Ο Γκατζούνης Θεόδωρος, που διδάσκει το διαδικτυακό σεμινάριο ανατομία φυσιολογία παθολογία, με ολιστική προσέγγιση.Αγαπημένοι φίλες και φίλοι, έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την ημερομηνία έναρξης για το διαδικτυακό μας σεμινάριο: «Ανατομία, Φυσιολογία, Παθολογία με ολιστική Προσέγγιση». Η έναρξη των μαθημάτων του νέου κύκλου του σεμιναρίου θα γίνει στις 24/10/2022.

 

Καθώς το σεμινάριο θα είναι διαδικτυακό και η ύλη διατίθεται σε μαγνητοσκοπημένη μορφή, μπορείτε να εγγραφείτε και σε μεταγενέστερο χρόνο από την ημερομηνία έναρξης. Όποτε θέλετε, απ’ όπου κι αν βρίσκεστε!

 

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε και μαγνητοσκοπημένο στον σύνδεσμο που θα βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας!

 

Στη συνέχεια του κειμένου θα αναφέρουμε βασικά στοιχεία για το σεμινάριο, την Δομή και την ημερομηνία έναρξης των σεμιναρίων.

Μπορείτε ακόμα να επωφεληθείτε από την δυνατότητα ειδικών προσφορών μας, ώστε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο σε προνομιακή τιμή. Μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα στο τέλος της ανάρτησης.

 

Στο σεμινάριο θα διδαχθούν:

Η ανατομία είναι η επιστημονική μελέτη της δομής των οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων κυττάρων, των ιστών, των συστημάτων και των οργάνων τους. Μελετά την εμφάνιση και τη θέση των διαφόρων ιστών, συστημάτων και οργάνων, τα υλικά από τα οποία συντίθενται, τις θέσεις τους και τις σχέσεις τους με άλλα μέρη του σώματος.

Η φυσιολογία είναι η επιστήμη της ζωής. Στοχεύει στην κατανόηση των μηχανισμών των ζωντανών οργανισμών. Μελετά  τη βάση της κυτταρικής λειτουργίας σε βιοχημικό και μοριακό επίπεδο.  Και φτάνει στην μελέτη της συμπεριφοράς ολόκληρου του σώματος και την επίδραση του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Η Παθολογία αποτελεί την επιστήμη που ασχολείται με την πρόληψη, την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση των νοσημάτων στους ενήλικες. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα εσωτερικά όργανα του ανθρώπινου οργανισμού. Περιλαμβάνει τη μελέτη ασθενειών, όπως λοιμώξεων, μεταβολικών και άλλων νοσημάτων (όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η αύξηση των λιπιδίων του αίματος, καρκίνων κ.α.), σε γενετικό, μοριακό, κυτταρικό και οργανικό επίπεδο.

Η ολιστική προσέγγιση, είναι η μελέτη όλου του οργανισμού και των αλληλεπιδράσεων του με το περιβάλλον, ως ένα σύνολο. Μελετά την ζωή σε πραγματικές συνθήκες. Αναζητά την αιτία πίσω από το σύμπτωμα και την ανακούφιση του ασθενούς και όχι της ασθένειας.

Η γνώση των βασικών στοιχείων αυτών των επιστημών είναι βασικής σημασίας για να αποκτήσει κάθε άνθρωπος καλύτερη υγεία.

Επίσης είναι πολύ χρήσιμο για τους επαγγελματίες υγείας να μελετήσουν αυτές τις επιστήμες με συνθετική – ολιστική προσέγγιση ώστε να βοηθήσουν καλύτερα τους ασθενείς τους.

Αναλυτική Ύλη Μαθημάτων στα Σεμινάρια Ανατομίας – Φυσιολογίας – Παθολογίας με Ολιστική Προσέγγιση  

 

Εισαγωγή στην Ανατομία – Φυσιολογία – Παθολογία,

Φυσιολογία: 

Εισαγωγή στη Φυσιολογία και η Δομή του ΚυττάρουΕικόνα του ανθρώπινου σώματος η λειτουργία του οποίου θα αναλυθεί στα πλαίσια των σεμιναρίων Ανατομίας Φυσιολογίας Παθολογίας με Ολιστική Προσέγγιση

Φυσιολογία του Γαστρεντερικού Συστήματος

Φυσιολογία του Μυοσκελετικού Συστήματος

Φυσιολογία του Αναπνευστικού Συστήματος

Φυσιολογία του Κυκλοφορικού Συστήματος

Φυσιολογία του αίματος

Φυσιολογία του Ουροποιητικού Συστήματος

Φυσιολογία του Νευρικού Συστήματος

Φυσιολογία του Ενδοκρινικού και Αναπαραγωγικού Συστήματος

Φυσιολογία του Νευρικού Συστήματος

Φυσιολογία των Αισθήσεων – Αισθητήρια Όργανα

Ανατομία: 

Εισαγωγή στην Ανατομία και τη Δομή του Κυττάρου

Ανατομία του Γαστρεντερικού Συστήματος

Ανατομία των οστών και του Μυοσκελετικού Συστήματος

Ανατομία του Αναπνευστικού Συστήματος

Ανατομία του Κυκλοφορικού Συστήματος

Ανατομία του αίματος- Δομή κυττάρων του αίματος – Μυελός των οστών

Ανατομία του Ουροποιητικού Συστήματος

Ανατομία του Νευρικού Συστήματος

Ανατομία του Ενδοκρινικού και Αναπαραγωγικού Συστήματος

Ανατομία του Κεντρικού και Περιφερικού Νευρικού Συστήματος

Ανατομία των Αισθητηρίων Οργάνων

 

Ύλη Παθολογίας κατά συστήματα:

Στα κεφάλαια της Ανατομίας και Φυσιολογία η ύλη σε κάθε σύστημα θα ολοκληρώνεται με την ανάλυση που θα γίνεται στις τις πιο συχνές παθολογικές καταστάσεις που το επηρεάζουν. Αναλυτικότερα:

Κύτταρο:

Λοιμώξεις από ιούς και βακτηρίδια σε κυτταρικό επίπεδο.

Ανοσοποιητικό: Παράγοντες που το επηρεάζουν και το ενισχύουν ή μειώνουν τη λειτουργία του

Γαστρεντερικό

Διάρροια

Δυσκοιλιότητα

Έλκος

Αιμορροΐδες

Χοληστερίνη – Μεταβολισμός, ιδιότητες, χρήση

Ηπατίτιδα

Μυοσκελετικές Παθήσεις

Μυϊκή Θλάση

Διαστρέμματα

Οστεοαρθρίτιδα – Ρευματισμοί

Αυχενικό σύνδρομο

Οσφυαλγία – Δισκοκήλη

Αναπνευστικό Σύστημα:

Φαρυγγίτιδα

Αμυγδαλίτιδες

Λαρυγγίτιδα

Χρόνια Ιγμορίτιδα

Βρογχίτιδα

Άσθμα

Πνευμονία

Εμφύσημα

Καρδιαγγειακό Σύστημα:

Αρρυθμίες

Αθηροσκλήρωση

Υπερχοληστερολαιμία

Υπέρταση

 

Αίμα:

Παθήσεις του αίματος – Αναιμία

Λεμφικό σύστημα:

Λεμφικό σύστημα – παθολογία.

Σπλήνα – Λειτουργίες – Παθολογία

Λευχαιμίες

Ουροποιητικό:

Νεφρολιθίαση

Ουρολοίμωξη

Παθήσεις Οφθαλμών – Ωτός:

Γλαύκωμα

Εμβοές

Ίλιγγος.

 

Γενετικό

Δυσμηνόρροια

Πολυκυστικές Ωοθήκες

Ινομυώματα

Στειρότητα

Μεταβολικές παθήσεις – Ενδοκρινείς Αδένες

Σακχαρώδης Διαβήτης

Υπό – Υπέρ Θυρεοειδισμός

Δέρμα:

Ψωρίαση

Αλωπεκία και απώλεια μαλλιών

Έκζεμα.

Νευρικό σύστημα – Εγκέφαλος

Νόσος του Πάρκινσον

Νοητική καθυστέρηση

Σκλήρυνση κατά πλάκας

Εγκεφαλικά Αγγειακά Επεισόδια

 

Καρκίνος

Καλοήθεις – κακοήθεις όγκοι

Γενική αναφορά στην Παθολογία και Παθοφυσιολογία των καρκινικών καταστάσεων

Δομή Διαδικτυακού Σεμιναρίου:

Τα μαθήματα στα διαδικτυακά σεμινάρια Ανατομίας, Φυσιολογίας, Παθολογίας με ολιστική Προσέγγιση, θα γίνονται με την εξής δομή:

 1. Θα σας παρέχονται κάθε εβδομάδα μαγνητοσκοπημένες παρουσιάσεις διαλέξεων – βίντεο, διάρκειας δύο (2 διδακτικών ωρών*), σε ειδική ιστοσελίδα των σεμιναρίων μας. Η ποιότητα και η επεξεργασία αυτών των παρουσιάσεων είναι υψηλού επιπέδου και θα παρέχονται μέσω της ειδικής ιστοσελίδας. Έτσι θα μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο χώρο σας, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσετε μεγάλα αρχεία στον υπολογιστή σας. Έτσι θα αποφευχθούν και τυχόν προβλήματα σύνδεσης.
 2. Επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι τα βίντεο θα παραμένουν αναρτημένα στο διαδίκτυο (στην ειδική ιστοσελίδα), ώστε να μπορείτε να τα ξαναδείτε όσες φορές θέλετε και να τα μελετήσετε τις μέρες και ώρες επιλογής σας. *Σημειώνουμε ότι οι διδακτικές ώρες είναι 45 λεπτά.
 3. Κάθε 3η Δευτέρα του μήνα, στις 19:30, θα γίνεται ζωντανή σύνδεση, μέσω zoom. Εκεί θα γίνεται ζωντανή παρουσίαση διάλεξης και θα συζητούνται οι απορίες και ερωτήσεις σας, σχετικά και με την ύλη του προηγούμενου μήνα. Η διάλεξη θα μαγνητοσκοπείτε και θα αναρτάται επίσης στην ιστοσελίδα του σεμιναρίου, ώστε να μπορείτε να την παρακολουθήσετε όποτε θέλετε.
 4. Για όποια/ον συμμετέχοντα επιθυμεί να λάβει Πιστοποιητικό παρακολούθησης: Υπάρχει στο τέλος του Ακαδημαϊκού έτους η δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις, όπου μετά από την επιτυχή του συμμετοχή, θα μπορεί να λάβει την βεβαίωση του.

Η συνολική διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι 7 (επτά μήνες), ώστε να καλυφθούν οι εξήντα (60) διδακτικές ώρες και να αφομοιωθεί καλύτερα η ύλη και να απαντώνται οι ερωτήσεις και απορίες σας.

Κόστος Σεμιναρίου:

Η τιμή του σεμιναρίου με προεγγραφή κατά την έναρξη του σεμιναρίου, ή/και με τις ειδικές προσφορές για παλιούς μαθητές μας, ανέργους και φοιτητές είναι 499 ευρώ και χωρίς προεγγραφή θα είναι 599 ευρώ.

Η πληρωμή θα γίνεται:

 1. Μέσω τραπεζικού λογαριασμού, τα στοιχεία του οποίου θα σας αποστέλλονται, επικοινωνώντας μαζί μας.
 2. Με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (μέσα από ασφαλές περιβάλλον, από την πλατφόρμα των σεμιναρίων).

Η πληρωμή θα γίνεται ως εξής: Το μισό ποσό θα καταβληθεί με την εγγραφή σας και το υπόλοιπο τον Φεβρουάριο του 2023. Υπάρχει και δυνατότητα καταβολής μηνιαίων δόσεων με πιστωτική κάρτα.

Επωφεληθείτε από τις ειδικές προσφορές για παλιούς μαθητές μας, ανέργους και φοιτητές! Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες!

Για την έγκαιρη εγγραφή σας ώστε να επωφεληθείτε από τις προσφορές των προεγγραφών ή/και τις προσφορές για παλιούς μαθητές μας, φοιτητές και ανέργους, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα εγγραφής.  Επίσης στο τηλέφωνο 211-1832-736 και το mail μας: tgseminars@gmail.com Μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις και κάθε απορία σας και να αφήσετε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για να έρθουμε σε επαφή μαζί σας.

Φόρμα δήλωσης Ενδιαφέροντος για εγγραφή στο διαδικτυακό σεμινάριο “Ανατομία, Φυσιολογία, Παθολογία με Ολιστική Προσέγγιση.”

Παρακαλούμε στην φόρμα να συμπληρώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και να γράψετε:

«Εγγραφή στο Σεμιναρίου Ανατομίας»

“Τα στοιχεία που δηλώνω στην παρακάτω εγγραφή επιθυμώ να χρησιμοποιούνται από δω και στο εξής, στο μέτρο που κρίνεται απολύτως αναγκαίο για την καταχώρηση μου ως νέου αναγνώστη-συμμετέχοντα. Καθώς και για την αποστολή ενημερωτικών Newsletters για τα επικείμενα σεμινάρια που διοργανώνει ο Θεόδωρος Γκατζούνης ή Συμμετέχει σε κάποια διοργάνωση.” Η έγκρισή σας θεωρείται απαραίτητη, με βάση τη νέα νομοθεσία για προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

  Είμαι τελειόφοιτος/η– απόφοιτος/η σχολών επαγγελμάτων υγείαςΕίμαι ΕπαγγελματίαςΕίμαι ΙδιώτηςΆλλο  ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  Ημερομηνία Έναρξης του σεμιναρίου:

  Η έναρξη του σεμιναρίου «Ανατομία, Φυσιολογία, Παθολογία με ολιστική Προσέγγιση» θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου 2022. 

  Παρακολουθήστε Δωρεάν την μαγνητοσκοπημένη Εισαγωγική διάλεξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

   

  Σας περιμένουμε με χαρά σε αυτά τα πρωτοποριακά σεμινάρια, που θα εμπλουτίσουν πραγματικά τη ζωή και την καριέρα σας!

  Διοργάνωση από tgseminars

  logo tgseminars