Αγαπημένοι φίλες και φίλοι, σας ανακοινώνουμε ότι στις 20-21/1-2024 θα διεξαχθεί στην Αθήνα, περιοχή Αμπελοκήπων, η 3η Αυτοτελής Ενότητα του σεμιναρίου της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Μεθόδου – Ωτικού Acupressure- Ωτοβελονισμού. Το σεμινάριο και η 3η Αυτοτελής ενότητα είναι διαθέσιμο και διαδικτυακά τόσο σε σύγχρονη, όσο και σε ασύγχρονη διδασκαλία με την μορφή μαγνητοσκοπημένου υλικού σε βίντεο, σε ειδική πλατφόρμα διδασκαλίας. Το σεμινάριο έχει θέμα: «Πόνοι και παθήσεις κεφαλής – προσώπου –Πάρεση προσωπικού – Ίλιγγος – Εμβοές – Τόνωση Ανοσοποιητικού»

Η ύλη του σεμιναρίου περιλαμβάνει:

 1. Εισαγωγή στην μέθοδο – Ιστορική αναδρομή
 2. Θεωρητικό υπόβαθρο και Επιστημονική τεκμηρίωση της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Μεθόδου.
 3. Βασικές αρχές  της μεθόδου.
 4. Ενδείξεις – Αντενδείξεις.
 5. Πλεονεκτήματα της μεθόδου.
 6. Ηλεκτρική ανίχνευση των σημείων που θα διδαχθούν.
 7. Βασικές αρχές ηλεκτροθεραπείας.
 8. Πόνος προσώπου-κρανίου. Βασικές αρχές ανίχνευσης και αντιμετώπισης.
 9. Χρόνια Κεφαλαλγία – Ημικρανίες
 10. Νευραλγίες Τριδύμου
 11. Πάρεση Προσωπικού νεύρου.
 12. Αντιμετώπιση πόνου σπλαχνικού κρανίου – Ιγμορίτιδα – Αλλεργική ρινίτιδα
 13. Πόνος δοντιών Αντιμετώπιση – Διαφορική Αξιολόγηση από νευραλγία τριδύμου και άλλου πόνους προσώπου
 14. Πόνος κροταφογναθικής άρθρωσης – Βρουξισμός – Αντιμετώπιση
 15. Ίλιγγος – Εμβοές
 16. Τόνωση Ανοσοποιητικού συστήματος

Διάρκεια Σεμιναρίου

Το σεμινάριο είναι μαγνητοσκοπημένο σε ειδική πλατφόρμα διδασκαλίας, περιέχει υλικό 16 διδακτικών ωρών τόσο θεωρίας, όσο και πρακτικής.

Στην θεωρία αναλύονται σε ειδικά επεξεργασμένα, υψηλής ανάλυσης βίντεο, με ειδικό μοντάζ, όλες οι πληροφορίες που αφορούν την θεωρία κάθε ενότητας. Αναλύουν επίσης με κάθε λεπτομέρεια τα ωτικά σημεία και τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται σε κάθε περίπτωση.

Η πρακτική αποτελείται από λεπτομερή βίντεο όπου αυτή γίνεται τόσο σε ανθρώπινα μοντέλα όσο και σε πρόπλασμα και σας δίνει την πλήρη περιγραφή και αναγνώριση κάθε σημείου και πρωτοκόλλου.

Εκτός των βίντεο, δίνονται επίσης και αναλυτικές σημειώσεις τόσο για την θεωρία όσο και την πρακτική σε ηλεκτρονική μορφή. Τις σημειώσεις μπορείτε να τις κατεβάσετε από την ιστοσελίδα των σεμιναρίων μετά την εγγραφή σας.

 

 

 

Χορήγηση Βεβαίωσης Συμμετοχής:

 

Χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής 16 ωρών.

Η ειδική πλατφόρμα των σεμιναρίων δίνει την δυνατότητα πιστοποίησης του ποσοστού παρακολούθησης, οπότε μετά την ολοκλήρωση της ύλης του σεμιναρίου, χορηγείται η βεβαίωση συμμετοχής, ηλεκτρονικά.

 

Σημειώνουμε ότι για την λήψη του Πιστοποιητικού παρακολούθησης 160 ωρών (για το σύνολο του σεμιναρίου), καθώς το σεμινάριο αποτελείται από οκτώ Αυτοτελείς ενότητες, θα χρειαστεί να έχει παρακολουθήσει ο διδασκόμενος, το σύνολο των διδακτικών ενοτήτων, και να συμμετέχει επιτυχώς στις απαραίτητες πρακτικές και θεωρητικές εξετάσεις.

 

 

 

Τιμή σεμιναρίου

Για όσες και όσους δηλώσουν συμμετοχή έως και τις 19/01/2024 ή που θα παρακολουθήσουν διαδικτυακά και τις άλλες 2 Αυτοτελείς ενότητες του σεμιναρίου, υπάρχει ειδική έκπτωση 30% επί της αρχικής τιμής.

Η ίδια έκπτωση ισχύει και για τους παλαιότερους μαθητές μας, φοιτητές, ανέργους που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια.

Η τιμή με την έκπτωση διαμορφώνεται στα 249 ευρώ για κάθε ενότητα. Η τιμή χωρίς έκπτωση για μία μόνο ενότητα, είναι 349 ευρώ.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε απευθείας από την ιστοσελίδα, μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, από ασφαλές περιβάλλον, ή

μέσω τραπεζικού λογαριασμού, που σας αποστέλλεται μετά από επικοινωνία μαζί μας.

Για την έκπτωση χρειάζεται να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να σας δοθεί ειδικό εκπτωτικό κουπόνι εισόδου στα σεμινάρια. Επικοινωνήστε μαζί μας στο  211-1832-736 ή στο mail: tgseminars@gmail.com

 

Τις άλλες άλλες δύο Αυτοτελείς ενότητες του σεμιναρίου μπορείτε να τις βρείτε στην ιστοσελίδα μας:

 

1η Αυτοτελής Ενότητα Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Μεθόδου- Ωτοβελονισμός – Ωτοθεραπεία: Αυχένας – Άνω Άκρο Λαιμός- Δια ζώσης και Διαδικτυακό

2η Αυτοτελής Ενότητα – Σεμινάριο Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Μεθόδου: Μέση, Κάτω άκρο, Χρόνιος πόνος, Λεμφικό

 

Σε ποιους απευθύνεται:

Απευθύνεται σε:

 • Ιατρούς,
 • Φυσικοθεραπευτές,
 • Ψυχολόγους
 • Ειδικούς στη Μάλαξη,
 • Ρεφλεξολόγους,
 • Γυμναστές,
 • Επαγγελματίες Υγείας,

Είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη μέθοδος για κάθε επαγγελματία υγείας, για θεραπευτική χρήση στους ασθενείς τους, καθώς μπορεί να δώσει ασφαλή και αποτελεσματική λύση σε μια πληθώρα παθολογικών καταστάσεων.

Σημαντικό να τονίσουμε ότι συνδυάζεται με κάθε θεραπευτική τεχνική, και μπορεί να αυξήσει την δραστικότητα και αποτελεσματικότητά τους.

 

Εγγραφή στο σεμινάριο

Μπορείτε επίσης να μας καλέσετε στο 211-1832-736 ή στο mail: tgseminars@gmail.com για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο και να σας απαντήσουμε σε όποια ερώτηση έχετε.

Μπορείτε επίσης να κάνετε και άμεσα την εγγραφή σας, μέσω της ιστοσελίδας μας πατώντας ΕΔΩ!

Μπορείτε επίσης να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο καθώς και για περισσότερες πληροφορίες ή απορίες σας, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ώστε να έρθουμε σε επαφή μαζί σας.

(Η φόρμα χρειάζεται να συμπληρωθεί για την κράτηση της θέσης σας στο σεμινάριο. Με αυτή τη διαδικασία ολοκληρώνετε την εγγραφή σας και είμαστε σε συμφωνία με τη νέα νομοθεσία για προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR). Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!)

“Τα στοιχεία που δηλώνω στην παρακάτω εγγραφή επιθυμώ να χρησιμοποιούνται από δω και στο εξής, στο μέτρο που κρίνεται απολύτως αναγκαίο για την καταχώρηση μου ως νέου πελάτη καθώς και για την αποστολή ενημερωτικών Newsletters για τα επικείμενα σεμινάρια που διοργανώνει το Ιατρείο ή Συμμετέχει σε κάποια διοργάνωση.”

Η έγκρισή σας θεωρείται απαραίτητη, με βάση τη νέα νομοθεσία για προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).
Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

  Είμαι τελειόφοιτος/η– απόφοιτος/η σχολών επαγγελμάτων υγείαςΕίμαι ΕπαγγελματίαςΕίμαι ΙδιώτηςΆλλο  ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

   

   

  Διοργάνωση από tgseminars

   

  Αναλυτικά για την μέθοδο – ειδικές πληροφορίες για το σεμινάριο.

  Η Ωτική Νευροαντανακλαστική Θεραπεία είναι η μέθοδος εκείνη που ανιχνεύει και αντιμετωπίζει παθήσεις όλου του οργανισμού, μέσω ειδικών σημείων που βρίσκονται στην περιοχή του αυτιού.

  Στοχεύει στην εξισορρόπηση του Αυτόνομου νευρικού συστήματος, κυρίως μέσω του πνευμονογαστρικού νεύρου ( Vagus Nerve), το οποίο νευρώνει το αυτί. Δηλαδή, μέσω σημείων στο ωτικό πτερύγιο που ενεργοποιούν το πνευμονογαστρικό και άλλα νεύρα, ανιχνεύουμε την κατάσταση όλου του οργανισμού και στέλνουν εντολές στον εγκέφαλο, για να πετύχουμε ανακούφιση από τον πόνο, αγχόλυση, βελτίωση της διάθεσης, ηρεμία και ποικίλες άλλες δράσεις.

  Από πολλές μελέτες έχει βρεθεί ότι μέσω της ενεργοποίησης ειδικών σημείων στο αυτί, παράγεται

  σεροτονίνη,

  εγκεφαλίνες,

  ενδορφίνες

  επιτυγχάνοντας έτσι

  μυοχάλαση,

  ανακούφιση από τον πόνο σε περιοχές του σώματος

  και ειδικές δράσεις σε όλο τον οργανισμό, όπως:

  Βελτίωση στην λειτουργία του ανοσοποιητικού,

  ψυχοσωματική ευεξία,

  και ποικίλες θετικές δράσεις σε όλα τα συστήματα.

  Ο όρος Ωτική Νευροαντανακλαστική Θεραπεία, Auricular Neuroreflex Therapy, περιγράφει λοιπόν ένα ολοκληρωμένο συνδυαστικό σύστημα μεθόδων και τεχνικών για τη θεραπεία μέσω του ωτικού πτερυγίου.  

  Οφέλη από την παρακολούθηση του διαδικτυακού σεμιναρίου της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας -Ωτικού Acupressure- Ωτοβελονισμού

  Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι διδασκόμενοι θα έχουν αποκτήσει μια μέθοδο για την αντιμετώπιση παθήσεων και καταστάσεων που αφορούν όλο τον ανθρώπινο οργανισμό.

  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έχει δώσει έγκριση για πάνω από 150 Καταστάσεις στις οποίες μπορεί η μέθοδος να είναι αποτελεσματική.

  Η μέθοδος της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας, είναι ασφαλής, εύχρηστη και παρουσιάζει αποτελεσματικότητα άνω το 90% για την αντιμετώπιση χρόνιων, ακόμα και δυσίατων καταστάσεων.

  Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πραγματικά μπορεί να ανακουφίσει και να δώσει τη λύση και σε καταστάσεις που αλλιώς θα χαρακτηρίζονταν ακόμα και άλυτες.

  Αυτό την καθιστά ένα χρήσιμο και απαραίτητο μέσο που κάθε επαγγελματίας υγείας χρειάζεται να κατέχει για να εμπλουτίσει τις θεραπευτικές του δυνατότητες.

   

  Παρακολούθηση δωρεάν υλικού του διαδικτυακού σεμιναρίου:

  Για να διαπιστώσετε την υψηλή ποιότητα του υλικού του διαδικτυακού σεμιναρίου, μπορείτε να κάνετε την δωρεάν εγγραφή σας στην πλατφόρμα των σεμιναρίων μας και να παρακολουθήσετε το δωρεάν υλικό μας:

  https://tgseminars.thinkific.com/courses/3h-enotita-otobelonismos-otiko-acupressure-pathiseis-kefalhs-prosopou

  Πατώντας πάνω στο εικονίδιο του σεμιναρίου σας δίνει την δυνατότητα είτε αγοράς, είτε παρακολούθησης του δωρεάν υλικού.

  Αν μπαίνετε για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα μας, θα χρειαστεί να κάνετε δωρεάν εγγραφή, βάζοντας το μαιλ σας και έναν κωδικό της επιλογής σας, που θα χρησιμοποιείτε για να μπαίνετε στην ιστοσελίδα (όχι τον κωδικό του μαιλ σας).

   

  Συμπερασματικά

  Η μέθοδος της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας παρέχει μεγάλη ασφάλεια, εγκυρότητα και αξιοπιστία.

  Αντιμετωπίζει παθήσεις και καταστάσεις όλου του οργανισμού και είναι: Ανώδυνη, Φυσική, Εξατομικευμένη, καλά ανεκτή από τον ασθενή.

  Μέσω της εικοσαετούς επιστημονικής γνώσης και εμπειρίας του εισηγητή, τόσο σε θεραπευτικό όσο και σε διδακτικό επίπεδο, χρησιμοποιούνται τα σημεία του ωτικού πτερυγίου και οι θεραπευτικές τεχνικές εκείνες που μέσω επιστημονικών και κλινικών ερευνών και της εικοσαετούς εμπειρίας του εισηγητή, έχουν αποδειχθεί ότι είναι:

  εύχρηστα,

  επιστημονικά τεκμηριωμένα,

  ασφαλή και

  τα πλέον αποτελεσματικά.

   

   

   

  Η διδασκαλία της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας στα διαδικτυακά σεμινάρια είναι δομημένη με σκοπό να διδάξει την μέθοδο σε κάθε μια/έναν από εσάς που ενδιαφέρεται να μαθαίνει με δομημένο τρόπο και να εμβαθύνει τις γνώσεις, σε βάθος χρόνου, κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

  Είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα που διδάσκει με απλότητα, σαφήνεια και πολύ πρακτική εξάσκηση, μέσω της θεωρητικής κατάρτισης, εμπειρίας και επαφής με τον διδάσκοντα σε κάθε σας βήμα.

  Οι πρωτοποριακές καινοτομίες στην διδασκαλία και πρακτική, έχουν σαν σκοπό την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα της θεραπείας και την μεγιστοποίηση της κατανόησης των διδασκόμενων. Έτσι να μπορούν να εφαρμόζουν την τεχνική από την πρώτη κιόλας ημέρα.

  Συνδυάζεται άριστα τόσο με την κλασική ιατρική όσο και με άλλες φυσικές μεθόδους (φυσικοθεραπεία, μάλαξη, ρεφλεξολογία, σωματικό βελονισμό, θεραπευτική διατροφή, βοτανοθεραπεία, ομοιοπαθητική, θεραπευτική άσκηση,), ώστε να βοηθήσει στην αποτελεσματική, ταχεία, και ασφαλή αποκατάσταση των ασθενών.

  Η Ωτική Νευροαντανακλαστική Θεραπεία, είναι μια μέθοδος που πορεύεται προς το μέλλον, στηριζόμενη στέρεα στις γνώσεις και την εμπειρία χιλιετιών.

  Για κάθε ερώτηση και απορία σας μπορείτε να μας βρείτε στο τηλέφωνο 211-1832-736 και το mail μας: tgseminars@gmail.com

  Μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις και κάθε απορία σας και να αφήσετε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για να έρθουμε σε επαφή μαζί σας.

   

  Σημαντική Δήλωση:

  Για να εφαρμοστεί Ωτική Νευροαντανακλαστική Θεραπεία, Ωτοβελονισμός, Ωτικό Acupressure, αλλά και οποιαδήποτε θεραπευτική τεχνική σε ασθενείς, είναι απαραίτητο να υπάρχει σαφής Ιατρική διάγνωση, εντολή ή σύσταση και συγκατάθεση του θεράποντος Ιατρού για την εφαρμογή της συντηρητικής αντιμετώπισης. Αυτό είναι απαραίτητο για να είναι ο κάθε μη Ιατρός – επαγγελματίας υγείας καλυμμένος και σύννομος με την Ελληνική νομοθεσία.

   

  Διαδικασία εγγραφής στο σεμινάριο:

  Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να σας αποσταλούν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για το σεμινάριο και οι ειδικές προσφορές που ισχύουν για τις προεγγραφές.

  Μπορείτε επίσης να μας καλέσετε στο 211-1832-736 ή στο mail: tgseminars@gmail.com για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο Acupressure, θεραπευτικής μάλαξης και  GuaSha και να σας απαντήσουμε σε όποια ερώτηση έχετε.

   

   

  Διδάσκων – Εισηγητής:

  Γκατζούνης Θεόδωρος MSc,

  Φυσίατρος με μετεκπαίδευση στον Βελονισμό, Ωτοβελονισμό, Acupressure, Μεσοθεραπεία, Θεραπευτική άσκηση – διατροφή.

  Καθηγητής Ωτικής Νευροαντανακλαστικής θεραπείας, Acupressure, ωτικού Acupressure.

   

   

  Σύντομο βιογραφικό:

  Τίτλοι σπουδών: Ιατρός – Πτυχιούχος της Ιατρικής σχολής Αλεξανδρούπολης το 2001,

  Ειδικότητα: Φυσίατρος

  Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (Master) από το τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού του ΔΠΘ, στην Θεραπευτική Άσκηση, 2004.

  Μετεκπαιδευτικό δίπλωμα στον ιατρικό βελονισμό, από την Εταιρεία Ιατρικού βελονισμού Βορείου Ελλάδος 2002-2004.

  Μετεκπαιδευτικό δίπλωμα στον Ωτοβελονισμό 2012

  Εκπαίδευση σε Θέματα Ειδικής Διατροφής – Εργογόνα βοηθήματα στα πλαίσια Μεταπτυχιακού του, από το τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού, 2004

  Πτυχιούχος Ιατρικών Εργαστηρίων Θεσσαλονίκης το 1993.

  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης το 1996.

  Μετεκπαιδευτικό δίπλωμα στην Ομοτοξικολογία 2006,

  Μετεκπαίδευση στην Ομοιοπαθητική από την Εθνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας,

  Μετεκπαίδευση στην Μεσοθεραπεία 2008, Επιστημονικός Υπεύθηνος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης της Ελληνικής Εταιρείας Μεσοθεραπείας για τον Παθολογικό τομέα.

  Καθηγητής Ωτοθεραπείας – Ωτοβελονισμού,

  Εκπαιδευτής Σεμιναρίων Acupressure,

  Εκπαιδευτής Σεμιναρίων Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας.

  Διδακτική προϋπηρεσία σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια – Πανεπιστημιακά ιδρύματα και σε εκπαίδευση ενηλίκων από το 2000.

  Επιστημονικό έργο (1998 – 2018):

  Παρουσίαση άνω των 72 εργασιών σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια συνέδρια (Άνω των 40 με θέματα που σχετίζονται αμιγώς με τον Βελονισμό – Ωτοβελονισμό – Ωτοθεραπεία), από το 1998 -2018.

  Συμμετοχή στη συγγραφή του βιβλίου «Θέματα Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας», (Σάπες Ροδόπη, Ιούλιος 2004).

  Επιστημονική Τεκμηρίωση για τη Διατροφή κατά Ομάδα Αίματος στο Βιβλίο της Γ. Μιχαλοπούλου «Διατροφή για την Υγεία με Ελληνική ματιά και νοστιμιά» (Αθήνα 2017).

  Βιβλιογραφία:

  1. You E, Kim D, Harris R, D’Alonzo K. Effects of Auricular Acupressure on Pain Management: A Systematic Review. Pain Manag Nurs. 2019 Feb;20(1):17-24.
  2. Li-Hua Yang, et.al., Efficacy of Auricular Acupressure for Chronic Low Back Pain: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials Evid Based Complement Alternat Med. 2017;
  3. Santoro A, NoriSL, LorussoL, et al.  Auricular acupressure can modulate pain threshold. Evid Based Complement Alternat Med 2015; 2015: 457390.
  4. Bingjiang Xia, MD, MS, Yiping Xie, RN, Songfeng Hu, MD, MS, Taotao Xu, MD, MS, Peijian Tong, MD, PhD, Effect of Auricular Point Acupressure on Axial Neck Pain After Anterior Cervical Discectomy and Fusion: A Randomized Controlled Trial, Pain Medicine, Volume 19, Issue 1, January 2018, Pages 193–201
  5. Οι εικόνες προέρχονται από τα https://pixabay.com/, https://www.pexels.com/ με δωρεάν άδεια CC0 Public Domain και από την προσωπική συλλογή του Ιατρού Γκατζούνη Θεόδωρου.
  6. World Health Organization. Lyons, France: World Health Organization; 1990. WHO report of the working group on auricular nomenclature.
  7. Wu H, Bi L, Shen P, Li Z, Zhu P. Clinical observation and mechanism study on application of auricular-pressing pill for postoperative analgesia. Journal of Traditional Chinese Medicine. 1997;17(1):26–31. [PubMed]

   

  Διοργάνωση από: