Ινομυαλγία: Ολιστική αντιμετώπιση με ωτοθεραπεία, βελονισμό, ωτοβελονισμό, θεραπευτική διατροφή.

Πόνος στο σώμα

Ινομυαλγία

Η ινομυαλγία είναι ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από ένα σύνολο συμπτωμάτων και σημείων καθώς και ιατρικών προβλημάτων που συμβαίνουν μαζί, αλλά απουσιάζει μια συγκεκριμένη και αναγνωρίσιμη αιτία.

Στην ινομυαλγία συνυπάρχει διάχυτος μυοσκελετικός πόνος, ευαισθησία σε διάφορα σημεία του σώματος και γενικά συμπτώματα όπως διαταραχή του ύπνου και του συναισθήματος.

Ο ωτοβελονισμός και η ωτοθεραπεία έχει βρεθεί ότι μπορούν να καταστείλουν την υπερδραστηριότητα του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος και κυρίως του Συμπαθητικού μέσω του ερεθισμού του πνευμονογαστρικού νεύρου το οποίο αποτελεί μέρος της νεύρωσης του αυτιού. Μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης, από διάφορες μελέτες που έχουν γίνει σε πειραματικά μοντέλα. Με αυτούς τους μηχανισμούς μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της ινομυαλγίας. Ανάλογα αποτελέσματα έχει και ο βελονισμός μέσω της ρύθμισης του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

Η ινομυαλγιά είναι μια δυσδιάγνωστη και μια δυσίατη πάθηση. Έχει μόλις τα τελευταία χρόνια αναγνωριστεί ως ένα σύνδρομο ιατρικό – ψυχοσωματικό και έχει ξεφύγει από τα όρια της ψυχικής νόσου. Για την θεραπεία της χρειάζεται η υπομονή καθώς και η κατανόηση του θεραπευόμενου στο ότι θα χρειαστεί να εφαρμοστεί η ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της πάθησης. Είναι απαραίτητη η συνεργασία και η αποφαστικότητα του να αλλάξει ουσιαστικά τη ζωή και τις συνήθειες του για να επιτευχθεί ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα που θα τον ανακουφίσει. Αυτό απαιτεί χρόνο, προσπάθεια και επιμονή.

Με αυτό τον τρόπο και ακολουθώντας τις αρχές της ολιστικής θεραπευτικής τα αποτελέσματα στην ινομυαλγία είναι εξαιρετικά, μακροπρόθεσμα και επιστημονικά τεκμηριωμένα. Για περισσότερα πατήστε στο κείμενο.