Ο εισηγητής στο σεμινάριο Σεμινάριο Ωτικής Νευροαντανακλαστικής θεραπείας: Άγχος- Κρίσεις Πανικού –Ψυχοσωματικά σύνδρομα, Γκατζούνης ΘεόδωροςΑγαπημένοι φίλες και φίλοι με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Σεμινάριο Ωτικής Νευροαντανακλαστικής θεραπείας: Άγχος- Κρίσεις Πανικού –Ψυχοσωματικά σύνδρομα, που θα αποτελεί Αυτοτελή Ενότητα, θα γίνει στις 27-28/06/2020.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε ολιγομελές τμήμα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας (οι συμμετέχοντες θα φορούν μάσκα, θα υπάρχουν αντισηπτικά και θα τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας).

Η Ωτική Νευροαντανακλαστική θεραπεία  είναι η μέθοδος εκείνη, που χρησιμοποιεί το Πτερύγιο του Αυτιού για την διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών και καταστάσεων που αφορούν ολόκληρο τον οργανισμό.

Η  Ωτική Νευροαντανακλαστική θεραπεία  περιλαμβάνει τεχνικές που χρησιμοποιούνται και στο Ωτικό Acupressure, την Ωτοθεραπεία και τον Ωτοβελονισμό.

Είναι μια συνδυαστική μέθοδος θεραπείας και διδασκαλίας, η οποία βασίζεται στην μελέτη των επιστημονικών έρευνών της διεθνούς βιβλιογραφίας, στην κλινική εμπειρία για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας, καθώς και σε πρωτογενή έρευνα του εισηγητή τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Συνδυάζει τα αποτελεσματικότερα και επιστημονικά τεκμηριωμένα ωτικά σημεία, πρωτόκολλα και τεχνικές από την Ευρωπαϊκή, Αμερικανική και Κινεζική σχολή.

 

Η Ωτική Νευροαντανακλαστική Θεραπεία, θεραπεύει στο παρόν, ανοίγοντας οδούς για το μέλλον, στηριζόμενη στέρεα στις γνώσεις και την εμπειρία χιλιετιών.

 

 Η ύλη στη νέα Αυτοτελή ενότητα του σεμιναρίου Ωτικής Νευροαντανακλαστικής θεραπείας, θα περιλαμβάνει την αντιμετώπιση σε:

 

 1. Αγχώδεις διαταραχές – Στρες,
 2. Κρίσεις πανικού,
 3. Άγχος εξετάσεων,
 4. Άγχος αεροπλάνου – ταξιδιού, Άγχος Οδοντιάτρου,
 5. Μελαγχολία – κατάθλιψη,
 6. Φοβίες και Ταχυκαρδία από άγχος,
 7. Ειδική μάλαξη αυτιού για την ηρεμία χαλάρωση σε παιδιά και ενήλικες,
 8. Διαταραχή Ελλειμματικής προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) σε παιδιά,  
 9. Αγχόλυση και ενίσχυση της απόδοσης – βελτίωση επιδόσεων, σε αθλητές,
 10. Ψυχοσωματικά σύνδρομα: Ευερέθιστο έντερο -Σπαστική κολίτιδα, Δυσκοιλιότητα,
 11. Άσθμα – Αλλεργική ρινίτιδα,
 12. Παροξυσμικός ιδιοπαθής βήχας.

 

Είναι θέματα που στις μέρες μας παρουσιάζουν έξαρση και η αντιμετώπισή τους με φυσικούς τρόπους είναι εκείνο που όλο και περισσότεροι ασθενείς και επαγγελματίες αναζητούν.

 

 Η Ωτική Νευροαντανακλαστική Θεραπεία – Ωτικό Acupressure, έχει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα σε όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με την επιστημονική βιβλιογραφία και την κλινική εμπειρία από την εφαρμογή της, χωρίς καμία παρενέργεια.

 

Στο σεμινάριο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην Πρακτική εξάσκηση με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων από όλους τους συμμετέχοντες. Στόχος μας είναι να μπορεί ο κάθε διδασκόμενος να εφαρμόσει την διδακτέα ύλη από την πρώτη ημέρα!

 

Το σεμινάριο αποτελείται από αυτοτελείς ενότητες και είναι σχεδιασμένο για να μπορεί κάποιος/α να παρακολουθήσει την/τις ενότητες του ειδικού του ενδιαφέροντος και να λάβει βεβαίωση συμμετοχής 16 ωρών. Έτσι μπορεί κάποια/ος να παρακολουθήσει αυτή την πολύ σημαντική ενότητα, χωρίς να έχει έρθει στις προηγούμενες.

 

Το Σεμινάριο Ωτικής Νευροαντανακλαστικής θεραπείας για Άγχος- Κρίσεις Πανικού –Ψυχοσωματικά σύνδρομα, απευθύνεται σε:

Όλους τους Επαγγελματίες υγείας. Μπορούν να συμμετέχουν:

Βελονιστές,

Ιατροί,

Οδοντίατροι,

Φυσικοθεραπευτές,

Ψυχολόγοι,

Ειδικοί στη Μάλαξη,

Ρεφλεξολόγοι,

Γυμναστές,

Και κάθε επαγγελματίας θεραπευτής.

 

Οφέλη από την παρακολούθηση της Αυτοτελής ενότητας του σεμιναρίου της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας για την αντιμετώπιση άγχους, στρες, κρίσεις πανικού και ψυχοσωματικά σύνδρομα,

Θα διδαχθείτε μια ιδιαίτερα αποτελεσματική και επιστημονικά τεκμηριωμένη θεραπευτική μέθοδο που είναι:

Ανώδυνη,

Ασφαλής καθώς γίνεται χρήση μόνο φυσικών υλικών, χωρίς τραυματισμούς του ωτικού πτερυγίου, επιπλοκές και παρενέργειες.

Καλά ανεκτή από τους ασθενείς και μάλιστα ιδιαίτερα ευχάριστη. Βοηθά στην ανακούφιση των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων και παράλληλα ηρεμία -χαλάρωση και ευεξία.

Θα διδαχθείτε την αντιμετώπιση μιας σειράς παθήσεων που παρουσιάζουν στις μέρες μας ολοένα και μεγαλύτερα ποσοστά εμφάνισης στον γενικό πληθυσμό. Πραγματικά λόγω της καραντίνας, της πανδημίας και της αβεβαιότητας για το μέλλον, τα ποσοστά άγχους – στρες, κρίσεων πανικού και κατάθλιψης, έχουν πολλαπλασιαστεί. Καθώς αυτές οι καταστάσεις είναι πιθανόν να επαναληφθούν και στο άμεσο μέλλον το φθινόπωρο, θα αποκτήσετε μια μέθοδο που θα αποτελεί ένα πολύτιμο θεραπευτικό εργαλείο το οποίο θα είναι αναγκαίο τόσο άμεσα όσο και στους μήνες – χρόνια που έρχονται.

Σεμινάριο Ωτικής Θεραπείας, ωτικός χάρτης με σημεία για το άγχοςΘα διδαχθείτε μια μέθοδο που μπορεί να συνδυαστεί με κάθε θεραπευτική προσέγγιση, τόσο της κλασσικής όσο και της ολιστικής θεραπευτικής, πολλαπλασιάζοντας εκθετικά την αποτελεσματικότητα και την απόδοσή τους.

Θα διδαχθείτε μια μέθοδο στην οποία τα μέσα που χρησιμοποιούνται είναι φυσικά/φυτικά και είναι απλά, αποτελεσματικά και ασφαλή στην εφαρμογή τους. Θα έχετε τη θεραπεία στα χέρια σας. Χωρίς να εξαρτάστε από περίπλοκα μηχανήματα και ειδικά σκευάσματα.

Με τη μέθοδο της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας, θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε θεραπείες Πάντα και Παντού με άμεσα αποτελέσματα.

Η διδασκαλία θα γίνει σε ολιγομελές τμήμα ακολουθώντας τις υγειονομικές οδηγίες. Έτσι θα έχετε δυνατότητα για περισσότερη πρακτική, ερωτήσεις και να λύσετε κάθε απορία σας. Μπορείτε να επωφεληθείτε από τη συμμετοχή σας σε συνθήκες ιδιαίτερου μαθήματος, με κόστος που αντιστοιχεί σε ανοιχτό σεμινάριο.

 

Χώρος και ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου Ωτικής Νευροαντανακλαστικής Θεραπείας για την αντιμετώπιση άγχους, στρες, κρίσεις πανικού και ψυχοσωματικά σύνδρομα:

Το σεμινάριο της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής θεραπείας, θα διεξαχθεί στην Αθήνα, περιοχή Αμπελοκήπων.

Θα έχει διήμερη διάρκεια: Σάββατο – Κυριακή και ώρες 12:30-20:30,

Ημερομηνία διεξαγωγής27-28/06/2020.

Σύνολο 16 διδακτικές ώρες.

Λόγω των αυξημένων υγειονομικών μέτρων προστασίας, η διδασκαλία θα γίνει σε ολιγομελή ομάδα, οπότε θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σε αυξημένο ενδιαφέρον θα ανακοινωθεί και επιπλέον ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Με την ολοκλήρωση θα χορηγηθεί στους διδασκόμενους Βεβαίωση Συμμετοχής.

 

Κόστος Αυτοτελούς ενότητας του σεμιναρίου:

Η τιμή για την συμμετοχή στο σεμινάριο της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής θεραπείας, είναι 249 ευρώ με προεγγραφή (κατόπιν συνεννόησης στα παρακάτω τηλέφωνα ή στο e-mail tgseminars@gmail.com) και ισχύει μέχρι τις 22/06/2020.

Μετά από αυτή την ημερομηνία η τιμή θα είναι στα 299 ευρώ.

Στην τιμή περιλαμβάνονται αναλυτικές σημειώσεις, καθώς και η αποστολή και διόρθωση ερωτήσεων, για την καλύτερη κατανόηση της ύλης.

Πληροφορίες – εγγραφές:

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση και για την εγγραφή στο σεμινάριο της Ωτικής Νευροαντανακλαστικής θεραπείας, σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 211-1832-736 και 6972388252. Είμαστε στη διάθεση σας για να λύσουμε τυχόν απορίες σας.

Μπορείτε να επωφεληθείτε από τις προσφορές μας για προεγγραφές, συμπληρώνοντας την φόρμα ενδιαφέροντος, πατώντας στον σύνδεσμο ώστε να έρθουμε εμείς σε επαφή μαζί σας. Για Περισσότερα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ!

Θα είναι χαρά μας να μοιραστούμε τη γνώση και την εμπειρία μας στα σεμινάρια και να είμαστε κοντά σας στην θεραπευτική σας πορεία και εξέλιξη!

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον κι ευχόμαστε να τα πούμε από κοντά!

 

Με εκτίμηση, σεβασμό και αγάπη,

Ο Διδάσκων Καθηγητής,

Γκατζούνης Θεόδωρος   

 

Διοργάνωση από tgseminars

logo tgseminars

Βιβλιογραφία Σεμιναρίου Ωτικής Νευροαντανακλαστικής θεραπείας για Άγχος- Κρίσεις Πανικού –Ψυχοσωματικά σύνδρομα

 1. Catharina Klausenitz, Henriette Hacker, Thomas Hesse, Thomas Kohlmann, Karlhans Endlich, Klaus Hahnenkamp, and Taras Usichenko, Hong-Liang Zhang, Auricular Acupuncture for Exam Anxiety in Medical Students—A Randomized Crossover Investigation, PLoS One. 2016; 11(12): e0168338. Published online 2016 Dec 29. doi: 10.1371/journal.pone.0168338
 2. Teresa M Buchanan  1 Patricia M ReillyCarol VafidesPatricia Dykes, Reducing Anxiety and Improving Engagement in Health Care Providers Through an Auricular Acupuncture Intervention Dimens Crit Care Nurs . Mar/Apr 2018;37(2):87-96. doi: 10.1097/DCC.0000000000000288.
 3. Kajsa Landgren, Annica Sjöström Strand, Maria Ekelin & Gerd Ahlström (2019) Ear Acupuncture in Psychiatric Care From the Health Care Professionals’ Perspective: A Phenomenographic Analysis, Issues in Mental Health Nursing, 40:2, 166-175, DOI: 10.1080/01612840.2018.1534908
 4. NICE. (2014). National Institute of Clinical Excellence. Generalised anxiety disorder and panic disorder in adults: management. Clinical guideline [CG113] (2011. Updated 2014). https://www.nice.org.uk/guidance/cg113/chapter/1-Guidance#principles-of-care-for-people-with-generalised-anxiety-disorder-gad[Google Scholar]
 5. Pilkington, K. (2010). Anxiety, depression and acupuncture: A review of the clinical research. Autonomic Neuroscience, 157(1-2), 91–95. doi:10.1016/j.autneu.2010.04.002 [Crossref], [PubMed], [Web of Science ®][Google Scholar]
 6. Pilkington, K., Kirkwood, G., Rampes, H., Cummings, M., & Richardson, J. (2007). Acupuncture for anxiety and anxiety disorders – a systematic literature review. Acupuncture in Medicine, 25(1-2), 1–10. [Crossref], [PubMed][Google Scholar]
 7. Hou, P. W., Hsu, H. C., Lin, Y. W., Tang, N. Y., Cheng, C. Y., & Hsieh, C. L. (2015). The history, mechanism, and clinical application of auricular therapy in traditional Chinese medicine. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, 2015, 1. doi:10.1155/2015/495684 [Crossref][Google Scholar]
 8. Οι εικόνες προέρχονται από τα https://pixabay.com/, με δωρεάν άδεια CC0 Public Domain και από την προσωπική συλλογή του Ιατρού Γκατζούνη Θεόδωρου.

 9. Fang, J., Jin, Z., Wang, Y., Li, K., Kong, J., Nixon, E. E., … Hui, K. K.-S. (2009). The salient characteristics of the central effects of acupuncture needling: limbic-paralimbic-neocortical network modulation. Human Brain Mapping, 30(4), 1196–1206. doi:10.1002/hbm.20583 [Crossref], [PubMed], [Web of Science ®][Google Scholar]
 10. Chan, Y. Y., Lo, W. Y., Yang, S. N., Chen, Y. H., Lin, J. G. (2015). The benefit of combined acupuncture and antidepressant medication for depression: A systematic review and meta-analysis. Journal of Affective Disorders, 176, 106–117. doi:10.1016/j.jad.2015.01.048. [Crossref], [PubMed], [Web of Science ®][Google Scholar]
 11. Nader Soliman, MD, Auricular Treatment of Maternal Depressive Disorders, Med Acupunct. 2019 Oct 1; 31(5): 259–266. . doi: 10.1089/acu.2018.1328
 12. Wang, Shu-Ming, MD, Kain, Zeev N., MD, Auricular Acupuncture: A Potential Treatment for Anxiety Anesthesia & Analgesia: February 2001 – Volume 92 – Issue 2 – p 548-553 doi: 10.1213/00000539-200102000-00049
 13. Matthias KarstMichael WinterhalterSinikka MünteBoris FranckiApostolos HondronikosAndre EckardtLudwig HoyHartmut BuhckMichael BernateckMatthias Fink, Auricular Acupuncture for Dental Anxiety: A Randomized Controlled Trial Anesth Analg 2007 Feb;104(2):295-300. DOI: 10.1213/01.ane.0000242531.12722.fd
 14. Andrea Michalek-Sauberer  1 Erich GusenleitnerAndreas GleissGabor TepperEngelbert Deusch Auricular Acupuncture Effectively Reduces State Anxiety Before Dental Treatment–A Randomised Controlled Trial Clin Oral Investig . 2012 Dec;16(6):1517-22. doi: 10.1007/s00784-011-0662-4. Epub 2012 Jan 6.