδούςΗ μέθοδος του Acupressure βασίζεται στην δακτυλοπίεση ειδικών σημείων του σώματος με συγκεκριμένη τεχνική. Τα σημεία αυτά είναι γνωστά και σαν βελονιστικά σημεία καθώς χρησιμοποιούνται και στον βελονισμό.

Ο βελονισμός είναι ένα πανάρχαιο, τεκμηριωμένο και πλέον επιστημονικά αποδεκτό θεραπευτικό σύστημα το οποίο μέσω της ενεργοποίησης κατάλληλων νευρικών απολήξεων στο ανθρώπινο σώμα, έχει ένδειξη για την αντιμετώπιση πολλών συχνά απαντώμενων καταστάσεων.

Για την αποτελεσματική εφαρμογή της μεθόδου, είναι σημαντική η σαφής εντόπιση του σημείου, ο ρυθμός πίεσης των σημείων, η εφαρμογή της κατάλληλης δύναμης ανάλογα με την περιοχή και είναι πολύ βασική η σειρά, ο αριθμός και η φορά με την οποία γίνεται η ενεργοποίηση τους (εφαρμογή κατάλληλων πρωτοκόλλων).

Σε συνδυασμό με την θεραπευτική μάλαξη, και την αρωματοθεραπεία τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά χωρίς τη χρήση βελόνας.

Θεραπευτική Μάλαξη

περιαρθριτιδα-τενοντιτιδα-ωμου - θεραπευτική Μάλαξη
Παθήσεις του ώμου- θεραπεία

Η θεραπευτική Μάλαξη είναι μια πανάρχαια τεχνική που αναφέρεται από τον πατέρα της Ιατρικής τον Ιπποκράτη και εφαρμόζονταν στα αρχαία Ασκληπιεία σαν αναπόσπαστο τμήμα κάθε θεραπείας.

Οι επιδράσεις της στην μυϊκή χαλάρωση, στην βελτίωση της κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, στην ρύθμιση του αυτόνομου νευρικού συστήματος, στην ψυχική χαλάρωση και ευεξία και πλήθος άλλες, είναι καλά τεκμηριωμένη τόσο από την αρχαία, όσο και από την σύγχρονη επιστήμη.

 

 

 

Στο σεμινάριο διδάσκονται ειδικές τεχνικές θεραπευτικής μάλαξης που εμπεριέχουν στοιχεία από:

 • τεχνικές μάλαξης,
 • μάλαξη και χειρισμοί με τη μέθοδο του GuaSha,
 • λεμφικής αποσυμφόρησης,
 • ειδικές τεχνικές αντιμετώπισης Trigger Points,

κατάλληλα προσαρμοσμένες με σαφήνεια, απλότητα και αποτελεσματικότητα για τον βέλτιστο συνδυασμό με το Acupressure.

 

Αρωματοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεία είναι μία θεραπευτική μέθοδος στην οποία χρησιμοποιούνται τα αιθέρια έλαια ως κύρια θεραπευτικά εργαλεία, για την αντιμετώπιση σωματικών ενοχλημάτων και την εξισορρόπηση των συναισθημάτων. Τα αιθέρια έλαια παράγονται από άνθη ή από άλλα τμήματα διαφόρων αρωματικών φυτών μέσα από φυσικές διεργασίες (απόσταξη ή με υδρατμούς).

Στο σεμινάριο διδάσκονται τα κατάλληλα έλαια ανάλογα για την αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων σε συνδυασμό με την ειδική θεραπευτική μάλαξη.

Επίσης εφαρμόζεται ένας πρωτοποριακός ειδικός συνδυασμός της με τα βελονιστικά σημεία του Acupressure, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο ιδιαίτερο έλαιο σε κάθε σημείο για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων.

Ο συνδυασμός των τριών μεθόδων έχει ως αποτέλεσμα την εύχρηστη, ολοκληρωμένη, και ασφαλή αντιμετώπιση τόσο σωματικών όσο και ψυχικών – συναισθηματικών καταστάσεων όλου του οργανισμού, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ!

Σκοπός:

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να διδαχθούν με σαφήνεια οι μέθοδοι ολιστικής αντιμετώπισης παθήσεων και καταστάσεων που αφορούν όλο τον οργανισμό, με πρωτοποριακό συνδυασμό τεχνικών Acupressure, Θεραπευτικής Μάλαξης και Αρωματοθεραπείας .

Αρωματοθεραπεία με αιθέρια έλαιαΘα δοθεί έμφαση τόσο στην θεωρητική κατάρτιση όσο και κυρίως στην πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων.

Σκοπός επίσης είναι να διδαχθούν οι βασικές αρχές των εξαιρετικά αποτελεσματικών μεθόδων και κυρίως του συνδυασμού τους με μια σύγχρονη και πρωτοποριακή για τα Ελληνικά και Διεθνή δεδομένα προσέγγιση.

Η δομή του σεμιναρίου αποτελείται από μια αναλυτική προσέγγιση των μελετώμενων διαταραχών τόσο από πλευράς φυσιολογίας – ανατομίας – συμπτωματολογίας, όσο και με την πρακτική εξάσκηση στις τεχνικές συνδυασμού θεραπευτικής μάλαξης acupressure και αρωματοθεραπείας για την αντιμετώπισή τους.

Σκοπός μας είναι η επιστημονική γνώση και κατάρτιση να δίνεται με σαφήνεια και να συνοδεύεται από πρακτικές γνώσεις όσον αφορά το θεωρητικό υπόβαθρο και την ανάλυση των μεθόδων και τεχνικών.

Έμφαση στην Πρακτική Άσκηση

Πρακτική Σεμιναρίου Acupressure διδάσκει ο Γκατζούνης ΘεόδωροςΗ έμφαση στην Πρακτική εξάσκηση καθώς αποτελεί σημαντικό τμήμα της διδασκαλία μια και που όσο καλά και να γνωρίζει κάποιος τη θεωρία, η εξάσκηση και μάλιστα παρουσία των δασκάλων, είναι που κάνει τη διαφορά στην καθ’ ημέρα πράξη!

Επίσης σημαντικό στοιχείο του σεμιναρίου είναι οι Αναλυτικές και πλήρεις σημειώσεις που δίνονται σε ηλεκτρονική μορφή με την ολοκλήρωση κάθε ενότητας.

Επιπλέον είναι ηλεκτρονικές ώστε να μπορείτε να τις έχετε μαζί σας ή και να τις εκτυπώσετε για να τις συμβουλευτείτε σε κάθε περίπτωση.

Αυτό που όλοι μας οι μαθητές αναφέρουν είναι το πόσο τους είναι χρήσιμες και τους καλύπτουν οι σημειώσεις που πραγματικά σε ένα σεμινάριο κάνουν πολλές φορές τη διαφορά! Φυσικά οι σημειώσεις είναι για αυστηρά προσωπική χρήση και καλύπτονται από τους νόμους και τις διατάξεις που αφορούν τα πνευματικά δικαιώματα.

Δομή του Σεμιναρίου:

Το σεμινάριο χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες, ακολουθώντας την ανατομική κατανομή παθήσεων και καταστάσεων του ανθρωπίνου σώματος και ψυχοσωματικών διαταραχών.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου κάθε συμμετέχοντας θα έχει αποκτήσει μια ολοκληρωμένη μέθοδο, άμεσα εφαρμόσιμη, ασφαλή και εύχρηστη, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των τεχνικών του.

Η συνδυαστική αυτή προσέγγιση είναι κατάλληλη τόσο για αυτοθεραπεία, όσο και στην περίπτωση πιστοποιημένων θεραπευτών διαφόρων κλάδων, για θεραπευτική χρήση σε ασθενείς τους.

 

Για πληροφορίες για το κόστος των σεμιναρίων και να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ!

 

Κύκλος Σπουδών- Ενότητες Σεμιναρίου Acupressure, Θεραπευτικής Μάλαξης και Αρωματοθεραπείας

Ο κύκλος σπουδών αποτελείται από τέσσερις Αυτοτελείς ενότητες διάρκειας 14 διδακτικών ωρών η κάθε μια, και μια ημερίδα πρακτικής άσκησης και απάντησης ερωτήσεων που θα ολοκληρωθούν στη διάρκεια ενός ακαδημαϊκού έτους (σύνολο 63 διδακτικές ώρες).

Ημερομηνίες Διεξαγωγής και Δομή Νέου Ακαδημαϊκού Κύκλου: 2019 -2020

 

1η Αυτοτελής Ενότητα: 12-13 Οκτωβρίου 2019

Παθήσεις κεφαλής – Gua Sha – Acupressure Μάλαξη, Αρωματοθεραπεία, για ηρεμία, ανάπλαση – αντιγήρανση -αντιμετώπιση ρυτίδων και σύσφιξη δέρματος προσώπου, λαιμού, πόνο προσώπου.

Σεμινάριο Acupressure: σημείο "Κυβερνητικό Αγγείο -ΚΑ- 20"Θα αναλυθούν τα εξής:

 

 • Χρόνια Κεφαλαλγία
 • Ημικρανίες
 • Ιγμορίτιδα
 • Αλλεργική ρινίτιδα
 • Ίλιγγος
 • Εμβοές
 • Βελτίωση Μνήμης – αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών

 

 

 

Μέθοδος Gua Sha Προσώπου, από τον Ιατρό Γκατζούνης Θεόδωρος

 

 

 

Gua Sha – Acupressure Μάλαξη, Αρωματοθεραπεία, για ηρεμία, ανάπλαση- αντιγήρανση -αντιμετώπιση ρυτίδων και σύσφιξη δέρματος προσώπου, λαιμού και πόνο προσώπου.

 

 

 

 

Αυτοτελής Ενότητα: 07-08 Δεκεμβρίου 2019

Αυχένας – Άνω άκρο.

Σεμινάριο Acupressure: σημείο "Παχύ Έντερο 4"Θα αναλυθούν τα εξής:

 • Αυχενικό Σύνδρομο,
 • Παθήσεις του ώμου Τενοντίτιδες, δυσκαμψία του ώμου – Περιαρθρίτιδα,
 • Στην ενότητα θα διδαχθεί επίσης μια ειδική τεχνική συνδυασμού Acupressure & Gua Sha, με Θεραπευτική Μάλαξη και Αρωματοθεραπεία, για αντιμετώπιση Χρόνιου πόνου Αυχένα – Ώμων, αντιμετώπιση Trigger Points ωμικής ζώνης,
 • Παθήσεις – Αγκώνα Επικονδυλίτιδες – πόνος στην περιοχή,

 

 • Παθήσεις Καρπού – άκρας χειρόςΣύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, πόνοι και παθήσεις δακτύλων,
 • Στην ενότητα θα διδαχθεί και ειδική τεχνική συνδυασμού Gua Sha – Acupressure, θεραπευτική Μάλαξη, Αρωματοθεραπεία, για αντιμετώπιση Χρόνιου πόνου του αυχένα- αντιμετώπιση Trigger points τραπεζοειδών.

 

3η Αυτοτελής Ενότητα: 1-2 Φεβρουαρίου 2020

 

Οσφυϊκή περιοχή – Κάτω άκρο –Ειδική Acupressure μάλαξη με αιθέρια έλαια και τα σημεία δακτυλοπίεσης για λεμφική παροχέτευση, βελτίωση κυκλοφορίας κάτω άκρων.

Σεμινάριο Acupressure: σημείο "Ήπαρ 3"Θα αναλυθούν τα εξής:

 • Οσφυαλγία
 • Ισχιαλγία
 • Πόνοι – Παθήσεις στα γόνατα
 • Παθήσεις ποδοκνημικής – Πόνοι – Διαστρέμματα
 • Παθήσεις άκρου ποδός – Πόνος – Αρθρίτιδες
 • Δυσμηνόρροια

 

 

Acupressureστον Μεσημβρινό του Σπλήνα, Σημείο- ΣΠ 6

 

 

 • Ειδική Acupressure μάλαξη με αιθέρια έλαια και τα σημεία δακτυλοπίεσης για λεμφική παροχέτευση, βελτίωση κυκλοφορίας κάτω άκρων και για χαλάρωση σε όλο το σώμα – με ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος.

 

 

 

 

 

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ!

 

4η Αυτοτελής Ενότητα: 28-29 Μαρτίου 2020

 

Χρόνιοι πόνοι Κορμού – Πλάτης, Trigger Points Πλάτης, Ψυχοσωματικές παθήσεις, Παθήσεις γαστρεντερικού

Στην ενότητα θα διδαχθεί και μια ειδική τεχνική συνδυασμού Gua Sha – Acupressure, θεραπευτική Μάλαξη, Αρωματοθεραπεία, για αντιμετώπιση Χρόνιου πόνου κορμού – πλάτης.

Σεμινάριο Acupressure: Τεχνικές GuaSha για χρόνιους πόνους πλάτηςΘα αναλυθούν επίσης τα εξής:

 • Ινομυαλγία
 • Σύνδρομο χρόνια κόπωσης
 • Πόνοι στην πλάτη
 • Άσθμα
 • Αγχώδεις διαταραχές
 • Μελαγχολία – Καταθλιπτικές διαταραχές
 • Δυσκοιλιότητα
 • Ναυτία
 • Στομαχικές διαταραχές
 • Γαστρεντερικές διαταραχές

 

 

5ο Ημερίδα πρακτικής άσκησης και εξετάσεων στην ύλη του σεμιναρίου: Μάιος 2020

Η ημερίδα προσφέρεται δωρεάν σε όσους ολοκληρώσουν τη συμμετοχή και στις τέσσερις ενότητες.

 

Η Αυτοτέλεια των Ενοτήτων.

Έχουμε πολλές ερωτήσεις από ενδιαφερόμενους, κατά πόσον μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο αν για κάποιο λόγο αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν την 1η Ενότητα;

Η απάντηση είναι θετική!

Ναι μπορούν, καθώς τα σεμινάρια είναι αυτοτελή και οι βασικές γνώσεις θα διδάσκονται σε κάθε σεμινάριο, με τρόπο ώστε να προωθούν την διδασκαλία της εκάστοτε θεματολογίας.

Για παράδειγμα στην 1η Ενότητα αναλύσαμε τους μεσημβρινούς και τα σημεία που αφορούν το Αυχενικό σύνδρομο και τα άνω άκρα. Στην 3η αναφερθήκαμε στους μεσημβρινούς και τα σημεία Acupressure, την θεραπευτική μάλαξη και τα Αιθέρια Έλαια, που σχετίζονται με την Κεφαλαλγία, Ημικρανίες. Επίσης για την Ιγμορίτιδα – Αλλεργική ρινίτιδα. Παρουσιάσαμε επίσης την ειδική Gua Sha – Acupressure Μάλαξη, Αρωματοθεραπεία, για ηρεμία, ανάπλαση και σύσφιξη δέρματος προσώπου.

Αυτό δίνει μια ιδιαίτερη ευελιξία στη διδασκαλία και στην παρακολούθηση. Υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει ο καθένας από την ενότητα που τον διευκολύνει. Στη συνέχεια όταν θα ξαναγίνει στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος ο νέος κύκλος των σεμιναρίων, να παρακολουθήσει τις ενότητες που του λείπουν. Έτσι θα μπορέσει να αποκτήσει το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης των 63 Εκπαιδευτικών ωρών. Σε κάθε Αυτοτελή ενότητα οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής.

Με τη ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης. Προϋπόθεση η παρακολούθηση και των τεσσάρων Αυτοτελών Ενοτήτων.

Μπορείτε να γραφτείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα ερχόμενα σεμινάρια, και να λαμβάνετε χρήσιμα μοναδικά βίντεο και άρθρα, πατώντας ΕΔΩ!

Μπορεί να συμμετάσχει κάποια/ος σε μεμονωμένες ενότητες όπου μπορεί να πάρει βεβαίωση συμμετοχής από τη γραμματεία. Για να δοθεί το πιστοποιητικό παρακολούθησης 63 ωρών, είναι απαραίτητη η συμμετοχή στις τέσσερις ενότητες.

 

Σε ποιους απευθύνεται:

Από τα πιο σημαντικά και πρωτότυπα στοιχεία της τρίτης Αυτοτελόυς ενότητας του σεμιναρίου είναι ο συνδυασμός των μεθόδων του Acupressure, Gua Sha Θεραπευτικής μάλαξης και Αρωματοθεραπείας, που είναι κάτι Πρωτοποριακό, τόσο σε Ελληνικό όσο και σε Διεθνές επίπεδο. Πράγματι η κάθε μέθοδος μπορεί να αναλυθεί και να διδαχθεί τμηματικά, αλλά ο συνδυασμός τους είναι εκείνος που κάνει τη διαφορά ειδικά όταν αντιμετωπίζονται χρόνιες και δύσκολες καταστάσεις.

Αυτό κάνει το σεμινάριο πραγματικά πρωτοποριακό και ιδιαίτερα χρήσιμο,

για Ιατρούς,

Φυσικοθεραπευτές,

Ειδικούς στη Μάλαξη,

Ρεφλεξολόγους,

Γυμναστές,

Επαγγελματίες Θεραπευτές,

που μπορούν να διδαχθούν έναν συνδυασμό μεθόδων που θα αναβαθμίσει τις γνώσεις, τις τεχνικές και τα θεραπευτικά τους αποτελέσματα.

Επίσης είναι ιδανικό και για άτομα που αναζητούν τρόπους για να ανακουφιστούν οι ίδιοι από μια χρόνια κατάσταση.

 

🔹Σκοπός μας σαν διδάσκοντες είναι να μεταδίδονται οι μέθοδοι και οι τεχνικές με απλότητα, αμεσότητα και πληρότητα. Τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, ώστε να έχουν όλοι τη δυνατότητα να τα εφαρμόζουν από την πρώτη κιόλα ημέρα!

Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες για τα εξαιρετικά σχόλια, καθώς μας δείχνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο!

Τα σχόλια μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ!

 

Για πληροφορίες για το κόστος των σεμιναρίων και να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ!

 

Σημαντική Δήλωση:

Για να εφαρμοστεί Acupressure, Θεραπευτική Μάλαξη, Αρωματοθεραπεία σε ασθενείς αλλά και οποιαδήποτε θεραπευτική τεχνική, είναι απαραίτητο να υπάρχει σαφής Ιατρική διάγνωση, εντολή ή σύσταση. Και συγκατάθεση του θεράποντος Ιατρού για την εφαρμογή της συντηρητικής αντιμετώπισης.

Αυτό είναι απαραίτητο για να είναι ο θεραπευτής καλυμμένος και σύννομος με την Ελληνική νομοθεσία .

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να δοθεί ένας συνδυασμός τεχνικών που να λειτουργούν συνεργικά με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα μεταξύ τους. Και σε αρμονία με την κύρια τεχνική που ο κάθε πιστοποιημένος θεραπευτής χρησιμοποιεί, για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων καταστάσεων.

Διάρκεια Σεμιναρίου Acupressure, Θεραπευτικής Μάλαξης και Αρωματοθεραπείας

Η διάρκεια κάθε μιας από τις τέσσερις ενότητες του σεμιναρίου θα είναι 14 διδακτικές ώρες (σύνολο 63 διδακτικές ώρες και για τις τέσσερις ενότητες και την Ημερίδα Πρακτικής), οι οποίες θα διεξάγονται ανά διήμερο με τα ακόλουθα ωράρια:

1η ημέρα (Σάββατο): Ολοκλήρωση εγγραφών – παραλαβή υλικού σεμιναρίου 12:00- 12:30

Διδασκαλία Σεμιναρίου: 12.30 – 20.30 Διάλειμμα για φαγητό: 16.10 – 17.00

2η ημέρα (Κυριακή): 12.30 – 20.30 Διάλειμμα για φαγητό: 16.10 – 17.00

Θα υπάρχουν ανά μιάμιση ώρα 15λεπτα διαλείμματα (όπως ορίζουν οι πλέον σύγχρονες διδακτικές μέθοδοι), με την παροχή εδεσμάτων και ροφημάτων.

Θεόδωρος Γκατζούνης, ολιστική θεραπευτική

 

 

Διοργάνωση από Γκατζούνης Ι. Θεόδωρος σε συνεργασία με την Greek Concept

 

 

 

 

 

 

Η διεξαγωγή των σεμιναρίων θα γίνεται στις ώρες που έχουν αναφερθεί και σε χώρο στο κέντρο της Αθήνας- περιοχή Αμπελοκήπων, προσβάσιμο με τα μέσα και το μετρό.

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ!

Διδάσκουν οι:

Γκατζούνης Θεόδωρος Msc, Φυσίατρος με μετεκπαίδευση στον Βελονισμό, ΩτοΒελονισμό, Μεσοθεραπεία, Acupressure, Θεραπευτική άσκηση – διατροφή.

Σύντομο βιογραφικό:

Τίτλοι σπουδών: Ιατρός – Πτυχιούχος της Ιατρικής σχολής Αλεξανδρούπολης το 2001,

Ειδικότητα: Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση.

Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (Master) από το τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού του ΔΠΘ, στην Θεραπευτική Άσκηση, 2004.

Μετεκπαιδευτικό δίπλωμα στον ιατρικό βελονισμό, από την Εταιρεία Ιατρικού βελονισμού Βορείου Ελλάδος 2002-2004.

Μετεκπαιδευτικό δίπλωμα στον Ωτοβελονισμό 2012

Εκπαίδευση σε Θέματα Ειδικής Διατροφής – Εργογόνα βοηθήματα στα πλαίσια Μεταπτυχιακού του, από το τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού, 2004

Πτυχιούχος Ιατρικών Εργαστηρίων Θεσσαλονίκης το 1993.

Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης το 1996.

Μετεκπαιδευτικό δίπλωμα στην Ομοτοξικολογία 2006,

Μετεκπαίδευση στην Ομοιοπαθητική από την Εθνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας,

Μετεκπαίδευση στην Μεσοθεραπεία 2008,

Καθηγητής Ωτοθεραπείας – Ωτοβελονισμού,

Διδακτική προϋπηρεσία σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια – Πανεπιστημιακά ιδρύματα και σε εκπαίδευση ενηλίκων από το 2000.

Επιστημονικό έργο (1998 – 2018):

Παρουσίαση άνω των 72 εργασιών σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια συνέδρια (Άνω των 40 με θέματα που σχετίζονται αμιγώς με τον Βελονισμό – Ωτοβελονισμό – Ωτοθεραπεία), από το 1998 -2018.

Συμμετοχή στη συγγραφή του βιβλίου «Θέματα Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας», (Σάπες Ροδόπη, Ιούλιος 2004).

Επιστημονική Τεκμηρίωση για τη Διατροφή κατά Ομάδα Αίματος στο Βιβλίο της Γ. Μιχαλοπούλου «Διατροφή για την Υγεία με Ελληνική ματιά και νοστιμιά» (Αθήνα 2017).

 

Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, καθηγήτρια αρωματοθεραπείας, Creative Healing.

Πτυχιούχος Νομικής Σχολής Αθηνών.

Εργάστηκε ως υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας Από το 1977 – 1990.

Παρακολούθηση σεμιναρίων Αρωματοθεραπείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό από το 1990.

Ασκεί την Αρωματοθεραπεία έκτοτε και διδάσκει εισαγωγικά και προχωρημένα σεμινάρια για τα αιθέρια έλαια και τα υδρολύματα.

Έχει μεταφράσει δύο βιβλία Αρωματοθεραπείας:

«Πρακτική Αρωματοθεραπεία» και

«Ενεργειακή Αρωματοθεραπεία».

Από το 1998 ασχολείται με την παραγωγή αιθέριων ελαίων από άγρια φυτά της ελληνικής φύσης σε πρότυπη μονάδα απόσταξης αιθέριων ελαίων στην περιοχή της Ολυμπίας.

Ασκεί και διδάσκει το Creative Healing, από το 1992. Είναι ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα για την αποσυμφόρηση και αποκατάσταση της λειτουργίας συγκεκριμένων οργάνων.

Εκπροσωπεί το J.B. Stephenson Foundation for Creative Healing.

Για πληροφορίες για το κόστος των σεμιναρίων και να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ!

Για περισσότερες πληροφορίες : 211-1832-736

 

Διαβάστε διάφορα άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν πατώντας ΕΔΩ