Αγαπημένοι φίλες και φίλοι, με χαρά σας πληροφορούμε ότι η 2η Αυτοτελής Ενότητα του σεμιναρίου της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής θεραπείας, θα διεξαχθεί στις 14-15 Δεκεμβρίου 2019. Στην 2η Ενότητα του σεμιναρίου θα αναλύσουμε την θεραπεία παθήσεων που αφορούν την Οσφυϊκή μοίρα- κάτω άκρα, οξύς και Χρόνιος Πόνος. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, περιοχή Αμπελοκήπων, έχοντας διήμερη διάρκεια (Σάββατο – Κυριακή, 12:30-20:30) και συνολικά 16 διδακτικές ώρες.

Η ύλη στη 2η Αυτοτελή ενότητα θα περιλαμβάνει παθήσεις στην Οσφυϊκή μοίρα, γόνατα, ποδοκνημική Χρόνιος πόνος, συγκεκριμένα:

 1. Οσφυαλγίας -Ισχιαλγίας

  Ακτινογραγία οσφυικής μοίρας όπου φαίνονται οστεόφυτα. Όπως θα διδαχθεί στη 2η Αυτοτελή ενότητα του σεμιναρίου, αυτά αποτελεούν μια από τις κύριες αιτίες από τις οποίες εμφανίζεται χρόνιος Πόνος στην περιοχή.
  Ακτινογραφία Οσφυϊκής μοίρας Σπονδυλικής στήλης με οστεοαρθρίτιδα
 2. Πόνοι – Παθήσεις – Οστεοαρθρίτιδα στα γόνατα
 3. Παθήσεις ποδοκνημικής – Πόνοι – Διαστρέμματα
 4. Θεραπεία του Οξέως και Χρόνιου Πόνου.
 5. Μυοσκελετικός και νευροπαθητικός πόνος.
 6. Ηλεκτροθεραπεία για την αντιμετώπιση του οξέως και χρόνιου πόνου- Ανίχνευση, εντόπιση, επιλογή των ειδικών θεραπευτικών συχνοτήτων.
 7. Σημεία για την βελτίωση της λεμφικής κυκλοφορίας και μυϊκών πόνων στα κάτω άκρα.

 

Βασικές αρχές Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας

εικόνα αυτιού στο οποίο είναι τοποθετημένα σπορίδια βακάρια, στα σημεία Ear Apex, ΣενΜεν, Άγχος 1, Αντικαταθληπτικό, σημείο συγκέντρωσης, οστεοαρθρίτιδας, σύμφωνα με τη μέθοδο της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας - Ωτικού AcupressureΟ όρος Ωτική Νευροαντανακλαστική Θεραπεία, Auricular Neuroreflex Therapy, περιγράφει ένα ολοκληρωμένο συνδυαστικό σύστημα μεθόδων και τεχνικών για τη διάγνωση – αξιολόγηση και τη θεραπεία του οργανισμού, μέσω του ωτικού πτερυγίου.

Η μέθοδος της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας ανιχνεύει και αντιμετωπίζει παθήσεις όλου του οργανισμού μέσω της ενεργοποίησης ειδικών σημείων που βρίσκονται στην περιοχή του αυτιού. Τα σημεία αυτά χρησιμοποιούνται και στον Ωτικό βελονισμό.

Στα σεμινάρια συνδυάζονται αρμονικά και αποτελεσματικά, στοιχεία από τις διάφορες τεχνικές ενεργοποίησης του ωτικού πτερυγίου, όπως:

το Ωτικό Acupressure (Auricular Acupressure),

τον Ωτοβελονισμό καθώς τα σημεία που χρησιμοποιούνται είναι κοινά,

την Ωτοθεραπεία με τη χρήση φυσικών μέσων,

την θεραπεία με ειδικά μηχανήματα (με μηχανήματα ηλεκτροδιέγερσης– ωτικά ΤΕΝS, Laser κ.α.).

 

Χρησιμοποιούνται εκείνα τα σημεία, τα θεραπευτικά σχήματα και οι τεχνικές, που είναι οι πλέον:

 

αποτελεσματικές,

ασφαλείς και

επιστημονικά τεκμηριωμένες.

 

 

 

Η Ωτική Νευροαντανακλαστική Θεραπεία, είναι μια μέθοδος που πορεύεται προς το μέλλον, στηριζόμενη στέρεα στις γνώσεις και την εμπειρία χιλιετιών.

 

 Οφέλη: Παρακολουθώντας τη 2η Ενότητα του σεμιναρίου για παθήσεις στη μέση, γόνατα, ποδοκνημική Χρόνιος πόνος:

ΕΙκόνα αυτιού στην οποία παρουσιάζεται η οσφυική περιοχή, η οποία αποτελεί μέρους της ύλης της 2ης ενότητας του σεμιναρίου. Αυτή η περιοχή χρησιμοποιείται γι αντιμετωπιστεί και ο Χρόνιος Πόνος στην περιοχή. Auricular Neuroreflex Therapy - Auricular Acupuncture - Acupressure, lumbar spine auricular chart by Theodoros GatzounisΔιδάσκεστε μια μέθοδο με δυνατότητες άμεσης διάγνωσης – αξιολόγησης της κατάστασης του ασθενούς σας. Θα μπορείτε για παράδειγμα να αξιολογήσετε άμεσα με την ωτοδιαγνωστική, αν ένας πόνος στην μέση προέρχεται από μια πίεση σε μια νευρική ρίζα ή είναι μυϊκού τύπου. Και να εφαρμόζετε έτσι τα κατάλληλα θεραπευτικά πρωτόκολλα στο ωτικό πτερύγιο.

Θα έχετε την θεραπεία στα χέρια σας. Χωρίς να εξαρτάστε από περίπλοκα μηχανήματα και ειδικά σκευάσματα. Τα μέσα που χρησιμοποιούνται είναι φυσικά/φυτικά και θα μπορούσαν να παραχθούν ακόμα και στην σύγχρονη Ελλάδα.

Ποιοτικά, ασφαλή υλικά, με εξαιρετικό δείκτη κόστους/απόδοσης και φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς είναι βιοδιασπώμενα ή/και ανακυκλώσιμα.

Η μέθοδος συνδυάζεται με κάθε άλλη θεραπευτική σας προσέγγιση και μπορεί να πολλαπλασιάσει τα θεραπευτικά σας αποτελέσματα.

Και κάτι πολύ σημαντικό. Θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε θεραπεία ακόμα κι αν «κοπεί το ρεύμα». Κυριολεκτικά Πάντα και Παντού.

 

Πρωτοπορίες 2ης αυτοτελούς ενότητας του σεμιναρίου για την αντιμετώπιση των μυοσκελετικών παθήσεων οσφύος, κάτω άκρων, οξύς και Χρόνιος Πόνος.

Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας - Ωτικού Acupressure, μηχάνημα ηλεκτροδιαγνωστικής - ηλεκτροθεραπείαςΜια σημαντική πρωτοπορία των σεμιναρίων της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής θεραπείας, είναι ότι δίνεται έμφαση τόσο στη θεωρητική κατάρτιση όσο και μάλιστα ιδιαίτερα στην πρακτική εξάσκηση όλων των διδασκόμενων.

Είναι γνωστό ότι στα περισσότερα σεμινάρια συμμετέχουν ενήλικες, που έχουν επιβαρυμμένα επαγγελματικά και προσωπικά προγράμματα. Έτσι είναι σημαντικό η διδασκαλία να είναι δομημένη με τρόπο που να αποκτούν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτεί η εφαρμογή της μεθόδου, ήδη από το διήμερο του σεμιναρίου.

Αυτό είναι κάτι που αναζητούσα πάντα ως μαθητής και αυτό είναι που δίνω τώρα ως εκπαιδευτής.

Έτσι ο κάθε συμμετέχοντας έχει τη δυνατότητα να εφαρμόζει την ύλη της κάθε αυτοτελούς ενότητας από την πρώτη κιόλας ημέρα. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες για τα ιδιαίτερα θετικά σχόλια σε αυτό το θέμα.

Μια άλλη σημαντική πρωτοπορία είναι η αυτοτέλεια των ενοτήτων. Η διδασκαλία χωρίζεται σε θεματικές ενότητες που αναλύουν το αυτί κατά περιοχές και κατά παθολογίες – παθήσεις, όσον αφορά το σώμα. Έτσι αρχικά αναλύονται οι μυοσκελετικές παθήσεις και τα σύνδρομα πόνου σε τρεις ενότητες. Έπειτα τα αυτοάνοσα και παθήσεις που αφορούν εσωτερικά όργανα. Στη συνέχεια οι εθισμοί – απεξαρτήσεις (αδυνάτισμα, κάπνισμα κα). Και τέλος τα ψυχοσωματικά σύνδρομα όπως  το άγχος, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη και άλλα.

Αυτό δίνει μια ιδιαίτερη ευελιξία στην παρακολούθηση των σεμιναρίων. Μπορεί κάποια/ος να παρακολουθήσει την/τις ενότητες του ειδικού του ενδιαφέροντος και να λάβει βεβαίωση συμμετοχής 16 ωρών. Στην 2η ενότητα του σεμιναρίου θα έχει διδαχθεί την αντιμετώπιση των μυοσκελετικών παθήσεων οσφύος, κάτω άκρων, οξύς και Χρόνιος Πόνος.

Σημειώνουμε βέβαια ότι για την λήψη Πιστοποιητικού παρακολούθησης 140 ωρών, θα χρειαστεί να έχει παρακολουθήσει το σύνολο και των επτά (7) διδακτικών ενοτήτων και τις απαραίτητες πρακτικές και θεωρητικές εξετάσεις.

Επίδειξη σε πρόπλασμα αυτιού των σημείων Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας - Ωτικού Acupressure, θάλαμος και άγχος 1. Τα σημεία χρησιμοποιούνται στην 2η ενότητα του σεμιναρίου για την θεραπεία μέσης -κάτω άκρων - Ο Χρόνιος Πόνος αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με το σημείο Θάλαμος.Σημαντικό στοιχείο των σεμιναρίων είναι και η δωρεάν παροχή λεπτομερών επεξηγηματικών σημειώσεων σε ηλεκτρονική μορφή. Καθιστούν την μελέτη όπως και την ανεύρεση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων κάθε αυτοτελούς ενότητας ιδιαίτερα ευχερή και εύχρηστη.

Είναι σε κάθε σεμινάριο πολύ σημαντική η συνεχής επιμόρφωση και επαφή με τους διδασκόμενους με σκοπό την στήριξη και την έμπνευσή τους. Τόσο κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας, όσο και κατά την επαγγελματική εφαρμογή της μεθόδου.

Μετά από κάθε ενότητα αποστέλλονται ερωτήσεις με σκοπό την διευκόλυνση της μελέτης και την καλύτερη κατανόηση της ύλης. Διορθώνονται και συζητούνται εξατομικευμένα για κάθε διδασκόμενο και λύνονται οι όποιες απορίες τους.

Μετά την παρακολούθηση και των επτά (7) ενοτήτων γίνεται επίσης ένα δωρεάν διήμερο πρακτικής εξάσκησης εφ’ όλης της ύλης. Εκεί εκτός από τους άμεσους διδακτικούς σκοπούς για την προετοιμασία για τις εξετάσεις, λύνονται και όλες οι απορίες και συζητούνται θέματα ειδικού ενδιαφέροντος.

Στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης,  υπάρχει και η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τον διδάσκοντα για κάθε ζήτημα και απορία.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την διεξαγωγή της 2ης αυτοτελούς ενότητας του σεμιναρίου στις 14-15 Δεκεμβρίου 2019, όπου θα διδαχθεί η αντιμετώπιση των παθήσεων οσφύος κάτω άκρων και ο Χρόνιος Πόνος, τις προσφορές προεγγραφών και για την συμμετοχή σας, μπορείτε να ενημερωθείτε πατώντας ΕΔΩ!

 Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

Ιατρούς,

Οδοντιάτρους,

Φυσικοθεραπευτές,

Ψυχολόγους

Ειδικούς στη Μάλαξη,

Ρεφλεξολόγους,

Γυμναστές,

Είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη μέθοδος για κάθε επαγγελματία υγείας. H εφαρμογή της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας στους ασθενείς τους,  μπορεί να δώσει ασφαλή και αποτελεσματική λύση σε μια πληθώρα παθολογικών καταστάσεων. 

 

Συμπερασματικά, για την 2η αυτοτελή ενότητα του σεμιναρίου για την αντιμετώπιση παθήσεων οσφύος, κάτω άκρων – οξύς και Χρόνιος Πόνος:

Η μέθοδος που διδάσκεται στα σεμινάρια καθώς γίνεται με φυσικά μέσα, χωρίς την παρέμβαση βελόνας, είναι:

Επίδειξη σε πρόπλασμα αυτιού του σημείο ΣενΜεν το οποίο έχει σημειωθεί με βελόνα σε σεμινάριο της μεθόδου Ωτικής Νευροαντανακλαστικής θεραπείας - Ωτοβελονισμού Ανώδυνη,

Ασφαλής καθώς αποφεύγονται οι επιμολύνσεις που μπορούν να συμβούν από την τρώση του ωτικού πτερυγίου με τις βελόνες,

Αποτελεσματική και επιστημονικά τεκμηριωμένη, χρησιμοποιεί τα ίδια σημεία με τον ωτοβελονισμό με άλλα μέσα,

Καλά ανεκτή από τους ασθενείς,

Δίνει τη δυνατότητα θεραπείας σε περιπτώσεις που αντενδείκνυται ο ωτοβελονισμός.

Μπορεί να έχει άμεση θεραπευτική χρήση στους ασθενείς τους, σε μια πληθώρα παθολογικών καταστάσεων.

Μπορεί να συνδυαστεί με κάθε θεραπευτική τεχνική, πολλαπλασιάζοντας την αποτελεσματικότητα και την απόδοσή τους.

Θα είναι χαρά μας να σας δούμε στα σεμινάρια!

Μπορείτε να μας ρωτήσετε αναλυτικά για το κόστος, τους τρόπους πληρωμής για τις προσφορές προεγγραφών για τη 2η ενότητα του σεμιναρίου που αφορά την αντιμετώπιση παθήσεων οσφύος, κάτω άκρων – οξύς και Χρόνιος Πόνος και για οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλέφωνα 2111832736 και 6972388252.

Υπάρχει και η δυνατότητα διεξαγωγής ιδιαίτερων μαθημάτων της μεθόδου με γκρουπ 2-3 ατόμων.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την διεξαγωγή της 2ης αυτοτελούς ενότητας του σεμιναρίου, που θα διεξαχθεί στις 14-15 Δεκεμβρίου 2019, όπου θα διδαχθεί η αντιμετώπιση των παθήσεων οσφύος κάτω άκρων και ο Χρόνιος Πόνος, για τις προσφορές προεγγραφών και για την συμμετοχή σας, μπορείτε να ενημερωθείτε πατώντας ΕΔΩ!

Λογότυπος του tgseminars, εικόνα στην οποία από το κέντρο του κύκλου συμβόλου Γιν-Γιανγκ, περνάει το κυρίκειο του Ασκληπιού, μια ράβδος που καταλήγει σε φτερά, στην οποία τυλίγονται δύο φίδια
Combining Eastern and Western medicine

Διοργάνωση από: tgseminars

#Οσφυαλγία #Ισχιαλγία #Πόνος #Ωτικό #Acupressure #Ωτοβελονισμός #Θεραπεία #Νευροαντανακλαστική #γόνατα #οστεοαρθριτιδα #νευροπαθητικός #διαστρεμμα

 

Βιβλιογραφία:

 1. Koll R, Buhr M, Dieter R, Pabst H, Predel HG, Petrowicz O, Giannetti B, Klingenburg S, Staiger C. Efficacy and tolerance of a comfrey root extract (Extr. Rad. Symphyti) in the treatment of ankle distorsions: results of a multicenter, randomized, placebo-controlled, double-blind study. 2004;11(6):470–477. doi: 10.1016/j.phymed.2004.02.001. [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
 2. Schneider C, Schneider B, Hanisch J, Van Haselen R. The role of a homeopathic preparation compared with conventional therapy in the treatment of injuries: an observational cohort study. Complement Ther Med. 2008;16(1):22–27. doi: 10.1016/j.ctim.2007.04.004. [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
 3. Beynnon BD, Renstrom PA, Haugh L, Uh BS, Barker H. A prospective, randomized clinical investigation of the treatment of first-time ankle sprains. Am J Sports Med. 2006;34(9):1401–1412. doi: 10.1177/0363546506288676. [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
 4. Οι εικόνες προέρχονται από τα https://pixabay.com/, με δωρεάν άδεια CC0 Public Domain και από την προσωπική συλλογή του Ιατρού Γκατζούνη Θεόδωρου.

 5. Schug SA, Palmer GM, Scott DA, Halliwell R, Trinca J. Acute Pain Management: Scientific Evidence, 4th ed. Melbourne: ANZCA & FPM; 2015 [Google Scholar
 6. Yeh CH, Chiang YC, Hoffman SL, et al. Efficacy of auricular therapy for pain management: A systematic review and meta-analysis. Evid Based Complement Alternat Med. 2014;2014:934670. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 7. Barker R, Kober A, Hoerauf K, et al. Out-of-hospital auricular acupressure in elder patients with hip fracture: A randomized double-blinded trial. Acad Emerg Med. 2006;13(1):19–23 [PubMed] [Google Scholar]