Η ωτοθεραπεία παρουσιάζει όλα τα οφέλη και τις δράσεις του σωματικού βελονισμού, αλλά μπορεί να γίνει και χωρίς τη χρήση βελόνας για όσους θεραπευόμενους θέλουν να την αποφύγουν.

Η ωτοθεραπεία παρουσιάζει όλα τα οφέλη και τις δράσεις του σωματικού βελονισμού, αλλά μπορεί να γίνει και χωρίς τη χρήση βελόνας για όσους θεραπευόμενους θέλουν να τις αποφύγουν.

Με την εφαρμογή κατάλληλων θεραπευτικών μέσων και τεχνικών που επιλέγονται ανάλογα με την περίπτωση και τις ανάγκες του θεραπευόμενου

επιτυγχάνονται τα καλύτερα αποτελέσματα. Τα μέσα αυτά μπορεί να είναι ηλεκτρικός ερεθισμός με μηχανήματα ηλεκτροδιέγερσης και laser. Επίσης χρησιμοποιούνται ειδικά φυτικά σπορίδια ή νανομαγνήτες, τεχνικές ωτομάλαξης,.

Ear acuperssure with Swarovski crystalsΗ μέθοδος ονομάζεται ωτοβελονισμός, όταν στην ωτοθεραπεία χρησιμοποιούνται νανοβελόνες στα ειδικά σημεία στο αυτί.

Με τη μέθοδο της ωτοθεραπείας και του ωτοβελονισμού ο θεραπευόμενος είναι καλυμμένος στα μεσοδιαστήματα των συνεδριών. Έχει τη θεραπεία μαζί του εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο και επιτυγχάνεται η καλύτερη αντιμετώπιση των καταστάσεων που αντιμετωπίζει.

Δίνονται ειδικές οδηγίες για την ενεργοποίηση των σημείων στο αυτί, για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας.

Το πλέον σύνηθες χρησιμοποιούμενο είναι η επικόλληση ειδικών φυτικών σποριδίων ή μαγνητών. Επίσης μπορεί να τοποθετηθούν επιθέματα με μικροβελόνα (μικρότερο από 0,6mm και τότε η τεχνική ονομάζεται ωτοβελονισμός). Όλα αυτά τα μέσα προκαλούν την απαραίτητη ενεργοποίηση των κατάλληλων σημείων στο αυτί.

Ο ωτοβελονισμός αυξάνει τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των συνεδριών, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στον οργανισμό να πάρει το μέγιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα. Ενδεικτικά ένας κύκλος βελονισμού ολοκληρώνεται σε 2-3 μήνες, ενώ του Ωτοβελονισμού χρειάζεται 6-7 να καταμεριστεί. Αυτό είναι ιδανικό ειδικά σε χρόνιες παθήσεις και καταστάσεις, καθώς ο οργανισμός χρειάζεται χρόνο για να πάρει τα μέγιστα ωφέλη από τη θεραπεία.

Ένα ακόμα όφελος της μεθόδου, ειδικά στην εποχή μας, είναι ότι επιμερίζει το κόστος των συνεδριών σε δύο με τρεις ανά μήνα. Αντίθετα στον σωματικό βελονισμό απαιτούνται 4-7 το μήνα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον οικονομικό προγραμματισμό των θεραπευόμενων.

Τα θεραπευτικά αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και για τις δύο μεθόδους.

Κύκλος θεραπειών Ωτοβελονισμού: 5-7 για οξείες παθήσεις/ κάθε επτά ημέρες (σπάνια), Χρόνιες παθήσεις και σύνδρομα (πάνω από 3 μήνες – πιο συνήθη): 12-14/ κάθε Δέκα – Δεκαπέντε ημέρες (δύο με τρεις φορές το μήνα)

Διάρκεια: 90-120 λεπτά η πρώτη επίσκεψη, 45-60 λεπτά οι επόμενες.

 

One Thought to “Ωτοθεραπεία – Ωτοβελονισμός”

  1. […] πολλές φορές βασανιστικό αίσθημα. Ο βελονισμός και ο Ωτοβελονισμός είναι θεραπευτικές μέθοδοι, που σύμφωνα με την διεθνή […]