Αδυνάτισμα με Βελονισμό και Ωτοβελονισμό

Πώς Μπορείτε να χάσετε τα κιλά των εορτών και να έχετε απώλεια βάρους εύκολα και γρήγορα, με Βελονισμό και Ωτοβελονισμό χωρίς να πεινάτε!  

Εισαγωγή  

Πολλές πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι κατά την διάρκεια των εορτών, πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να βάζουν κιλά

Το να πάρει κανείς από μισό έως δύο κιλά είναι σύνηθες φαινόμενο αυτή την περίοδο. Ειδικά όταν γευόμαστε τα εορταστικά γλυκά, το φαγητό της μαμάς, και με την τάση να το «ρίχνουμε έξω». Και φυσικά λόγω της νοοτροπίας «εντάξει γιορτές είναι, θα φάμε, θα πιούμε, πώς αλλιώς θα τις καταλάβουμε;» 

Βέβαια τα 1-2 κιλά που ίσως να έχει βάλει κάποιος αυτές τις γιορτές, μπορεί να μην τον κάνουν παχύσαρκο.   

Και έτσι είναι, για φέτος τουλάχιστον.  

 Όμως σύμφωνα με τις έρευνες, μόνο τα μισά από αυτά τα κιλά θα καταφέρει να χάσει κάποιος σε 6 μήνες, δηλαδή λίγο πριν το καλοκαίρι.

Που τότε θα ξαναπάει διακοπές και επειδή θα «το ρίξει πάλι έξω», θα ξαναβάλει αυτά και λίγα ακόμα. Και ο κύκλος αυτός θα συνεχίζεται και όσο περνάει η ηλικία θα προσθέτει στο βάρος του 1-2 κιλά το χρόνο. Αν τα υπολογίσουμε σε βάση δεκαετίας, τελικά θα φτάσει σε 7-10 κιλά αύξησης του βάρους ή και περισσότερα, μέχρι τα 40-45 (επιεικώς μιλώντας και «προσέχοντας» φυσικά)!   

Και όλα αυτά χωρίς κάποια ιδιαίτερη ατασθαλία. Απλά με τα 1-2 κιλά εορταστικά που προοδευτικά συσσωρεύονται. (Εμείς θα το αποφύγουμε φυσικά, μια και προσέχουμε!).   

Αυτό επιδεινώνεται με το άγχος της σύγχρονης ζωής, με μια καθιστική δουλειά, με εγκυμοσύνες, την μείωση των καύσεων από την αλλαγή στις ορμονικές λειτουργίες που συντελούνται με την πάροδο της ηλικίας και την επακόλουθη μείωση του μεταβολισμού και της άσκησης.  Ένας άνθρωπος μπορεί έτσι από φυσιολογικού βάρους να γίνει υπέρβαρος και να μεταπέσει στην παχυσαρκία χωρίς καλά- καλά να το καταλάβει. 

 Μπορεί να χάσει κάποιος κιλά με Βελονισμό – Ωτοβελονισμό;  

Και από αυτή την εορταστική διαδρομή φτάνουμε σε μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που μου γίνονται  όταν αναφέρω ότι ασχολούμαι με τον βελονισμό.   

Η οποία είναι: Μπορεί να χάσει κάποιος κιλά με αυτή τη μέθοδο;   

Είναι από εκείνες τις ερωτήσεις στις οποίες, αν θέλει κανείς να είναι ειλικρινής και συμβαδίζει με τις επιστημονικές γνώσεις και εξελίξεις,  η απάντηση είναι σαφέστατα θετική μεν, με μια βασική προϋπόθεση δε.    

Πράγματι με βελονισμό και ωτοβελονισμό έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να υπάρξει απώλεια βάρους. Ανάλογα φυσικά με την κατάσταση και τις απαιτήσεις κάθε ατόμου.

Ταυτόχρονα να βελτιώσει το λιπιδαιμικό προφίλ (μείωση της LDL- κακής χοληστερίνης και αύξηση της HDL-καλής).  Συντελεί επίσης στην μείωση των τριγλυκεριδίωνμείωση των δεικτών φλεγμονής όπως η CRPβελτίωση της φυσικής κατάστασης. Ταυτόχρονα μπορεί να μειώσει την πείνα και την βουλιμία του ατόμου κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Όλα αυτά θα τα δούμε αναλυτικά μέσα από την συζήτηση των πλέον σύγχρονων μελετών πάνω στο Βελονισμό και Ωτοβελονισμό στη συνέχεια.  

Πώς βοηθά ο Βελονισμός στο Αδυνάτισμα;  

Σύμφωνα με πολλές μελέτες ο βελονισμός και ο Ωτοβελονισμός, έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν σημαντικά στην απώλεια βάρους.   

Ειδικά από έρευνες των τελευταίων ετών πάνω στην συμβολή του βελονισμού στην απώλεια βάρους μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής:  

Ο βελονισμός είναι γνωστό ότι επιδρά στην λειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Στο Συμπαθητικό και Παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα.   

Με τον τρόπο αυτό μειώνει τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό και επίσης βοηθά στην καλύτερη πέψη των τροφών.  

Ακόμη η αύξηση των επιπέδων των ενδορφινών και της σεροτονίνης, βελτιώνουν την διάθεση και μειώνουν την όρεξη.   

Υπάρχουν επίσης ειδικοί συνδυασμοί σημείων βελονισμού ώστε να μειωθούν τα επίπεδα βουλιμίας, τσιμπολογήματος και η συνολική πρόσληψη τροφής.   

Σε μελέτες που έγιναν για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας με βελονισμό βρέθηκαν ακόμα τα εξής:   

Όσοι έκαναν βελονισμό βρέθηκε σε αυτές τις έρευνες ότι μειώθηκαν τα επίπεδα των πρωτεϊνών που προκαλούν φλεγμονή στο σώμα όπως ο TNF-α, IL-6 και   

Μειώθηκε η CRP που είναι δείκτης φλεγμονής και έχει βρεθεί ότι είναι πιο υψηλή στα άτομα με παχυσαρκία.  

Επίσης τα επίπεδα λιπιδίων – Ολική χοληστερόλη, LDH και τριγλυκερίδια, είναι περισσότερο μειωμένα στα άτομα που έκαναν βελονισμό σε σχέση με τις ομάδες ελέγχου. Ενώ τα επίπεδα της HDL (καλή χοληστερίνη), ήταν αυξημένα στα άτομα που έκαναν βελονισμό.    

Συνολικά βρέθηκε ότι ο βελονισμός συνεισφέρει στην απώλεια βάρους σε σημαντικό βαθμό. Τα άτομα που έκαναν βελονισμό, έχασαν βάρος σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τα άτομα στις ομάδες ελέγχου που ήταν χωρίς να κάνουν βελονισμό.   

Πώς βοηθά Ωτοβελονισμός στο Αδυνάτισμα;  

αυτί στο οποίο έχουν τοποθετηθεί επιθέματα με νανοβελόνες για την απώλεια βάρους στη θεραπεία με βελονισμό και ωτοβελονισμό
Θεραπεία με εφαρμογή επιθεμάτων νανοβελόνας

Όσον αφορά τον Ωτοβελονισμό,  είναι η μέθοδος ενεργοποίησης σημείων στο αυτί με κατάλληλες νανοβελόνες ή άλλα μέσα (μαγνήτες, σπορίδια, κρυστάλλους και λέγετε τότε Ωτοθεραπεία).  Έχει επίδραση μέσω του πτερυγίου του αυτιού σε καταστάσεις και παθήσεις που αφορούν όλον τον οργανισμό.  

Ο Ωτοβελονισμός έχει βρεθεί ότι μπορεί επίσης να επιδράσει στο αυτόνομο νευρικό σύστημα. Συντελεί στην παραγωγή ενδορφινών, εγκεφαλινών και σεροτονίνης, με όλα τα θετικά οφέλη που προαναφέρθηκαν

Όσον αφορά την παχυσαρκία: Υπάρχουν πολλές έρευνες κατά τις οποίες ο Ωτοβελονισμός επιδρά στην πείνα (την μειώνει), στην βουλιμία (επίσης την ελαττώνει) και συντελεί στην απώλεια βάρους.   

Αυτό που μπορώ να αναφέρω από την προσωπική μου εμπειρία και πρακτική στον ωτοβελονισμό στα χρόνια που ασχολούμαι με τη μέθοδο, είναι ότι το εξής. Πολλοί θεραπευόμενοι, όταν τους ρωτάω αν πεινούσαν κατά τα μεσοδιαστήματα της θεραπείας, η απάντηση τους είναι ότι πείναγαν πολύ λιγότερο από πριν ή αναφέρουν: «Γιατρέ σταμάτησα να πεινάω».  

Αυτό που δίνει την εξήγηση σε αυτήν την κλινική γνώση, έχει πρόσφατα βρεθεί από μια πρωτοποριακή μελέτη. Ανακαλύφθηκε ότι οφείλετε σε μια εντυπωσιακή επίδραση του Ωτοβελονισμού στο ορμονικό σύστημα.  

Βρέθηκε λοιπόν ότι με τον Ωτοβελονισμό μειώνονται τα επίπεδα μιας ορμόνης που σχετίζεται με την παχυσαρκία.   

Της Γρελίνης.   

Τι είναι όμως αυτή η ορμόνη;   

Είναι μια ουσία που ανακαλύφθηκε τα τελευταία χρόνια, και χαρακτηρίζεται από πολλούς σαν την ορμόνη της όρεξης – βουλιμίας.   

Έχει βρεθεί ότι η αύξηση των επιπέδων της, αυξάνει τη λαιμαργία και οδηγεί σε αύξηση της πρόσληψης τροφής κατά 30-40%!

Και το κακό είναι ότι τα επίπεδά της αυξάνονται όλο περισσότερο κάθε φορά μετά από κάθε δίαιτα, σύμφωνα με κάποιους ερευνητές.   

Τα Καλά νέα είναι τα εξής. Σύμφωνα με νεότερες έρευνες, μετά από θεραπεία με Ωτοβελονισμού, μειώνεται όχι μόνο το βάρος, αλλά και τα επίπεδα της γρελίνης.   

Αυτό μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι καθώς όπως είναι γνωστό ελάχιστα άτομα διατηρούν τη μείωση του βάρους τους μετά από μια δίαιτα, λόγω και της αύξησης αυτής της ορμόνης.   

Οπότε το να χάσει ένα άτομο βάρος με Ωτοβελονισμό, τον προστατεύει από αυτή την αύξηση των ορμονικών επιπέδων και έτσι μπορεί ευκολότερα να αποφύγει να ξαναβάλει κιλά.  

Έτσι λοιπόν με το βελονισμό και τον Ωτοβελονισμό, μπορεί κάποιος να έχει απώλεια βάρους και να βελτιώσει τα επίπεδα της υγείας του.  

Ποια είναι η προϋπόθεση για να υπάρχει απώλεια βάρους με Βελονισμό – Ωτοβελονισμό;  

Όπως αναφέραμε όμως νωρίτερα υπάρχει μια Προϋπόθεση.   

Για να επανέλθουμε και να την κατανοήσουμε καλύτερα, χρειάζεται να αναφερθούμε σε κάποιες αρχές που αφορούν την θεραπεία με βελονισμό.   

Όταν μιλάμε για βελονισμό στη Δύση, οι περισσότεροι θεωρούν ότι η μόνη διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσουν είναι οι συνεδρίες με τοποθέτηση βελόνων το ιατρείο.   

Όμως στην πραγματικότητα αυτό που θεωρούν στην Ανατολή Βελονισμό είναι μια μέθοδος που έχει ολιστική προσέγγιση. 

Σε κάθε περίπτωση και ειδικά όταν έχει να κάνει με την παχυσαρκία, περιλαμβάνει μια πληθώρα τεχνικών και την εξατομίκευσή τους. Ανάλογα με τα δεδομένα και την κατάσταση του κάθε θεραπευόμενου.  

Οι Βασικές τεχνικές που περιλαμβάνονται στην παραδοσιακή – ολιστική Ιατρική,  είναι:   

Acupressure, 

Βελονισμός, 

Θεραπευτική – Acupressure Μάλαξη, 

Θεραπεία με Μόξα (βότανο που χρησιμοποιείτε για δημιουργία θερμότητας σε περιπτώσεις ψύξεων, προσβολής από κρύο και όπου χρειάζεται θέρμανση του σώματος), 

Θεραπευτική Διατροφή, 

Βοτανοθεραπεία και μπορεί να χρησιμοποιηθούν και άλλες μέθοδοι όπως  η θεραπεία με βεντούζες ανάλογα με την κατάσταση και τις ανάγκες του θεραπευόμενου.  

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο βελονισμός είναι μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην Παραδοσιακή – ολιστική θεραπευτική.  

Πολύ σημαντικές, ειδικά στις περιπτώσεις παχυσαρκίας, θεωρούνται η θεραπευτική διατροφή και η βοτανοθεραπεία.   

Αυτό έρχεται σε άμεση συσχέτιση και συμφωνία με όσα ξέρουμε από την αρχαία Ελληνική Ιατρική και μάλιστα από τον Πατέρα αυτής, τον Ιπποκράτη, που πριν 2500 δήλωνε:  

«Φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας» («Περί Τροφής» § 19).  Πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με αντιμετώπιση διαταραχών του σωματικού βάρους και την παχυσαρκία.  

Βοηθά ο Βελονισμός και ο Ωτοβελονισμός στην απώλεια βάρους;

αυτί στο οποίο έχουν τοποθετηθεί βελόνες για την απώλεια βάρους στη θεραπεία με βελονισμό και ωτοβελονισμόΓια αυτό στην απάντηση του αν βοηθά ο Βελονισμός και ο Ωτοβελονισμός στην απώλεια βάρους, η απάντηση είναι θετική.  Με την προϋπόθεση να συνδυαστεί με το κατάλληλο και εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής. Μελέτες της διεθνούς βιβλιογραφίας συνηγορούν στα θετικά αποτελέσματα της μεθόδου.

Αυτό ακούγετε και είναι αυτονόητο, όμως είναι ένα από τα δυσκολότερα θέματα που αντιμετωπίζει κάποιος κατά τη διάρκεια της θεραπείας με βελονισμό – Ωτοβελονισμό.   

Όταν όμως κάποιος το ακολουθήσει τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Θα ήθελα να αναφέρω ένα πρόσφατο παράδειγμα μιας θεραπευόμενης η οποία αποφάσισε να ακολουθήσει πιστά το πρόγραμμα για δυο εβδομάδες, παρά το ότι είχε αντιστάσεις αρχικά.   

Το αποτέλεσμα;   

Εκείνες τις ημέρες έχασε 3,5 κιλά, χωρίς μάλιστα να πεινάει!   

Είναι τόσο απλό, αρκεί κανείς να το ακολουθήσει.  

Διατροφικές Συστάσεις για απώλεια βάρους. 

Στην Φυσιατρική και στην Ιατρική γενικότερα, είναι πολύ σημαντικό, ειδικά σε περιπτώσεις χρονίων παθήσεων και καταστάσεων, να δίνονται οι κατάλληλες διατροφικές οδηγίες.   

Προσωπικά σε περιπτώσεις χρόνιων ή/και αυτοάνοσων νοσημάτων συστήνω διατροφικές αλλαγές που βασίζονται στις βασικές αρχές της Μεσογειακής διατροφής και εξατομικευμένες συστάσεις που αφορούν την ομάδα αίματος του κάθε ασθενούς, για τα οποία μπορείτε να βρείτε περισσότερα ΕΔΩ.  

Είναι από τις πιο δύσκολες στιγμές της πρώτης επίσκεψης. Όλοι γνωρίζουμε το πόσο σημαντική είναι η διατροφή και οι αλλαγές της. Δυστυχώς οι περισσότεροι έχουν πολλές αντιστάσεις λόγω κυρίως συνήθειας, και μειωμένης αυτοπειθαρχίας να τις ακολουθήσουν.  

Υπάρχουν παραδείγματα ασθενών που ενώ είδαν οφέλη σε χρόνιο πόνο, από την  πρώτη θεραπεία, δυσκολεύτηκαν να συνεχίσουν γιατί ήθελαν να τρώνε λιπαρά, τηγανητά και άλλα ασύμβατα γεύματα παρόλο που ήταν επιβαρυντικά για τον οργανισμό.   

Ακόμα και χωρίς ιδιαίτερες διατροφικές παρεμβάσεις ο βελονισμός και ο Ωτοβελονισμός έχουν σαν αποτέλεσμα τη μείωση του μυοσκελετικού και χρόνιου πόνου 

Τι είναι απαραίτητο σε θέματα παχυσαρκίας;

Όμως ειδικά σε θέματα παχυσαρκίας – απώλειας βάρουςη Διατροφή Είναι Απαραίτητη 

Πράγμα που φαίνεται και από όλες τις επιστημονικές μελέτες που προαναφέραμε, καθώς περιλάμβαναν και Διατροφική παρέμβαση. 

 Άρα η Προϋπόθεση για να χάσει κανείς κιλά με τον Βελονισμό – Ωτοβελονισμό είναι να ακολουθήσει και την κατάλληλη διατροφή.   

Αναφέρομαι σε διατροφή γιατί το πρόγραμμα που προτείνεται στο ιατρείο είναι ποιοτικό και εξατομικευμένο και όχι απλά αυστηρά υποθερμιδικό.   

Βέβαια χρειάζεται να μειωθούν και οι μερίδες που λαμβάνει κάποιος για να υπάρχει απώλεια κιλών. Αυτό θα έρθει φυσικά και σαν αποτέλεσμα της θεραπείας και της λήψης των κατάλληλων – ποιοτικών τροφών και όχι μέσα από στέρηση.   

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να πετύχει κανείς μέσα σε λίγες μόνο ημέρες. Αν ακολουθήσει το πρόγραμμα για 14-21 ημέρες, τότε πραγματικά θα δει ότι οι τροφές που είναι ασύμβατες θα του προκαλούν αποστροφή, ή αν τις φάει για «δοκιμή», μπορεί να εμφανίσει φουσκώματα και ενοχλήσεις.   

Συνδυαστική θεραπεία με Βελονισμό – Ωτοβελονισμό και Acupressure για την απώλεια βάρους.  

Στο ιατρείο η θεραπεία περιλαμβάνει βελονισμό συνδυαστικά με Ωτοβελονισμό για την απώλεια βάρους. Σε συνδυασμό πάντα με εξατομικευμένη προσέγγιση που περιλαμβάνει οδηγίες θεραπευτικής διατροφής, σύσταση για θεραπευτικά βότανα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες κατά περίπτωση. Γίνεται μετά από εξέταση είτε με κλασικές μεθόδους είτε με ειδικό διαγνωστικό μηχάνημα βιοσυντονισμού.  

 Ο Ωτοβελονισμός μπορεί να οδηγήσει στην μείωση της Πείνας, της Βουλιμίας, του τσιμπολογήματος. Επίσης στην μείωση των επιπέδων του στρες, του άγχους και της κατάληψης που έχουν επίσης βρεθεί ότι συντελούν στην αύξηση του βάρους και την Παχυσαρκία.   

Ο σωματικός βελονισμός εκτός από την απώλεια βάρους, μπορεί με κατάλληλες τεχνικές να οδηγήσει και στην απώλεια βάρους από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος όπου αυτό απαιτείται όπως μηρούς, κοιλιά, ψωμάκια.  

Επίσης υπάρχουν ειδικές τεχνικές του Acupressure που διδάσκονται και στα σεμινάρια. Αυτές οδηγούν στην βελτίωση της λεμφικής κυκλοφορίας, στην βελτίωση της κυκλοφοράς, την αποτοξίνωση του οργανισμού και στην απώλεια βάρους. Για Περισσότερα Πατήστε ΕΔΩ.  

Μια σημαντική ερώτηση για όλους.   

Είδαμε αναλυτικά τους τρόπους με τους οποίους ο βελονισμός, ο Ωτοβελονισμός και ο συνδυασμός τους μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Εδώ έρχεται η στιγμή που ο καθένας χρειάζεται να κάνει μια πολύ σημαντική ερώτηση στον εαυτό του και να είναι ειλικρινής στην απάντησή της.  

Για πόσο θέλεις να χάσεις τα περιττά σου κιλά;  

Η απάντηση στην ερώτηση αυτή σχετίζετε στενά με το χρόνο.   

Τον χρόνο εκείνο που θα απαιτηθεί για να χάσει κανείς τα κιλά καθώς και με ένα ποιοτικό στοιχείο. Τη μορφή της διατροφής που θα ακολουθήσει για να τα χάσει.   

Όλοι έχουμε ακούσει και πολλοί έχουν δοκιμάσει διάφορες «μαγικές» δίαιτες που άκοπα και εύκολα οδηγούν στο να χάσουμε κιλά. Τόσα που θα μοιάζουμε με τον Μπραντ Πιτ, οι άνδρες και με την Γκιζέλ οι γυναίκες (κι ο καθένας με το ίνδαλμα του, κι αν μπορούσαμε να ψηλώσουμε κιόλας ακόμα καλύτερα! ).   

Και όλοι τελικά έχουμε ακούσει ή δει τα αποτελέσματα. Ναι μπορεί να χάθηκαν γρήγορα πολλά κιλά με τέτοιες δίαιτες.   

Αλλά.   

Ξαναμπήκαν όλα και λίγα παραπάνω τις περισσότερες φορές. Η γρελίνη είναι χωρίς να αστειεύεται όπως είπαμε.   

Και τα ίδια αποτελέσματα, ίσως λίγο καλύτερα σε ότι αφορά το χρόνο που θα βάλει κανείς βάρος ξανά, συμβαίνει με τις υποθερμιδικές, τις στερητικές και τις συμβατικές δίαιτες. 

 Ένα από τα καλύτερα σχόλια πάνω σε αυτό το ζήτημα είναι το ακόλουθο, από την Simonetta Marucci. Είναι Διευθύντρια κλινικής με ειδίκευση στις διαταραχές διατροφής, σε δημόσιο νοσοκομείου του Μιλάνου και αναφέρει:   

«Σήμερα, παρά τις μελέτες, τη σημαντική επένδυση χρόνου και χρήματος για τη διατροφή, μέσω κυρίως της έννοιας της δίαιτας, αυτό που έχουμε καταφέρει στον 21ο αιώνα στο Δυτικό κόσμο είναι το εξής: 

Ενώ τη δεκαετία του 1960 το 90% αυτών που έχαναν κιλά μέσω δίαιτας, επανερχόταν στο αρχικό τους βάρος μέσα σε ένα χρόνο, στις μέρες μας το ποσοστό έχει φτάσει σχεδόν στο 100%.»   

Άρα λοιπόν οι μέθοδοι που ακολουθούμε μέχρι τώρα έχουν μια σειρά από αδυναμίες. Αυτές έχουν σαν αποτέλεσμα να χάνονται κάποια λίγα ή πολλά κιλά, αλλά να ξαναπαίρνονται μέσα σε διάστημα το πολύ ενός χρόνου.  

Για πόσο θέλεις να χάσεις τα περιττά σου κιλά;  

Οπότε η ερώτηση μπορεί ν’ απαντηθεί από κάποιον και να είναι: «Θέλω να χάσω γρήγορα κιλά για να είμαι κομψή/ος τις γιορτές, να φορέσω τα ρούχα που μου αρέσουν, ή για να βγω στην παραλία το καλοκαίρι με το τάδε σουπερ μαγιό».   

Όμως μετά θα τα ξαναβάλει και κάθε χρονιά και περισσότερα. Δικαίωμα του, όμως είναι χωρίς να ταιριάζει αυτό με τη μέθοδο του βελονισμού – ωτοβελονισμού και διατροφής που προτείνουμε εδώ για έναν απλό λόγο.  

Γιατί με τη μέθοδο που αναπτύξαμε, τα κιλά θα χαθούν για πάντα και θα έχει αποκτήσει και υγιεινές συνήθειες για μια ζωή.   

Αρκεί να αποφασίσει ότι αυτό που ζητά είναι η Υγεία και η Ομορφιά που θα αντέχει στον χρόνο και όχι κάτι που θα έχει διάρκεια μιας σεζόν.   

 Αν το Θελήσει, Γίνεται.  

Συμπερασματικά:  

αυτί στο οποίο έχουν τοποθετηθεί ημιμόνημα επιθέματα για την απώλεια βάρους στη θεραπεία με βελονισμό και ωτοβελονισμόΈχει παρατηρηθεί ότι τα άτομα που εφαρμόζουν συνδυασμό βελονισμού – Ωτοβελονισμού – διατροφής, μπορούν να χάσουν εύκολα και χωρίς στερήσεις 2-4 κιλά το μήνα. Αυτό εξαρτάται από την αρχική κατάσταση και τα ανθρωπομετρικά τους χαρακτηριστικά. Με τη βοήθεια της μεθόδου μπορούν επίσης να διατηρήσουν αυτή την απώλεια για μεγάλο χρονικό διάστημα.  

Επίσης πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι όχι μόνο θα χαθούν κιλά, αλλά και σωματικό λίπος και «πόντοι» από την κοιλιά, την μέση, τους μηρούς και τα μπράτσα 

Όλα αυτά πετυχαίνονται πάντα σε συνδυασμό με κατάλληλα εξατομικευμένα προγράμματα βελονισμού – Ωτοβελονισμού και διατροφής.   

Η απώλεια βάρους εξαρτάται όχι μόνο από τον βελονισμό και τον ωτοβελονισμό αλλά και από τί και πώς τρώμε. 

 Με αυτές τις μεθόδους τα άτομα βγαίνουν από τον φαύλο κύκλο της συνεχούς πρόσληψης βάρους με τα χρόνια, έχουν όλα τα οφέλη για την υγεία τους με ασφάλεια, εξατομίκευση, και αποτελεσματικότητα.   

Και το καλύτερο απ’ όλα, είναι ότι αυτά τα οφέλη θα τα έχουν για όλη τους τη ζωή!  

Για τη Βιβλιογραφία Πατήστε ΕΔΩ!