Όλοι γνωρίζουμε το πόσο βλαβερή είναι συνήθεια είναι το κάπνισμα. Ο καπνός του τσιγάρου έχει βρεθεί ότι περιέχει πάνω από χίλιες ουσίες, πολλές από τις οποίες είναι βλαβερές και καρκινογόνες. Επίσης το μονοξείδιο του άνθρακα που παράγετε από την καύση του καπνού, ενώνετε με την αιμοσφαιρίνη. Με αυτό τον τρόπο μειώνει την δυνατότητα της να μεταφέρει οξυγόνο.

Σταχτοδοχείο με σβησμένα τσιγάρα και στάχτη μετά από κάπνισμαΗ νικοτίνη, έχει αναγνωριστεί από την ΠΟΥ ως μια εθιστική ουσία που κατατάσσεται στο ίδια επίπεδο με την ηρωίνη, την κοκαΐνη και τα άλλα εξαιρετικά εθιστικά ναρκωτικά.

Το κάπνισμα είναι γνωστό ότι προκαλεί βλάβες σε όλα τα συστήματα του οργανισμού.

Στους πνεύμονες,

στο καρδιαγγειακό,

στο ουροποιητικό,

στο δέρμα.

Ακόμα και για την κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου έχει βρεθεί σαν παράγοντας κινδύνου το κάπνισμα.

Η σημασία της διακοπής του είναι γνωστή τα τελευταία χρόνια από πολλές μελέτες. Επίσης από μαρτυρίες ατόμων που κατάφεραν να το κόψουν και είδαν τη ζωή τους να αλλάζει με οφέλη σε πολλά επίπεδα.

Στην αναπνοή,

στην αντοχή για άσκηση,

στην κοινωνική ζωή,

στις νοητικές δυνατότητες,

στην σεξουαλική διάθεση και υγεία,

στην ψυχολογία,

στην οικονομική τους κατάσταση (από τα χρήματα που αποταμίευαν, αλλά και από την καλύτερη απόδοσή τους στην εργασία τους και στα λιγότερα έξοδα για την υγεία τους).

Διακόψτε το κάπνισμα με βελονισμό και Ωτική νευροαντανακλαστική θεραπεία – Ωτοβελονισμό.

Ο βελονισμός και η Ωτική νευροαντανακλαστική θεραπεία – Ωτοβελονισμός, είναι μέθοδοι που έχουν αποδειχθεί ότι συμβάλουν σημαντικά στην διακοπή του καπνίσματος.  Είναι μέθοδοι ασφαλείς, δοκιμασμένοι, χωρίς παρενέργειες, εφόσον γίνονται από εκπαιδευμένο στην μέθοδο Ιατρό. Μπορούν επίσης να συνδυαστούν με συμβατικές θεραπείες διακοπής καπνίσματος, αυξάνοντας σημαντικά την αποτελεσματικότητά τους.

Στο ιατρείο εφαρμόζεται η συνδυαστική εφαρμογή τους για την επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων.

Έτσι εφαρμόζονται βελόνες στο σώμα (σημεία στο πρόσωπο για βελτίωση αναπνοής και όσφρησης), στα χέρια το στέρνο (βελτίωση αναπνευστικής λειτουργίας) και στα πόδια (βοηθούν στην καλύτερη λεμφική κυκλοφορία).

Στο αυτί χρησιμοποιούνται σημεία για την αντιμετώπιση των εθισμών, τις απεξαρτήσεις, εξισορρόπησης του αυτόνομου νευρικού συστήματος και ειδικά σημεία για το κάπνισμα. Επίσης σημεία για την βελτίωση της μικροκυκλοφορίας, τους πνεύμονες και την μείωση του άγχους.

Πριν την έναρξη της θεραπείας ο ασθενής χρειάζεται να έχει αποφύγει το κάπνισμα για τουλάχιστον δύο ώρες.

Δίνονται ειδικές οδηγίες για τη διατροφή και την ενυδάτωση μετά την θεραπεία.

Το ειδικό σχήμα που χρησιμοποιούμε, οδηγεί στην άμεση  μείωση της επιθυμίας για το κάπνισμα και στην μόνιμη διακοπή του. Αν και το κάπνισμα διακόπτετε από την πρώτη συνεδρία, κάνουμε μια σειρά 7 συνολικά συνεδριών σε αυτό το θεραπευτικό σχήμα ώστε:

Να μειώσουμε τις πιθανότητες υποτροπής,

να εξασφαλίσουμε την μακροπρόθεσμη επιτυχία,

να επιτύχουμε την ηρεμία και αποφυγή εντάσεων,

να βελτιώσουμε τον μεταβολισμό ώστε να αποφύγει ο ασθενής να πάρει κιλά κάτι το οποίο αλλιώς είναι πολύ πιθανό καθώς η νικοτίνη αυξάνει τον μεταβολισμό και άρα η έλλειψη της θα προκαλέσει μια αύξηση του βάρους (3,5-7 κιλά/ πακέτο τσιγάρων, σύμφωνα με κάποιες μελέτες). Αυτό αντιμετωπίζεται επιτυχώς με την συγκεκριμένη θεραπεία.

Οι θεραπείες γίνονται με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα για δύο εβδομάδες και 1 φορά την εβδομάδα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Υπάρχει φυσικά η δυνατότητα τροποποίησης σε ειδικές περιπτώσεις (άτομα από επαρχία, βεβαρημένο επαγγελματικό πρόγραμμα κ.α.)

Αποτελέσματα

Από την διεθνή βιβλιογραφία συμπεραίνουμε ότι ο βελονισμός και η Ωτική νευροαντανακλαστική θεραπεία – Ωτοβελονισμός , βοηθούν σημαντικά στην διακοπή του καπνίσματος, με αποτελέσματα που παραμένουν θετικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φυσικά αυτό σχετίζετε με την συμμόρφωση του ατόμου στις οδηγίες και στην πρόθεσή του να απαλλαγεί από αυτή την βλαβερή συνήθεια.

Μην περιμένετε άλλο, απαλλαγείτε από το κάπνισμα τώρα!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για πληροφορίες και ραντεβού στο 211-1832-736 και η ζωή σας θα αλλάξει για πάντα προς το καλύτερο!

 

Βιβλιογραφία

  1. Mehmet Tugrul Cabioglu, Neyhan Ergene, Uner Tan. Smoking Cessation After Acupuncture Treatment. Int J Neurosci. 2007 May;117(5):571-8. doi: 10.1080/00207450500535289.
  2. Edmond Ma, et all: Effectiveness of Acupuncture for Smoking Cessation in a Chinese Population Asia Pac J Public Health. 2015 Mar;27(2):NP2610-22. doi: 10.1177/1010539513503867. Epub 2013 Oct 4.Asia Pac J Public Health
  3. World Health Organization . Tobacco. http://www.who.int/mediacentre… Published March 9, 2018. Accessed May 6, 2019. [Google Scholar]
  4. Hang B, Sarker AH, Havel C, et al. Thirdhand smoke causes DNA damage in human cells. Mutagenesis. 2013;28:381–391. doi: 10.1093/mutage/get013. [PMC free article] [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
  5. Ferrante G, Simoni M, Cibella F, et al. Third-hand smoke exposure and health hazards in children. Monaldi Arch Chest Dis. 2013;79:38–43. doi: 10.4081/monaldi.2013.108. [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
  6. Aahenden R, Silagy CA, Lodge M, Fowler G. A meta-analysis of the effectiveness of acupuncture in smoking cessation. Drug and Alcohol Review. 1997;16:33–40. doi: 10.1080/09595239700186311. [PubMed] [CrossRef] []
  7. Liu D, Shao YR, Liu F. Clinical Study on Acupuncture plus Auricular Point Sticking in Improving Tobacco Withdrawal Symptoms After Smoke Cessation. Shanghai Journal of Acupuncture and Moxibustion. 2015;34(7):629–631.http://wprim.whocc.org.cn/admin/article/articleDetail?WPRIMID=461222&articleId=461222