Ο Ιατρός Γκατζούνης Θεόδωρος στο ιδιωτικό του ιατρείο, ακολουθώντας τις οδηγίες του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών το διατηρεί ανοιχτό τ και μένει στην πρώτη γραμμήΜένουμε στην Πρώτη Γραμμή! Με αίσθημα Ευθύνης, Ηρεμία και Επιστημονική ενημέρωση και τηρώντας όλα τα μέτρα Ασφάλειας και Προστασίας. Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Διατηρούμε Ανοιχτό το Ιατρείο, για να συμβάλλουμε στην αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών: «Ο ιατρικός κόσμος οφείλει να παραμείνει στα καθήκοντά του αξιολογώντας τα περιστατικά κατά περίπτωση. Επίσης να διασφαλίσει ότι δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των χρονίως πασχόντων ή των ασθενών που θα εμφανίσουν κάποιο έκτακτο πρόβλημα υγείας.»

Για ότι χρειαστείτε είμαστε στη διάθεσή σας, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στο 2111832736 και 6972388252

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου:

Ο ΙΣΑ καλεί τους ιδιώτες γιατρούς της Π.Φ.Υ να παραμείνουν στις επάλξεις, διατηρώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους. Έτσι θα να προστατέψουν τους ασθενείς και να συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από τις επιπλοκές των χρόνιων περιστατικών:

Δημοσιεύθηκε 18 Μαρτίου 2020

Γ.Πατούλης : «Η πρωτοβάθμια περίθαλψη πρέπει να γίνει ο κυματοθραύστης για να μην επιβαρυνθούν τα νοσοκομεία. Στην κρίσιμη αυτή ώρα καλούμε τον ιατρικό κόσμο να συστρατευτεί και να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της μάχης. Λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα προστασίας. Στον αγώνα που δίνει η πατρίδα μας δεν περισσεύει κανένας»


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους ιδιώτες γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να διατηρήσουν ανοιχτά τα ιατρεία τους τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προφύλαξης. Μπορούν έτσι να προστατέψουν τους ασθενείς και να συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων.

Μένουμε στην πρώτη γραμμή: πατήστε εδώ για να δείτε τις οδηγίες ασφαλείας του ΙΣΑ

Ο ιατρικός κόσμος οφείλει να παραμείνει στα καθήκοντά του αξιολογώντας τα περιστατικά κατά περίπτωση και να διασφαλίσει ότι δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των χρονίως πασχόντων ή των ασθενών που θα εμφανίσουν κάποιο έκτακτο πρόβλημα υγείας.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Στην κρίσιμη αυτή ώρα για τη χώρα μας καλούμε τον ιατρικό κόσμο να συστρατευτεί και να δώσει τη μάχη για τον ασθενή και την πατρίδα μας που βρίσκεται σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό. Οι ιδιώτες γιατροί της ΠΦΥ πρέπει να παραμείνουν στις επάλξεις. Μαζί με τους νοσοκομειακούς γιατρούς που είναι αξιέπαινοι καθώς δίνουν τον αγώνα με αυταπάρνηση σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη.

Η πρωτοβάθμια περίθαλψη πρέπει να γίνει ο κυματοθραύστης για να μην επιβαρυνθούν τα δημόσια νοσοκομεία. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ατονήσει η παρακολούθηση των ασθενών που πάσχουν από χρόνιες νόσους. Γιατί η απορρύθμιση των παθήσεών τους θα προκαλέσει επιπλοκές που αφενός θα βάλουν σε κίνδυνο την υγεία τους και αφετέρου θα τους οδηγήσει στα νοσοκομεία, τα οποία ωστόσο δεν πρέπει να επιβαρυνθούν περαιτέρω για να σηκώσουν το βάρος της επιδημίας. Η  πολιτεία με τη συνδρομή μας -η Περιφέρεια και ο ΙΣΑ διαθέτουν 50.000 μάσκες και 50.000 γάντια στους ιδιώτες γιατρούς. Θα πρέπει να διασφαλίσει το αναγκαίο υγειονομικό υλικό για την προστασία του προσωπικού. Οι γιατροί της Αθήνας θα μείνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης για να προασπίσουν τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα»

Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι για την αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης κατάστασης χρειάζεται Επιστημονική Ενημέρωση, Ηρεμία, και να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και τους κανόνες Ασφάλειας και Προστασίας.

Έτσι θα αντιμετωπίσουμε τον ιό και θα βγούμε νικητές από όλο αυτό! Γι αυτό και Μένουμε στην Πρώτη Γραμμή!

Επικοινωνία και υπηρεσίες: https://tgatzounis.com/