Ολιστική θεραπεία αυχενικού συνδρόμου με ωτοβελονισμό, θεραπευτική άσκηση, στασιολογία και εργονομία, διατροφή και Ελληνικά βότανα.

Θεραπεία αυχενικού συνδρόμου

Το αυχενικό σύνδρομο αποτελεί έναν περιγραφικό όρο για μια σειρά από συμπτώματα (πόνος, δυσκαμψία, μουδιάσματα), στον αυχένα και την γύρω περιοχή.

Τα αίτια που μπορούν να προκαλέσουν αυχενικό σύνδρομο παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλομορφία. Το συχνότερο αίτιο πόνου στον αυχένα είναι η αυχενική δισκοκήλη. Άλλα αίτια είναι η αρθρίτιδα των αυχενικών σπονδύλων, σπασμός των μυών της περιοχής του αυχένα – από κακή στάση – ψύξη κτλ., μακροχόνια κακή στάση του σώματος κ.α..

 

 

Η ωτοθεραπεία αντιμετωπίζει παθήσεις όλου του οργανισμού μέσω της ενεργοποίησης κατάλληλων σημείων στην περιοχή του αυτιού με φυσικά μέσα. Στο αυχενικό σύνδρομο παρουσιάζει εξαιρετικά υψηλά ποσοστά επιτυχίας, φτάνοντας σε 82 – 87%  αντιμετώπισης του πόνου και των άλλων συμπτωμάτων.

Η θεραπευτική διατροφή έχει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του αυχενικού συνδρόμου καθώς με την αποτοξίνωση μπορεί να μειώσει την συνυπάρχουσα φλεγμονή, στην μείωση του μυϊκού σπασμού και στην αντιμετώπιση του πόνου.

Η θεραπευτική άσκηση αποτελεί έναν βασικό πυλώνα στην θεραπεία ασθενών με αυχενικό σύνδρομο καθώς είναι απαραίτητη για την χαλάρωση των μυϊκών σπασμών, την αποκατάσταση της κινητικότητας της περιοχής του αυχένα και μέσω της εκμάθηση της σωστής στάσης, επιτυγχάνει την μείωση του πόνου και την πρόληψη των υποτροπών που είναι πολύ συχνές.

Για περισσότερα πατήστε στο κείμενο.