Γκατζούνης Θεόδωρος κατά διδασκαλία σεμιναρίων Ωτικής Νευροαντανακλαστικής θεραπείας, στην 3η Αυτοτελή ενότητα θα διδάξει τη θεραπεία παθήσεων και πόνου κεφαλής προσώπουΑγαπημένοι φίλες και φίλοι, με χαρά σας πληροφορούμε ότι η επόμενη Αυτοτελής Ενότητα του σεμιναρίου της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής θεραπείας (3η), θα διεξαχθεί στις 15-16 Φεβρουαρίου 2020. Στην νέα Αυτοτελή Ενότητα του σεμιναρίου θα αναλύσουμε την θεραπεία Πόνου και παθήσεων προσώπου (Ημικρανίες, Νευραλγία τριδύμου. Πάρεση Προσωπικού, Εμβοές, Ιγμορίτιδα).

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, περιοχή Αμπελοκήπων, έχοντας διήμερη διάρκεια (Σάββατο – Κυριακή, 12:30-20:30) και συνολικά 16 διδακτικές ώρες.

Με την ολοκλήρωση θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες Βεβαίωση Συμμετοχής για την επιτυχή ολοκλήρωση της ύλης και τις 16 διδακτικές ώρες.

Η ύλη στη νέα Αυτοτελή ενότητα του σεμιναρίου (3η), θα περιλαμβάνει την θεραπεία Πόνου – παθήσεων προσώπου – κρανίου και  αναλυτικά τα εξής:

 1. Πόνος προσώπου-κρανίου. Αξιολόγηση-Θεραπεία.
 2. Χρόνια Κεφαλαλγία – Ημικρανίες
 3. Νευραλγία Τριδύμου και πάρεση Προσωπικού νεύρου.
 4. Αντιμετώπιση πόνου σπλαχνικού κρανίουΙγμορίτιδα
 5. Πόνος κροταφογναθικής άρθρωσηςΠόνος δοντιών Αντιμετώπιση – πρώτες βοήθειες με Ωτικό Acupressure
 6. Εμβοές
 7. Διαταραχές μνήμης – συγκέντρωσης

Περισσότερες λεπτομέρειες για την διεξαγωγή της αυτοτελούς ενότητας του σεμιναρίου όπου θα διδαχθεί η θεραπεία παθήσεων και Πόνου Κεφαλής – Προσώπου, στις 15-16 Φεβρουαρίου 2020, τις προσφορές προεγγραφών και για την συμμετοχή σας, μπορείτε να ενημερωθείτε πατώντας ΕΔΩ! Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε επίσης να μας βρείτε στα τηλέφωνα 2111832736 και 6972388252.

 

Ωτική Νευροαντανακλαστική Θεραπεία: Θεραπεία Πόνου και παθήσεων κεφαλής – προσώπου.

Πρόπλασμα αυτιού στο οποίο φαίνεται η θέση του σημείου ΣενΜεν. Εϊναι ένα βασικό σημείο που χρησιμοποιείται κατά τη τη θεραπεία παθήσεων και πόνου κεφαλής προσώπουΗ Ωτική Νευροαντανακλαστική Θεραπεία, Auricular Neuroreflex Therapy, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο συνδυαστικό σύστημα για τη διάγνωση – αξιολόγηση και τη θεραπεία όλου του οργανισμού. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ειδικών σημείων του ωτικού πτερυγίου, στα οποία υπάρχουν νευρικά στελέχη που επιδρούν στο αυτόνομο νευρικό σύστημα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπάρχουν 164 σημεία το αυτί που έχουν δράση σε διάφορες παθήσεις.

Τα σημεία αυτά χρησιμοποιούνται στην  Ωτική Νευροαντανακλαστική Θεραπεία. Επίσης στο Ωτικό Acupressure, την Ωτοθεραπεία και τον Ωτοβελονισμό.

Η μέθοδος που διδάσκεται στα σεμινάρια συνδυάζει τα σημεία και τα πρωτόκολλα  όλων των σχολών (Ευρωπαϊκής, Κινέζικης, Αμερικανικής).

Χρησιμοποιούνται εκείνα που είναι πιο αποτελεσματικά, εύχρηστα, ασφαλή και επιστημονικά τεκμηριωμένα από δημοσιευμένες μελέτες και έρευνες. Επίσης διδάσκονται και εκείνα τα σημεία και πρωτόκολλα που έχουν αναπτυχθεί από την εικοσαετή εμπειρία του εκπαιδευτή.

Για την θεραπεία γίνεται χρήση φυσικών μέσων (φυτικά σπορίδια, μικρομαγνήτες), και ειδικά μηχανήματα (με συσκευές ηλεκτρικής ανίχνευσης και  ηλεκτροδιέγερσης– ωτικά ΤΕΝS, Laser κ.α.).

 

Η Ωτική Νευροαντανακλαστική Θεραπεία, είναι μια μέθοδος που πορεύεται προς το μέλλον, στηριζόμενη στέρεα στις γνώσεις και την εμπειρία χιλιετιών.

 

 Οφέλη: Παρακολουθώντας την 3η Ενότητα του σεμιναρίου για αντιμετώπιση παθήσεων και πόνου κεφαλής- προσώπου θα αναλύσουμε:

Αντιμετώπιση Ημικρανίας:

ΠονοκέφαλοιΟι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες αποτελούν μια βασανιστική κατάσταση που πλήττει όλο και περισσότερα άτομα παραγωγικής ηλικίας. Η αντιμετώπιση του πόνου είναι δυσχερής με τις κλασσικές προσεγγίσεις και πολλές φορές έχει παρενέργειες που οδηγούν πολλούς ασθενείς στη διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής.

Για πολλούς ασθενείς είναι μια κατάσταση που διαρκεί μήνες ή και χρόνια, συνεχώς επιδεινούμενη. Με την μέθοδο της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας, μπορούμε να επιτύχουμε άμεση ανακούφιση από τον πόνο, μείωση της ένταση και της συχνότητας των συμπτωμάτων και ανακούφιση του ασθενούς.

Όπως έλεγαν οι παλιότεροι δάσκαλοί του βελονισμού «Αν μάθετε τη θεραπεία της ημικρανίας, έχετε εξασφαλισμένη εργασία για όλη σας της ζωής, λόγω της αποτελεσματικότητας και της ανακούφισης που προσφέρει. Επίσης θα έχετε και ιδιαίτερα ικανοποιημένους ασθενείς!»

Η νευραλγία τριδύμου αποτελεί μια κατάσταση έντονου νευροπαθητικού πόνου προσώπου, συνήθως ιδιοπαθούς αιτιολογίας. Η μέθοδος της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής θεραπείας, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην μείωση του πόνου, στην ελάττωση της διάρκειας, της συχνότητας και της έντασης των κρίσεων και στην ανακούφιση του ασθενούς.

Πόνος στην κροταφογναθική άρθρωση – Βρουξισμός – σπασμός μασητήρων. Αποτελούν μια χρόνια πάθηση, που μπορεί να είναι η αιτία πονοκεφάλων, ημικρανιών, διαταραχών του ύπνου και της διάθεσης. Με την μέθοδο αντιμετωπίζεται άμεσα και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο στην μείωση του πόνου όσο και στην λύση του μυϊκού σπασμού στην περιοχή.

Οι Εμβοές:

Ear acuperssure with Swarovski crystalsΑποτελούν ένα δυσάρεστο αίσθημα συριγμού στο αυτί, που εμφανίζεται σε υψηλά ποσοστά στον γενικό πληθυσμό, έως και στο 10% σύμφωνα με κάποιες μελέτες. Χαρακτηρίζεται από εμφάνιση των συμπτωμάτων ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες και από δυσκολία στην αντιμετώπισης με τις συνήθεις προσεγγίσεις. Υπάρχουν ειδικά πρωτόκολλα στην μέθοδο της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας, που μπορούν να μειώσουν την ένταση και την συχνότητα των συμπτωμάτων σε ποσοστό πάνω από 80%

Πόνος Δοντιών. Η μέθοδος προσφέρει άμεση ανακούφιση από πόνο στα δόντια, με απλό και ασφαλή τρόπο. Βοηθά έτσι την ευκολότερη αντιμετώπιση του ασθενούς μέσω της οδοντιατρικής παρέμβασης, καθώς χρειάζονται λιγότερα αναισθητικά, τα οποία θα δράσουν και ευκολότερα. Επίσης μειώνει το άγχος του ασθενούς και τον φόβο του κατά τις οδοντιατρικές θεραπείες, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για πολλούς συνανθρώπους μας, αλλά και για τους οδοντιάτρους.

Χρόνια Ιγμορίτιδα. Η χρόνια Ιγμορίτιδα είναι μια κατάσταση που είναι συχνή σε ορισμένες ομάδες όπως οι δύτες (τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι ερασιτέχνες που ασχολούνται με ελεύθερη κατάδυση, οι μοτοσικλετιστές, οι ποδηλάτες και άλλοι. Είναι δυσίατη πάθηση, που μπορεί να έχει πολλές υποτροπές κατά τη διάρκεια ειδικά των χειμερινών μηνών. Οδηγέ στην ανάγκη λήψης πολυήμερων θεραπευτικών σχημάτων και δυσχεραίνει την ποιότητα ζωής.

Η μέθοδος της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής θεραπείας, συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της κατάστασης, στην σταδιακή αποθεραπεία των ασθενών. Πραγματικά τους βοηθάει να «ανασάνουν»!

Η πάρεση προσωπικού είναι μια ιδιοπαθής πάθηση που συμβαίνει αιφνίδια και έχει σαν αποτέλεσμα την παράλυση των μυών της μιας πλευράς του προσώπου. Η αντιμετώπιση της απαιτεί πολύ χρόνο και κάποιες φορές μπορεί να αφήσει και υπολείμματα. Με τη μέθοδο της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής θεραπείας, έχουμε άμεση ανακούφιση των συμπτωμάτων, βελτίωση της κινητικότητας των μυών και ταχύτατη ανάρρωση. Η μέθοδος έχει αποδειχθεί από μελέτες ότι λειτουργεί αποτελεσματικά και σε ασθενείς με χρόνια κινητικά υπολείμματα από πάρεση.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για την διεξαγωγή της αυτοτελούς ενότητας του σεμιναρίου όπου θα διδαχθεί η θεραπεία παθήσεων και Πόνου Κεφαλής – Προσώπου, στις 15-16 Φεβρουαρίου 2020, τις προσφορές προεγγραφών και για την συμμετοχή σας, μπορείτε να ενημερωθείτε πατώντας ΕΔΩ! Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε επίσης να μας βρείτε στα τηλέφωνα 2111832736 και 6972388252.

 

Ποια οφέλη θα αποκομίσετε  παρακολουθώντας την αυτοτελή ενότητα του σεμιναρίου Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας (3η), για την αντιμετώπιση παθήσεων και πόνου κεφαλής προσώπου;

 • Το σεμινάριο δίνει έμφαση στην πρακτική εξάσκηση παράλληλα με την άρτια θεωρητική κατάρτιση.

Υπάρχουν πολλά και ποιοτικά σεμινάρια και βιβλία που δίνουν θεωρητική κατάρτιση και πολλές πληροφορίες για την Ωτοθεραπεία. Το πρόβλημα είναι ότι η θεωρία διαφέρει από την πράξη. Αυτή η μέθοδος όπως και κάθε άλλη επέμβαση σε φυσικό σώμα, χρειάζεται για σας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα, να εξασκηθείτε πρακτικά και μάλιστα παρουσία διδασκάλου. Μόνο έτσι γίνεται πραγματικά κατανοητή και να μπορεί να εφαρμοστεί αποτελεσματικά, αποδοτικά και με ασφάλεια.

Στο σεμινάριο που θα παρακολουθήσετε, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική εξάσκηση όλων των διδασκόμενων.

 • Παρέχεται κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου πλήρης υλικοτεχνική υποδομή για τους διδασκόμενους. Τόσο από την άποψη των αναλώσιμων υλικών (προπλάσματα, έντυπο υλικό, βακάρια), όσο και από μηχανήματα ηλεκτρικής ανίχνευσης και πιεσοανιχνευτές (palper).

Όλοι οι διδασκόμενοι έχουν έτσι τη δυνατότητα να κάνουν πρακτική πολλές φορές στην διάρκεια των σεμιναρίων. Και μάλιστα όχι μόνο σε προπλάσματα, αλλά και στο φυσικό σώμα, πράγμα απολύτως απαραίτητο για την σωστή και άρτια εφαρμογή της μεθόδου στην καθημερινή πράξη.

Έτσι κάθε διδασκόμενος θα έχει τη δυνατότητα να εφαρμόζει την ύλη του σεμιναρίου για την αντιμετώπιση παθήσεων και Πόνου Κεφαλής – Προσώπου, από την πρώτη κιόλας ημέρα.

 • Ένα άλλο σημαντικό όφελος είναι η αυτοτέλεια των ενοτήτων.

Αυτό δίνει μια ιδιαίτερη ευελιξία στην παρακολούθηση των σεμιναρίων. Μπορεί κάποια/ος να παρακολουθήσει την/τις ενότητες του ειδικού του ενδιαφέροντος και να λάβει βεβαίωση συμμετοχής 16 ωρών. Στην 3η Ενότητα του σεμιναρίου θα αναλυθεί η αντιμετώπιση παθήσεων και πόνου κεφαλής- προσώπου όπου η μέθοδος έχει αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.

 • Στην τιμή περιλαμβάνεται η δωρεάν παροχή λεπτομερών επεξηγηματικών σημειώσεων σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έχετε έτσι άμεσα στη διάθεση σας όλο το υλικό για μελέτη καθώς και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα κάθε αυτοτελούς ενότητας. Η δομή των σημειώσεων είναι ιδιαίτερα εύχρηστη και κατανοητή. Περιλαμβάνει επεξηγηματικά σχήματα και εικόνες που θα κάνουν την μελέτη και τις θεραπείες σας μια ευχάριστη και εποικοδομητική εμπειρία.

Πρόπλασμα αυτιού στο οποίο φαίνεται η θέση του σημείου Θάλαμος. Εϊναι ένα σημείο που χρησιμοποιείται κατά τη τη θεραπεία παθήσεων και πόνου κεφαλής προσώπου

 • Ακολουθώντας τις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές τάσεις σε Παγκόσμιο επίπεδο, παρέχουμε τακτική επικοινωνία με τους διδασκόμενους με σκοπό την διευκόλυνση της μελέτης και την επιμόρφωσή τους.

Έτσι μετά το πέρας κάθε ενότητας αποστέλλονται ερωτήσεις με σκοπό την διευκόλυνση της μελέτης και την καλύτερη κατανόηση της ύλης. Οι ερωτήσεις αποτελούν επίσης μέρος της ύλης των τελικών εξετάσεων για την παροχή πιστοποιητικού.

Οι απαντήσεις διορθώνονται και συζητούνται εξατομικευμένα για κάθε διδασκόμενο και λύνονται οι όποιες απορίες τους. Στα πλαίσια της εκπαίδευσης,  υπάρχει επίσης και η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τον διδάσκοντα για κάθε ζήτημα και απορία.

Αυτές οι υπηρεσίες συμπεριλαμβάνεται στην τιμή της κάθε ενότητας.

 • Συνεχή επιμόρφωση. Μετά την παρακολούθηση και των επτά (7) ενοτήτων διεξάγεται ένα δωρεάν διήμερο πρακτικής εξάσκησης εφ’ όλης της ύλης. Εκεί εκτός από τους άμεσους διδακτικούς σκοπούς για την προετοιμασία για τις εξετάσεις, λύνονται και όλες οι απορίες και συζητούνται θέματα ειδικού ενδιαφέροντος. Αυτό το σεμινάριο έχουν το δικαίωμα να το παρακολουθούν κάθε έτος οι συμμετέχοντες σε όλες τις ενότητες, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση!

 

 • Εξαιρετική απόδοση κόστους/αποτελέσματος. Τα οφέλη από την μέθοδο θα είναι τόσο προφανή από την διάρκεια ακόμα του σεμιναρίου, όπου η απόσβεση θα γίνει άμεσα, καθώς η τιμή του σεμιναρίου αντιστοιχεί στην θεραπεία ενός και μόνο ασθενούς σας!

Περισσότερες λεπτομέρειες για την διεξαγωγή της αυτοτελούς ενότητας του σεμιναρίου όπου θα διδαχθεί η θεραπεία παθήσεων και Πόνου Κεφαλής – Προσώπου, στις 15-16 Φεβρουαρίου 2020, τις προσφορές προεγγραφών και για την συμμετοχή σας, μπορείτε να ενημερωθείτε πατώντας ΕΔΩ! Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε επίσης να μας βρείτε στα τηλέφωνα 2111832736 και 6972388252.

 

 

 

 

 

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

Όλους τους Επαγγελματίες υγείας.

Θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με μια μέθοδο που θα αυξήσει άμεσα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια τα θεραπευτικά τους αποτελέσματα. Μπορούν να συμμετέχουν:

Βελονιστές,

Ιατροί,

Οδοντιάτρου,

Φυσικοθεραπευτές,

Ψυχολόγοι,

Ειδικοί στη Μάλαξη,

Ρεφλεξολόγοι,

Γυμναστές,

Κάθε επαγγελματίας θεραπευτής.

H εφαρμογή της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας,  στην αντιμετώπιση παθήσεων και πόνου κεφαλής- προσώπου, συνδυάζεται με κάθε άλλη θεραπευτική προσέγγιση αυξάνοντας εκθετικά τα θετικά αποτελέσματα στους ασθενείς.

 

Συμπερασματικά, στην Αυτοτελή ενότητα του σεμιναρίου για την θεραπεία παθήσεων και πόνου κεφαλής- προσώπου:

Θα μπορείτε να εφαρμόσετε μια ιδιαίτερα αποτελεσματική και επιστημονικά τεκμηριωμένη θεραπευτική μέθοδο που είναι:

Ανώδυνη,

Ασφαλής καθώς γίνεται χρήση μόνο φυσικών υλικών, χωρίς τραυματισμούς και επιπλοκές,

Καλά ανεκτή από τους ασθενείς και μάλιστα ιδιαίτερα ευχάριστη, καθώς εκτός από ανακούφιση, προκαλεί χαλάρωση και ευαιξία.

Θα διδαχθείτε τη χρήση ποιοτικών, ασφαλών υλικών. Πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι έχουν πολύ χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα σεβόμενοι την σύγχρονη ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον, βιοδιασπώμενα ή/και ανακυκλώσιμα.

Η μέθοδος συνδυάζεται με κάθε άλλη θεραπευτική σας προσέγγιση και μπορεί να πολλαπλασιάσει τα θεραπευτικά σας αποτελέσματα.

Και κάτι πολύ σημαντικό. Θα έχετε τη θεραπεία στα χέρια σας. Χωρίς να εξαρτάστε από περίπλοκα μηχανήματα και ειδικά χημικά σκευάσματα. Τα μέσα που χρησιμοποιούνται είναι φυσικά/φυτικά και θα μπορούσαν να παραχθούν ακόμα και στην σύγχρονη Ελλάδα.

Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε θεραπείες ακόμα κι αν «κοπεί το ρεύμα». Κυριολεκτικά Πάντα και Παντού.

 

Μπορεί να συνδυαστεί με κάθε θεραπευτική προσέγγιση, τόσο της ολιστικής όσο και της κλασσικής ιατρικής, πολλαπλασιάζοντας εκθετικά την αποτελεσματικότητα και την απόδοσή τους.

Θα είναι χαρά μας να μοιραστούμε τη γνώση και την εμπειρία μας στα σεμινάρια και να είμαστε κοντά σας στην διδακτική σας πορεία και εξέλιξη!

Μπορείτε να μας ρωτήσετε αναλυτικά για το κόστος, τους τρόπους πληρωμής για τις προσφορές προεγγραφών και για οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλέφωνα 2111832736 και 6972388252.

Υπάρχει και η δυνατότητα διεξαγωγής ιδιαίτερων μαθημάτων της μεθόδου με γκρουπ 2-3 ατόμων.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την διεξαγωγή της αυτοτελούς ενότητας του σεμιναρίου όπου θα διδαχθεί η αντιμετώπιση παθήσεων και Πόνου Κεφαλής – Προσώπου, στις 15-16 Φεβρουαρίου 2020, τις προσφορές προεγγραφών και για την συμμετοχή σας, μπορείτε να ενημερωθείτε πατώντας ΕΔΩ! Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε επίσης να μας βρείτε στα τηλέφωνα 2111832736 και 6972388252.

logo tgseminars

 

Διοργάνωση από: tgseminars

#Ημικρανία #Βρουξισμός #Πόνος #Κροταφογναθική #Πάρεση #Προσωπικού #Ιγμορίτιδα #Δόντια #Ωτικό #Acupressure #Ωτοβελονισμός #Θεραπεία #Νευροαντανακλαστική #νευροπαθητικός #Πονοκέφαλοι

 

Βιβλιογραφία:

 1. Allais G, Romoli M, Rolando S, Castagnoli Gabellari I, Benedetto C. Ear acupuncture in unilateral migraine pain. Neurol Sci. 2010 Jun;31 Suppl 1:S185-7. doi: 10.1007/s10072-010-0323-4.
 2. Graff DM, McDonald MJ. Auricular Acupuncture for the Treatment of Pediatric Migraines in the Emergency Department. Pediatr Emerg Care. 2018 Apr;34(4):258-262. doi: 10.1097/PEC.0000000000000789.
 3. Schug SA, Palmer GM, Scott DA, Halliwell R, Trinca J. Acute Pain Management: Scientific Evidence, 4th ed. Melbourne: ANZCA & FPM; 2015 [Google Scholar
 4. Οι εικόνες προέρχονται από τα https://pixabay.com/, με δωρεάν άδεια CC0 Public Domain και από την προσωπική συλλογή του Ιατρού Γκατζούνη Θεόδωρου.
 5. Gary Stanton, MD. Auriculotherapy in Neurology as an Evidence-Based Medicine: A Brief Overview. Med Acupunct. 2018 Jun 1; 30(3): 130–132.
 6. Allais G, Romoli M, Rolando S, et al. Ear acupuncture in the treatment of migraine attacks: A randomized trial on the efficacy of appropriate versus inappropriate acupoints. Neurol Sci. 2011:32(suppl1):S173–S175 [PubMed] [Google Scholar]
 7. Yeh CH, Chiang YC, Hoffman SL, et al. Efficacy of auricular therapy for pain management: A systematic review and meta-analysis. Evid Based Complement Alternat Med. 2014;2014:934670. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar] .