Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στην ημερίδα Επείγουσας Αντιμετώπισης και Αυτοθεραπείας σε κρίσεις πανικού​.

γυναίκα που εμφανίζει συμπτώματα που μπορούν να οδηγήσουν σε κρίσεις πανικού που θα συζητηθούν στην ημερίδαΗ Κρίση Πανικού ορίζεται ως ένα ξαφνικό επεισόδιο έντονου φόβου που προκαλεί σοβαρές σωματικές και ψυχολογικές αντιδράσεις, χωρίς να υπάρχει πραγματικός κίνδυνος στο φυσικό επίπεδο ή εμφανής σωματική αιτία.  Μπορεί να είναι πολύ τρομακτικές και να αποσυντονίζουν τόσο σε φυσικό, όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Στην ημερίδα θα διδαχθείτε μεθόδους για την άμεση ανακούφιση σε κρίσεις πανικού, όσο και για την πρόληψή τους.

Ένα άτομο που εμφανίζει κρίσεις πανικού, μπορεί να νομίζει ότι χάνει τον έλεγχο του σώματος. Μπορεί να νιώθει ότι έχει πάθει καρδιακή προσβολή ή ακόμα και ότι πεθαίνει.

Άτομα που εμφανίζουν αυτή τη διαταραχή μπορεί να είναι τακτικοί επισκέπτες των εξωτερικών ιατρείων εφημερευόντων νοσοκομείων.

Μπορεί ακόμα να έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους για την οδήγηση. Να φοβούνται επίσης μόνο και στην ιδέα ότι θα μπουν σε ένα αεροπλάνο, στο μετρό, σε έναν κλειστό χώρο, ακόμα και στο ασανσέρ ή ένα άγνωστο δωμάτιο.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι είναι σωματικά καλά, καθώς τους έχουν διαβεβαιώσει για αυτό τόσο οι θεράποντες γιατροί τους όσο και τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων και στα μεσοδιαστήματα δηλώνουν ότι θέλουν να μπορούν διατηρούν την ψυχραιμία τους.

Στις κρίσεις πανικού όμως αυτό είναι πολλές φορές πρακτικά ακατόρθωτο και στην ημερίδα θα αναλύσουμε πώς θα το πετύχουν.

Οι Κρίσεις Πανικού αποτελούν μια μη απειλητική για τη ζωή κατάσταση. Παρουσιάζουν όμως ιδιαίτερες δυσκολίες στη διαχείριση τους.  Αυτό αφορά ειδικά στο οξύ στάδιο της κρίσης και επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής του ατόμου.

Στην ημερίδα για τις κρίσεις πανικού θα διδαχθούν τεχνικές που αναλύουν:

  • Ειδικές Αναπνοές: Εκμάθηση και την πρακτική εφαρμογή ειδικών αναπνοών με σκοπό την ηρεμία και την εξισορρόπηση του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Η σωστή αναπνοή και η εκμάθηση της έχει βρεθεί από πολλές έρευνες ότι συμβάλει θετικά στην αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού.
  • Δακτυλοπίεση σε σημεία βελονισμού – Acupressure: Στην εκμάθηση της πίεσης με τα δάκτυλα ειδικών σημείων στο σώμα που βασίζεται στη μέθοδο του Acupressure. Η μέθοδος βασίζεται στην πίεση με τα δάκτυλα ειδικών σημείων του σώματος με συγκεκριμένη τεχνική.

Υπάρχουν ειδικά σημεία στο σώμα, που με την τεχνική του Acupressure, μπορούν να βοηθήσουν στην άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα των κρίσεων πανικού. Αυτό γίνεται καθώς  βοηθά στην εξισορρόπηση του αυτόνομου νευρικού συστήματος χωρίς να χρειάζεται η εφαρμογή βελόνας. Τα θετικά αποτελέσματα άναφέρονται σε μελέτες της διεθνούς βιβλιογραφίας.

  Θα επιλεγούν εκείνα τα σημεία στο σώμα. που είναι τα πλέον προσιτά στην εκμάθηση και χρήση. Θα γίνει πρακτική εφαρμογή από όλους τους συμμετέχοντες.

  • Χρήση τεχνικών από ειδικά μικροσυστήματα. Ο οργανισμός περιλαμβάνει μια πληθώρα μικροσυστημάτων που έχουν ειδικά σημεία τα οποία μπορούν να αντιμετωπίσουν το άγχος και τις κρίσεις πανικού.

Ένα τέτοιο μικροσύστημα είναι εκείνο του αυτιού. Υπάρχουν τεχνικές αυτοθεραπείας όπου μέσω του ωτικού πτερυγίου, μπορεί κανείς να επιφέρει ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος.

Αυτές θα διδαχθούν στους συμμετέχοντες για την άμεση ανακούφιση από τις κρίσεις πανικού.

  • Χρήση των κατάλληλων ελαίων αρωματοθεραπείας που μπορούν να επιφέρουν ηρεμία και ανακούφιση από τα συμπτώματα, συνδυαστικά με τις προαναφερθείσες τεχνικές.

Συμπερασματικά, στην ημερίδα για κρίσεις πανικού:

Οι τεχνικές που θα διδαχθούν, λειτουργούν συνεργικά με στόχο την αρμονική λειτουργία και την εξισορρόπηση του  συμπαθητικού – παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος. Σκοπός είναι να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα των κρίσεων πανικού όπως τη ναυτία, τη ζάλη, δύσπνοια, υπερβολική εφίδρωση, τάση για λιποθυμία. Και φυσικά να μειώσουν το άγχος που προκαλεί την εμφανίσή τους, καθώς λειοτυργούν και προληπτικά.

Ηρεμώντας τον οργανισμό αντιμετωπίζεται επίσης η ταχυπαλμία η ανησυχία, οι φοβίες. Μειώνονται επίσης και οι αρνητικές σκέψεις που γίνονται όταν σε κατάσταση κρίσης και επέρχεται η άμεση ανακούφιση του ατόμου.

 ‘Νομίζω ότι η ψυχή και το σώμα αλληλοεπηρεάζονται. Η ψυχική κατάσταση όταν μεταβάλλεται, μεταβάλλει μαζί της τη σωματική και η σωματική κατάσταση όταν μεταβάλλεται, μεταβάλλει μαζί της την ψυχική’ Αριστοτέλης, Περί ψυχής 805 a και 808 b.

«Και όταν επηρεάζουμε το ένα, μπορούμε να επηρεάσουμε και το άλλο», Θ.Γ.

Με τη ολοκλήρωση της Ημερίδας για τις κρίσεις πανικού οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ / ΕΓΓΡΑΦΗΣ